Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Website bouwen

Anoniem
Gooly
10 antwoorden
 • hoi ik wil graag leren hoe ik een website kan maken 8)

  willen jullie me erbij helpen hoe ik dat kan wat ik ervoor nodig heb e.t.c

  ik ben geen beginner (ik hardware en software dan) maar ook geen proff ik weet er wel wat van af maar wil graag hulp want wil de website van onze winkel beheren dus help me please:D

  thanksss
 • Er zijn twee oplossingen, je maakt gebruikt van een kant en klaar pakket zoals Joomla of je maakt je site echt helemaal zelf. Weet niet wat je voorkeur heeft? Indien het eerste het geval is kan je het beste een boek Joomla kopen in de winkel en indien het tweede dan dien je te gaan verdiepen in technieken die je wilt gaan gebruiken, denk hierbij aan xhtml, csc, php, etc. Iets wat je niet "zomaar" even leert, dat kost veel tijd.

  Dan heb je ook nog verschil in wat je wilt "beheren", is dat de inhoud van de site, de techiniek achter de site of de layout van de site. Dit zijn drie hele verschillende onderwerpen waarvoor je ook hele andere kennis nodig hebt. Zonder techinische kennis kan je bijvoorbeeld wel de inhoud van een site beheren, zolang de technische beheerder maar voor een goed CMS systeem zorgt. Een goede technische beheerder kan nog altijd een waardeloze inhoud of layout opleveren.
 • [quote:8e26fcdc48="Phaldmmor"]Er zijn twee oplossingen, je maakt gebruikt van een kant en klaar pakket zoals Joomla of je maakt je site echt helemaal zelf. Weet niet wat je voorkeur heeft? Indien het eerste het geval is kan je het beste een boek Joomla kopen in de winkel en indien het tweede dan dien je te gaan verdiepen in technieken die je wilt gaan gebruiken, denk hierbij aan xhtml, csc, php, etc. Iets wat je niet "zomaar" even leert, dat kost veel tijd.[/quote:8e26fcdc48]


  kijk wat dat betreft ben ik een beginner maar de website etc bestaat al alleen ik moet er mee leren omtegaan heb je ook bepaalde demo's dat ik kan gebruiken om het begin te leren enz.
 • Weet je toevallig waar de site is in gemaakt of uit bestaat? Misschien zit er wel een CMS systeem achter, dan kan je het beste daar in verdiepen.
 • [quote:0051b8073a="Phaldmmor"]Weet je toevallig waar de site is in gemaakt of uit bestaat? Misschien zit er wel een CMS systeem achter, dan kan je het beste daar in verdiepen.[/quote:0051b8073a]

  dat klopt het is een cms systeem hoewel ik niet precies weet wat dat is maar:D
 • Heb je een URL? Misschien brengt dat meer duidelijkheid.
  Het feit dat de site al bestaat bespaart je in ieder geval al een boel werk :-)
 • Al gebruik je een CSM dan moet je de site nog steeds ontwerpen, wat je dan alleen niet hoeft te doen is een hele zooi php werk, maar een site zonder php of andere script taal is ook een heel reele mogelijkheid. Een CSM site is eigenlijk alleen handig als je wilt gaan bloggen, regelmatige nieuws items wil posten, een webshop hebt of een forum op je site wilt, dat soort dingen. Anders is een CSM alleem maar een hele zooi gedoe (tenzij je gewoon een standaard skin gebruikt…maar dan ben je niet echt bezig met het 'maken' van een site…)

  Als je wilt leren hoe je een site hoort te maken zijn er heel veel links te vinden op internet, als je ff googled naar 'html tutorial' of iets in die richting dan krijg je al genoeg hits.
  Dit is een site waar veel dingen duidelijk en goed worden uitgelegd.

  Maar je zegt eigenlijk 2 dingen, eerst zeg je dat je een website wil leren "maken" en daarna zeg je dat je een site wilt leren beheren. Dat zijn natuurlijk twee totaal verschillende dingen.
  Het beheren van een site is geheel afhankelijk van hoe de site is gemaakt. Dus, misschien moet je jezelf even iets duidelijker maken wat je wilt weten…
 • Ik heb laatst een leuk boekje gekocht bij Computercollectief.
  "Het beste van CSS" van Ward van der Put
  Samen met een goed HTML boek kom je een eind.

  Maar een website ontwerpen begint met papier en kleurpotloden.
  Zet het ontwerp op papier en ga dan pas bouwen.

  Lees ook deze tips even door.
 • [quote:2eca6b891c="Prin0096"]…

  Maar een website ontwerpen begint met papier en kleurpotloden…[/quote:2eca6b891c]
  Met papier en pen zelfs. Eerst duidelijk krijgen waar de website voor dient. Wat wil je ermee bereiken? Wie is je doelgroep? Welke informatie en service wil je verspreiden? Waarom een website?

  Maar ik begreep dat de site al bestaat dus dat is gelukkig allemaal niet meer nodig.
 • [quote:d8b8e64226="Gooly"]…

  Maar ik begreep dat de site al bestaat dus dat is gelukkig allemaal niet meer nodig.[/quote:d8b8e64226]"Gelukkig"?… dat is toch gewoon het leukste onderdeel…! Het beheren van een site is maar een gedoe, het maken ervan is 'all the fun'!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.