Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

nieuwe site gemaakt: The Free Suite (kritiek nodig!)

Anoniem
Drewster
4 antwoorden
 • Hoi,

  Pas geleden heb ik een nieuwe site gelanceerd: http://www.thefreesuite.com/. Zoals je ziet zet ik er elke week een gratis alternatief voor een duur programma op (Illustrator - Inkscape; Photoshop - GIMP; Flash - Synfig Studio etc.).

  Volgens mij een geweldig idee, maar ik krijg nog niet echt veel bezoekers, en omdat ik nog nooit een echte consumenten site gepromoot heb lukt de promotie ook niet echt.

  Kunnen jullie me vertellen of de fout bij het idee ligt? En als je het een leuk idee vindt zou ik het erg leuk vinden als je de link aan anderen geeft! Als je em niet leuk vindt hoor ik graag waarom zodat ik de site kan verbeteren.

  Alvast bedankt!

  P.S. Om alvast een vraag voor te zijn: Ik plaats geen lange reviews omdat de site vooral bedoeld is mensen aan te zetten tot het gebruik van iets, wat ze eerst niet gebruikten. Iemand die illustrator al heeft zal toch geen gratis alternatief willen en heeft dus geen vergelijkende review nodig, iemand die nog nooit illustrator heeft gebruikt zal het ook niet snel kopen en heeft dus ook geen review nodig. Het is de bedoeling dat je het gratis alternatief test, en als je het dan leuk vindt kan je altijd gericht op google naar vergelijkende reviews gaan zoeken, mocht je geld voor illustrator over hebben. Ook wil ik met het blogsysteem mensen elke week iets nieuws vertellen, wat ze dan rustig kunnen uitproberen ipv in een keer een hele hoop info geven, wat veel andere pagina's al doen.
 • Persoonlijk vind ik de site niet helemaal top.

  Hij is onoverzichtelijk, de tekst is niet gecentreerd en de kleur staat me niet aan.

  Ondanks het onderwerp, wat best wel interessant is, word ik niet getriggerd tot het lezen van de tekst, ookal ben ik wel geinteresseerd. Dit omdat de zinnen te dicht op elkaar staan en er geen gebruik gemaakt word van alinea's en een pakkende inleiding.

  Wat misschien ook leuk zou zijn:

  Je hebt nu per programma en wit vlak, waarin je vrijwel meteen gedetailleerd alle mogelijkheden van dit programma geeft.

  Wanneer je hier werkt met een korte inleidende uitleg over het programma, heb je meteen iedereen geinteresseerd die je wil hebben. Mensen lezen de makkelijk te lezen inleiding, en kunnen dan 3 dingen denken:
  - He, dat ga ik proberen
  - Goh, dat is leuk. Wat kan ik er allemaal mee? ->> leest verder naar onder naar de specs van het programma
  - Nee dankje.

  Wat er op dit moment gebeurt, is dat je de wat minder geinteresseerde en minder technische mensen al kwijt bent, omdat ze gewoonweg worden afgeschrikt door alle begrippen.

  Last but not least vind ik (persoonlijk) de tekst wat te rommelig verdeeld en de koppen te schreeuwerig opgezet, maar dat is puur persoonlijk.

  Het idee/onderwerp is zeker leuk en interessant. Er zijn veel van dit soort websites, dus doe je voordeel met de kritiek en zorg dat jouw site de beste word!


  Ik hoop dat je hier wat mee kan!!
 • het eerste wat me opviel:
  de tekst is VEEL te groot, dit leest voor geen meter…,

  alles is links uitgelijnd, misschien is centreren beter..
  en de achtergrondkleur is niet helemaal naar mijn smaak..

  verder wel een interesant onderwerp, ik heb eigenlijk geen idee of er meer van dit soort site's zijn, origineel in ieder geval..

  succes ermee, ,

  gegroet..

  (offtopic: 2 regels is het maximum voor het onderschrift..)
 • Veplaatst van "Off-topic" naar "Webdesign".

  En je moet inderdaad je onderschrift aanpassen, deze mag maar 2 regels zijn…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.