Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[BEOORDEEL] Mijn Layout - Tips en Ideeen Welkom!!

Anoniem
gwbonline
4 antwoorden
 • Hallo Allemaal,
  Jeej mijn eerste berichtje op computer!Totaal.
  Ik heb een aantal layouts gemaakt die ik niet allemaal aan jullie laat zien, maar wel een paar. Het is voor mij erg lastig om goed met kleuren te werke n, want ik ben kleurenblind. Ik wil [b:af0c1ee9aa]graag[/b:af0c1ee9aa] veel [b:af0c1ee9aa]TIPS[/b:af0c1ee9aa] en [b:af0c1ee9aa]IDEEEN[/b:af0c1ee9aa] Zodat ik nog mooiere sites kan gaan maken. Ik hoop dat jullie mij hier kunnen helpen. Ik ben nog beginner dus ik kan hulp gebruiken ;)

  Hier mijn Layouts :
  [i:af0c1ee9aa]Layout 1[/i:af0c1ee9aa]
  [img:af0c1ee9aa]http://img263.imageshack.us/img263/3463/dailykaatzw4.jpg[/img:af0c1ee9aa]
  [i:af0c1ee9aa]Layout 2[/i:af0c1ee9aa]
  [img:af0c1ee9aa]http://img263.imageshack.us/img263/5679/layoutgw8.jpg[/img:af0c1ee9aa]

  Groetjes,
  Roofiej0
 • het zijn nogal eentonige site's ze zijn wat saai en ze zijn met standaard lettertype gemaakt: comic sans bijvoorbeeld,, ik zal die NOOIT gebruiken , want ik vind dat er gewoon niet proffesioneel uit zien. Ten eerste zou ik een andere lettertype nemen,, miss ook wat effecten er in zetten….


  op zich egt niet slecht marja,, echt nog veel veranderen tot een echt mooie site ;)
 • Ik vind het moeilijk om er iets over te zeggen. Ik vind ze niet echt mooi, maar je geeft al aan dat je een beginner bent, en ik vind het knap dat je stoer genoeg bent om gewoon "met de billen bloot" te gaan. Bovendien, voor een beginner is dit een hele aardige aanzet.

  Wat tips:
  Gebruik kleuren in een bepaald thema (Deels doe je dat al een beetje), en bovendien helpt het je ivm je kleurenblindheid. Op internet zijn genoeg kleuren thema's te vinden.

  Gebruik geen egale vlakken, want dat wordt al gauw saai als je het niet met andere content of layout kunt opvangen. Persoonlijk gebruik ik altijd achtergrond afbeeldingen of gradienten. Maar ook weer niet te opvallend. De kunst is om het net subtiel genoeg te houden. Een subtiel papier relief bijvoorbeeld dat in eerste instantie niet eens opvalt, pas als je het weet zie je het. meer in die richting. het valt mensen dus niet meteen op, maar het oogt wel een stuk rustiger.

  Zoals phunky al aangaf: vermijd standaard fonts in je afbeeldingen tenzij je het met een heel vooropgezette reden doet. Maar Comic Sans is inderdaad wel heel not-done ;-) (maar sommige mensen gebruiken b.v. wel courier als ze een typemachine effect willen bereiken) Verder is het daarentegen juist weer zaak om in de "tekst content" (dus geen afbeeldingen) weer wel zoveel mogelijk standaard fonts te gebruiken omdat je daar zeker van weet dat elke bezoeker daar over beschikt. maar ook dan geldt: "Geen Comic sans" en beperk je tot een, maximaal twee verschillende fonts.

  Ik zie in het bovenste logo dat je de achtergrond een beetje achter de tekst door laat lopen. Dat is een prima idee. Al vind ik de huidige afbeelding niet zo mooi) en dat mag je best verder doen dat net dat ene randje rechts. In Photoshop kun je mbv maskers en gradienten hele mooie verloop effecten maken. Ook mag het wat subtieler dan nu is.

  Gebruik niet meer ruimte dan je nodig hebt. Het onderste logo en de knoppen in hetzelfde ondtwerp zijn bv groter dan nodig is, want de content is een stuk kleiner dan het totale logo, wat resulteert in doelloze lege ruimte eromheen, en dat wordt weer saai. Zelf doe ik wel eens het tegenovergestelde, ik maak de content dan groter dan het logo. Dan gaan de letters hier en daar b.v. over de rand. (Bij mij hadden die kalenderblaadjes in het bovenste logo b.v. over de rand heen gehangen)

  Creeer eenheid. Je doet dat al voor een deel met je kleuren. maar dat geldt voor alles. Kies een of twee fonts en beperk je daar toe, kies een of twee types button en beperk je enz.. Alle onderdelen moeten duidelijk bij elkaar horen vind ik. en vraag je bij alles af wat je er op zet: "Moet dit er beslist op staan?"
 • Veel tips zo te zien. Bedankt voor jullie reacties, ik ga er wat mee doen.
  Verder nog tips?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.