Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoogte van 3 divs automatisch instellen

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik ben laatst begonnen met een nieuwe versie voor mijn Bellewaerde Park fansite: www.bellewaerdefun.be. Nog niet zo lang geleden heb ik in het volwassenenonderwijs leren werken met div's en ik vind het echt handig om daarmee je website lay-out op te bouwen. Ik stoot regelmatig op enkele onduidelijkheden die ik meestal zelf kan oplossen. Nu zit ik echter met een nieuw probleem waarvan ik de sleutel absoluut niet weet te vinden. Ik probeer namelijk drie div's die naast elkaar liggen een automatische hoogte te geven. De middelste div moet de uiteindelijke hoogte bepalen aan de hand van de inhoud erin (mijn website moet in de hoogte dus uitrekbaar zijn).

  Ik vraag me nu toch wel af of dit mogelijk is… Indien ja: weet er hier iemand raad mee? Indien nee: dan zit ik met een groot probleem en moet ik het nieuwe design gewoon stilleggen… Voor de mensen die toch een oplossing zouden weten: chapeau en heel erg bedankt!

  Hieronder een link naar de nieuwe lay-out waar je het probleem meteen kunt zien:
  http://www.bellewaerdefun.be/test2/index.htm

  En hier nog een afbeelding die ik gemaakt heb om het nog wat duidelijker uit te leggen:
  http://www.bellewaerdefun.be/test2/support.jpg
 • Aangezien de links achter een wachtwoord zitten kan ik er vrij weinig over zeggen. Wat je beschrijft is zoals ik het lees eigenlijk automatisch het geval, dus je zal iets anders bedoelen. Wellicht is de methode bekend als Faux Columns wat je zoekt?

  Graag even het wachtwoord verwijderen, dan kunnen wij gerichter adviseren over een oplossing. ;)

  - Bas
 • Bij deze heb ik een tweede testmap aangemaakt, blijkbaar was de gewone testmap een standaard met wachtwoord erop. Nu moet alles normaal wel zichtbaar zijn :)
 • Yup, precies wat ik dacht. Google even op Faux Columns en dan vind je waarschijnlijk de oplossing die je zoekt.

  - Bas
 • Bedankt voor je antwoord Bas :wink:. Het is mij echter niet gelukt om met dergelijke faux colums te werken, nochtans heb ik om mijn "site" id een hidden flow toegekent. Ik heb echter een betere oplossing en wil dit delen met de mensen die ook met dit probleem zitten. Het is alvast heel wat opzoekwerk gespaard :D

  Hoe ik het dus opgelost heb? Ik heb gewoon een div rond mijn "left", "content" en "right" div geplaatst. Die div heb ik "middle" genoemt, een naam die goed bruikbaar is in mijn eigen website lay-out. Het enige wat je dan moet doen is een achtergrondafbeelding instellen voor die "middle" div en voila, klaar is kees! En zeggen dat ik daar zo lang naar heb moeten zoeken :o

  Wat denken jde kenners onder ons hierover? Goede oplossing of kan het eerder voor andere problemen zorgen wanneer je iets in je website lay-out gaat aanpassen?
  Voor de mensen die wel met faux colums willen werken: http://www.gigadesign.be/2006/03/faux-columns-maken/
 • [quote:69db178333="Bellewaerdeboy"]Hoe ik het dus opgelost heb? Ik heb gewoon een div rond mijn "left", "content" en "right" div geplaatst. Die div heb ik "middle" genoemt, een naam die goed bruikbaar is in mijn eigen website lay-out. Het enige wat je dan moet doen is een achtergrondafbeelding instellen voor die "middle" div en voila, klaar is kees![/quote:69db178333]
  Is dat niet gewoon Faux Columns? ;)

  - Bas
 • Euh, nu je het zegt, inderdaad :D. Bij deze tja, is het in mijn geval een goede en bruikbare oplossing! Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.