Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

meertalige website: wat geniet de voorkeur

Anoniem
Drewster
3 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Ik ga de volgende website herontwerpen: linkje

  De huidige site heb ik ooit ontworpen, maar het is tijd voor iets nieuws. We willen de site iets meer sprankelend maken. Gewoon iets meer van deze tijd.

  Maar wat ik me afvraag: Op dit moment is de index pagina een pagina met zo goed als geen content.. Enige dat er te zien is, is een achtergrond afbeelding en drie links voor de drie talen van de website.

  wat betreft SEO is dit niet de meest nette oplossing.. Want er valt geen content te indexeren op de index.

  We hebben een .nl domeinnaam alsmede een .com en een .de
  Het lijkt me echter niet handig om er drie aparte domeinen van te maken (want dan moet elke pagina afzonderlijk een pagerank opbouwen).

  Boelieboelie gaf me ooit eens de tip om language negotiation te gebruiken (oftewel doorsturen op basis van taalinstellingen);… We zijn echter nu al een dik jaar verder en ik weet niet of er nog nieuwe technieken in de roulatie zijn op dit gebied.

  Wat raden jullie aan… (dus qua opzet en platform) om een meertalige site te bouwen.

  PS: Ik wil wellicht een template bouwen van de nieuwe site en deze gebruiken in een MODx CMS (www.modxcms.com)
 • Ok, bedenk voor jezelf eerst eens het volgende, wil je:
  [list:9631367b7f][*:9631367b7f]een site zoals Google, die bij aanvraag van Google.com automatisch doorverwijst naar de locale versie op basis van taal? Of;
  [*:9631367b7f]een site zoals Wikipedia, waarbij je een indexpagina hebt (zoals jij nu hebt) en subdomeinen voor elke specifieke taal?
  [*:9631367b7f]iets anders?
  [/list:u:9631367b7f]
  De invloed op de pagerank van de verschillende aanpakken weet ik niet.

  - Bas
 • Nou ik heb er an sich geen moeite mee om het te doen zoals bij de huidige site.. Dus gewoon 1 index die kan doorverwijzen naar de diverse talen. Echter, ik heb zo'n idee dat je dan een belangrijk punt mbt SEO laat schieten.. Namelijk de index pagina.

  Vandaar dat ik nu zit te denken om Boelie's manier te proberen met language negotiation. Echter, die tip is al een jaar oud ofzo.. Ik kan me voorstellen dat er inmiddels alweer heel wat andere manieren zijn te vinden.

  Zo was ik aan het zoeken voor multi lingual support binnen het CMS van MODx.. ik kwam toen hier op uit: http://wiki.modxcms.com/index.php/Make_Multi_Lingual_Site
  Ik heb zelf geen verstand van scripting.. Maar volgens mij is die manier toch gewoon een soort van language negotiation… toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.