Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Google en het lezen van links in JavaScript

Anoniem
boelieboelie
4 antwoorden
 • Het is algemeen bekend dat Google moeite heeft met het vinden van links in een javascript menuutje. Sterker nog, het is voor google onmogelijk. Als ik nou gewoon een sitemap maak waarin in platte html links naar alle pagina's staan, met een html link naar die sitemap moet google me kunnen vinden. Maar werkt dit in de praktijk ook zo, heeft iemand hier ervaring mee?
 • Een zoekmachine is niet een simpele linkvolgmachine, een zoekmachine kijkt naar het geheel van zinvolle inhoud, deeplinks naar jouw site, de gelinktheid binnen jouw site, etc.. Het is dus niet zo, dat je met een trucje ervoor zorgt dat alles dan opeens goed komt. Het is ook niet zo, dat door één ding te veranderen je plots merkt dat het veel beter gaat.

  Wel is het zo, dat zoekmachines geen javascript lezen. Dus met javascriptlinks kunnen ze niks. En het klopt ook, dat zoekmachines houden van sitemaps. Maar daarmee ben je er niet. Je moet bijv. zorgen dat je ook naar andere pagina's op je site linkt in de teksten van je pagina's. Niet alleen in het menu en niet alleen in de sitemap.
  En dan niet met teksten als 'klik [i:a2ccf37944]hier[/i:a2ccf37944] om naar die pagina te gaan', maar door de link in de tekst te verwerken zónder een extra (overbodige) zin te wijden aan de link zelf.

  Zo zijn er nog wel wat tips, maar het gaat uiteindelijk om het constant verbeteren van je site door (interne en externe) links toe te voegen die een aanvulling kunnen zijn voor bezoekers. Als je dat lukt, dan worden zoekmachines vanzelf blij.
 • Ok, dankjewel, dan ga ik daar maar eens aan werken.

  Bas
 • Ik heb er geen ervaring mee, maar je zou kunnen overwegen om het menu te dupliceren tussen de <noscript>-tags.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.