Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] algemene vraag over faux columns

Anoniem
Gooly
2 antwoorden
  • Ik ben al een tijdje bezig met websites bouwen en alle randverschijnselen daarom heen. Natuurlijk weet ik niet alles uit mijn hoofd op te lepelen, dus ik zit regelmatig op (bv) CSS sites te snuffelen. Daarbij kom ik regelmatig de term 'faux columns' tegen. Aangezien ik ze nooit nodig had heb ik er nooit verder over gelezen, tot vanochtend mijn nieuwsgierigheid zo werd geprikkeld dat ik eindelijk wel eens wilde weten wat het nou is.

    "Faux columns zijn valse kolommen om te bewerkstelligen dat je kolommen helemaal tot beneden doorlopen" aldus de informatie, gevolgd door een hele uitleg hoe het voor elkaar te krijgen. Nu wil ik regelmatig al mijn kolommen tot beneden laten doorlopen, maar daar gebruik ik altijd een 'height: 100%;' voor. Maar die faux columns zullen er echt niet voor niks zijn, dus nu vraag ik me af wat dan het verschil is tussen beide methodes.
  • Het verschil zit 'm in de benadering van de kolommen, het is namelijk niet altijd mogelijk om alle kolommen een hoogte van 100% te geven (waarbij ik de redenen daarvoor even buiten beschouwing laat).

    Om een dergelijk probleem te omzeilen zou je ervoor kunnen kiezen om niet de kolommen (waarschijnlijk geïmplementeerd als div) een achtergrond te geven, maar de body of container-div die de kolommen bevat. Men neme in dat geval een afbeelding die verticaal herhaald wordt, zodat je de illusie krijgt dat de kolommen altijd helemaal tot onderaan lopen, zonder dat dat feitelijk (als div) waar hoeft te zijn.

    Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is, maar er zijn genoeg personen hier die het vast nog veel beter kunnen uitleggen. ;)

    - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord