Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Beginnende CSS bouwer graag op weg helpen .......

Anoniem
snoepie
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben bezig om een site van een speeltuinvereniging vanaf de bodem opnieuw op te bouwen en ditmaal niet in tabellen etc maar in CSS.

  Nu loop ik al tegen het eerste probleem op, waarschijnlijk maak ik ergens een grote denkfout maar ik krijg het niet voor elkaar om het logo te centreren en om de vette tekst op een vaste positie onder de 'banner' te zetten.

  Wil iemand mij even op weg elpen hoe ik nu precies de afbeelding gecentreerd krijg in een DIV?

  De link naar de pagina is http://www.speelvlucht.nl/nieuw/

  Alvast bedankt,

  Arie
 • in je #logo geen width opgeven
  hier een nieuwe versie voor je

  #logo
  {
  background: url(images/logo/speelvlucht.gif) top no-repeat;
  height: 300px;
  }
 • Heee, bedankt voor je reactie!!
  Het ziet er nu idd een stuk gecentreerder uit ……. :lol:

  Morgen maar eens gaan puzzelen hoe ik de blauwe tekst kan positioneren onder de banner zodat de tekst altijd op dezelfde plaats staat :roll:

  Groeten,

  Arie
 • Hallo,

  Ik heb nog even twee dingen wt ik niet helemaal begrijp.

  Allereerst jouw CSS regels ……… ik zie daar toch nergens in dat de afbeelding gecentreerd moet worden? Als jeb geen align etc waardes geeft dan lijnt elke browser het toch links uit of vergis ik mij nu. Het werkt wel, maar ik vind het ook wel prettig als ik het ook begrijp …….. :lol:

  Ten tweede, ik heb nu de tekst goed gepositioneerd, tenminste voor een 1280 x 1024 scherm, ik heb het gevoel dat bij een andere schermresolutie het er toch weer anders uit gaat zien, is mijn vermoeden correct?
  Zou het niet handiger zijn om ook zelfs de tekst in CSS te zetten (tenslotte komt deze tekst boven elke pagina te staan) of toch maar een afbeelding van deze tekst maken in dat in zijn geheel in de CSS zetten omdat je eigenlijk je tekst in HTML moet hebben en de opmaak in CSS?

  Groeten,

  Arie
 • Het is niet mijn bedoeling op topics omhoog te schoppen, maar ik dacht hier een zinvolle aanvulling op te hebben, en aangezien deze nu ook weer niet zo vreselijk oud is kijkt de submitter hier wellicht nog eens. (Of iemand anders die op zoek is naar een antwoord op hetzelfde probleem)

  Je kan met CSS de achtergrond positie aangeven mbv 'background-position'. maar volgens mij is de CSS default gewoon gecentreerd. Dus als je niks aangeeft komt deze in het midden.
  Als je wilt weten hoe je pagina er uitziet met andere resoluties (en in andere browsers) Kijk dan eens bij browsershots.org. Pagina submitten, een uurtje wachten, screenshots bekijken. Easy as that ;-)

  Verder kun je in CSS helemaal geen tekst meegeven, al kun je deze natuurlijk wel in een afbeelding zetten. Op zich niet zo gek bedacht om iets maar één keer te doen en het op meerdere plaatsen te gebruiken. Maar met puur HTML gaat dat niet lukken. Dat wordt (idd) "smokkelen" met CSS afbeeldingen of een script gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.