Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[css] Style voor HTML Border attribuut

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
 • Hopelijk weet iemand hoe dit voor elkaar te krijgen.
  Ik wil graag een style maken voor een image border. Hierbij wil ik echter [u:358a020995]geen[/u:358a020995] gebruik maken van de 'standaard' CSS code:

  .img {
  border: 1px solid #FFFFFF;
  }

  Ik wil de stijl echt toekennen aan het HTML border attribuut.
  Wanneer ik namelijk de genoemde 'standaard code' gebruik, dan krijgt elke afbeelding standaard deze border en dat is niet de bedoeling.
  Sommige afbeeldingen gaan attribuut border="1" krijgen, en andere krijgen border="0". Bij de border="0" moet dus geen border worden getoond, en bij border="1" moet mijn style dus tevoorschijn komen.

  De 'workaround' om twee verschillende img stijlen te definieren, eentje met border en eentje zonder, is geen optie. Het gaat namelijk om het admingedeelte van een website waar de eigenaar zelf zijn afbeeldingen toe kan voegen, en naar gelang de optie "border" wel of niet kan aanvinken. Hij heeft dus geen keuze uit welke stijl de afbeelding moet krijgen. Zodra hij aanvinkt dat hij een border wil, dan wordt er dus attribuut border="1" toegevoegd en dient mijn style tevoorschijn te komen.

  Ook het aanpassen van de toevoeging aan de IMG tag (B.V. geen border="1" toevoegen, maar b.v. <STYLE="border: 1px solid #FFFFFF;">;) is niet mogelijk. Voor de WYSIWYG functie gebruik ik namelijk TinyMCE en daar zit het waarschijnlijk diep in de voor mij verder onbegrijpelijke javascriptcode weggeschreven.
 • Je kan veel beter elke border stijl een eigen class geven (class="border1" en class="border2";), dan kan je in de CSS elke class die border toekennen die jij wilt (bij voorbeeld ; .border1 {border: 1px solid #FFF;} oid) . Ik kan eigenlijk geen manier bedenken waarbij je waarmee je op de manier die jij voorsteld het in CSS kan oplossen…

  [i:c4d0e352f2]edit: het was al laat…[/i:c4d0e352f2]
  [quote:c4d0e352f2="Gooly"]Ik wil de stijl echt toekennen aan het HTML border attribuut.[/quote:c4d0e352f2][i:c4d0e352f2]je kan geen stijl geven aan een attribut, wel kan je een stijl geven aan een html element met een bepaald atribut, maar zo ver als ik weet wordt dat (nog) niet ondersteund door IE. En dus zal je het op de "standaard" manier moeten oplossen, daar het element of de class/id een stijl te geven.
  Inline stijl is eigenlijk 'not the way to go'…[/i:c4d0e352f2]
 • [quote:faf0d41fbd="Gooly"]Ook het aanpassen van de toevoeging aan de IMG tag (B.V. geen border="1" toevoegen, maar b.v. <STYLE="border: 1px solid #FFFFFF;">;) is niet mogelijk. Voor de WYSIWYG functie gebruik ik namelijk TinyMCE en daar zit het waarschijnlijk diep in de voor mij verder onbegrijpelijke javascriptcode weggeschreven.[/quote:faf0d41fbd]
  En code als het volgende?
  [code:1:faf0d41fbd]<img style="border:1px solid #fff" alt="bla" title="bla" src="bla" />[/code:1:faf0d41fbd]
  Volgens mij staat TinyMCE dit standaard toe en anders is het redelijk simpel in te schakelen in de TinyMCE Config, aldus hun site: TinyMCE Config Inline Styles.

  Ik heb (nog) geen ervaring met de configuratie-opties van TinyMCE maar kwam laatst op de bovengenoemde site omdat ik het wil integreren met een zelf de bouwen CMS en daarbij andere instellingen wil dan de standaard die TinyMCE hanteert.

  Hopelijk kan je er wat mee.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.