Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Header maken

Anoniem
Gooly
10 antwoorden
 • Beste Forumleden.
  Ik heb gezocht naar header maar kan niets vinden.
  Hoe maak ik een header passend op mijn website?
  Ik heb alleen frontpage 2003 ter beschikking.
  Ik heb headers gezien waar plaatjes op en ingezet zijn, maar ja.
  Door mijn beperkt bugget , het is toch maar een hobby,kan ik geen duur pakket aanschaffen.
  Mischien weet iemand hoe je zo een header maakt, in een eenvoudige uitleg.
  Met vriendelijke groet.
 • met de tag [code:1:da68a3fd29]width="100%"[/code:1:da68a3fd29]
  maak je hem zo breed als de pagina
  en met de tag [code:1:da68a3fd29]height="20%"[/code:1:da68a3fd29]
  maak je hem 20% van de hoogte van je pagina.
  dit doe je gewoon in kladblok.
  wel met HTML!!
 • Hartelijk dank.

  Ik zal het uitproberen.
 • Inkscape is een heel aardige freeware grafische editor. Kun je vrij makkelijk plaatjes mee maken.

  http://inkscape.org/download/
 • Ter aanvulling op Animaster: Als je met procenten gaat werken dan krijg je zeker voor elkaar wat je wilt, maar het zal de kwaliteit van je afbeelding niet ten goed komen. Dan laat je de afmeting n.l. aan de browser van de bezoeker over en die resized lang zo mooi niet als een grafisch programma (Blokkerig, rafelige randen, artefacten). Bovendien, als je zowel hoogte als breedte met procenten aangeeft kost je dat je verhoudingen. (B.v. platte brede hoofden om maar iets te noemen)

  Persoonlijk zou ik er voor kiezen om in de HTML code een element (b.v. een div) te creeeren met een vast waarde voor de hoogte en breedte in pixels (b.v. van 750 pixels breed, dan zit je altijd goed) En je afbeelding precies passend te maken. (Of als je de afbeelding al hebt kan het natuurlijk ook andersom, je geeft je element dan de breedte en hoogte in pixels van de afbeelding) Zolang het maar hetzelfde is.

  Als je niet veel van DIVS en CSS afweet kun je natuurlijk ook smokkelen en de boel gewoon in een tabel zetten, b.v. een tabel met 1 kolom en 2 regels, waarvan de bovenste regel dan de header bevat (en dus dezelfde afmetingen als de afbeelding krijgt) en de onderste regel de rest van de pagina. Officieel "mag het niet" want tabellen zijn daar niet voor bedoeld, en ik ben dan ook benieuwd van wie ik op mijn kop ga krijgen, maar als je niks van DIVS en CSS weet dan is dit een redelijk alternatief.
  Het werkt in elke gangbare browser in iedser geval prima. Denk er in alle gevallen wel aan om de padding op 0 te zetten, anders neemt hij een standaard waarde van 1 aan, en kan de browser element en afbeelding nog niet even groot neerzetten.
 • [quote:640b561e08="Gooly"]Ter aanvulling op Animaster: Als je met procenten gaat werken dan krijg je zeker voor elkaar wat je wilt, maar het zal de kwaliteit van je afbeelding niet ten goed komen. Dan laat je de afmeting n.l. aan de browser van de bezoeker over en die resized lang zo mooi niet als een grafisch programma (Blokkerig, rafelige randen, artefacten). Bovendien, als je zowel hoogte als breedte met procenten aangeeft kost je dat je verhoudingen. (B.v. platte brede hoofden om maar iets te noemen)[/quote:640b561e08]Dat slaat helemaal nergens op. Een element breedte en hoogte in procenten zegt niets over het plaatje wat erin komt te staan, met css [i:640b561e08]kan[/i:640b561e08] je niet eens de aspect ratio van een plaatje aanpassen al zou je het willen. Het enige wat je doet met procenten is dat je de afmetingen van een element afhankelijk maakt van de afmetingen van het 'parent' element (element waar het element in zit), en als de parent elementen geen specifieke afmeting krijgen dan zijn de afmetingen afhankelijk van het browser venster. Dat is wat animaster bedoeld (naar ik aanneem).

  Daarbij is het antwoord van animaster nou niet echt erg compleet, een header is meestal een div die je een vast hoogt geeft, van iets van 100 picels (in CSS), en potentieel een breedte in procenten of in pixels. Maar een header die een beetje grafisch er leuk uit ziet maak je niet met html/css die maak je in een grafische bewerkings programma's zoals photoshop/paintshop/Gimp.
 • Ik heb het programma van de moderator Gerben gedownload., en dat ziet er niet slecht uit en in het nederlands.
  Maar er is nog veel te leren.
  Ik had een proef opgeslagen , maar die liet zich niet in jpg opslaan.
  Dat is vreemd, dus ik blijf voorlopig we even zoet, met experimenteren.
  Met vriendelijke groet.
  karel1
 • Het programma ondersteunt geen jpeg. Het is open source, en op jpeg rusten diverse patenten. Je kunt het gewoon saven als png, en dat naar keuze op je site zetten, of converteren naar jpeg, bijvoorbeeld met irfanview.
 • [quote:53c3cf008c="Drewster"]Dat slaat helemaal nergens op. Een element breedte en hoogte in procenten zegt niets over het plaatje wat erin komt te staan, met css [i:53c3cf008c]kan[/i:53c3cf008c] je niet eens de aspect ratio van een plaatje aanpassen al zou je het willen. [/quote:53c3cf008c]
  Ik begrijp niet hoe je daar bij komt, ik beweer nergens dat dat kan.
  Dat beweer ik nu pas: het kan wel. Zet je breedte en hoogte maar op bepaalde waardes vast in CSS en je hebt 100% controle over je aspect ratio.
  Maar dat gaat de vraag van de tpoic starter voorbij.
 • [quote:c8e4dab204="Gooly"]…maar het zal de kwaliteit van je afbeelding niet ten goed komen. Dan laat je de afmeting n.l. aan de browser van de bezoeker over en die resized lang zo mooi niet als een grafisch pogramma (Blokkerig, rafelige randen, artefacten). Bovendien, als je zowel hoogte als breedte met procenten aangeeft kost je dat je verhoudingen. (B.v. platte brede hoofden om maar iets te noemen)[/quote:c8e4dab204]Ik weet niet hoe ik dit stukje tekst anders moet interpreteren dan dat je bedoeld dat een plaatje in de header wordt gerekt als er met percentages wordt gewerkt en de afmetingen van het browser venster worden veranderderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.