Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[HTML] Programma

Anoniem
BassWave
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net een domein gekocht en nu wil ik proberen om een website te maken. Heb dit gedaan puur uit interesse en om nieuwe dingen te leren.

  Op dit moment weet ik dus nog wel vrijwel niks

  Weet iemand een leuk gratis programma om website mee te bouwen of denken jullie dat ik met Frontpage wel makkelijk overweg kan?

  Alvast bedankt.
 • Als je zojuist begonnen bent lijkt het me verstandiger om eerst eens een paar tutorials op te zoeken. Dat programma komt dan vanzelf. Meteen met een WYSIWYG editor als Frontpage beginnen is eigenlijk het slechtst mogelijke begin.
  Forumlid boelieboelie heeft een hele goeie tutorial in zijn signature staan:
  http://modernmarkup.nl/ en een verder studie naar sigantures levert op dat Drewster http://www.sceneone.nl/ aanbeveelt.

  Als editor kun je o.a.
  ConTEXT of TextPad of NVU gebruiken
 • Mijn advies: als je wilt leren een goede site in elkaar te zetten, moet je geen WYSIWYG programma als Frontpage gebruiken. Je stuit dan onherroepelijk tegen problemen aan als browsercompatibiliteit en dat soort zaken. En aangezien je geen idee hebt hoe het codetechnisch in elkaar zit, wordt het ook lastig te begrijpen waar de fout zit.
  En als je een keer denkt "ik ga het uiterlijk veranderen" of "ik ga een knopje bijplaatsen" wordt dat iedere keer een hels karwei.
  Hoewel je met zo'n programma redelijk vlot een resultaat kunt krijgen, ben je op termijn veel langer bezig om de boel echt te snappen en problemen op te lossen.

  Het is wellicht een cliché, maar die dingen hebben de eigenschap nogal waar te zijn. ;)
 • Dit is zo'n vraag die om de zoveel tijd voorbij komt, en iedere keer zeg ik weer dat het niet het programma is dat een website maakt, een website kan je prima maken met notepad.

  Je moet je alleen afvragen wat je wilt, wil je echt gaan begrijpen hoe een website werkt en wil je die precies zo maken als je wilt dan kan je niets anders dan (X)HTML en CSS leren. Dit zijn de eigenlijke computer talen waarin een website wordt geschreven. Het zijn relatief eenvoudige talen die makkelijk te leren zijn, maar wil je er werkelijk inzicht in hebben dan ben je wel ff bezig.
  Maakt het je niet zoveel uit en wil je gewoon een website online zetten, dan hoef je helemaal niets "nieuws te leren" dan moet je gewoon uitzoeken hoe een WYSIWYG (What You See Is What You Get) programma werkt en dan heb je in no time een website online die eruit ziet als duizenden anderen….

  Dus maak die beslissing en dan kunnen we wel verder zien.
 • En zie daarom ook: opzoek naar webdesign programmas (on-betaalt) (topic van 1 feb 2008)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.