Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] cleanup tools?

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
 • Ik weet niet of het bestaat, maar ik ben op zoek naar een CSS cleanup tool die niet alleen optimaliseert en comprimeert (Die vind ik namelijk bij bosjes via Google, zelfs online tools), maar die ook de CSS code tegen de HTML code aan houdt, en zo overbodige styles detecteert. (Styles dus die op geen enkele manier in de HTML code worden gebruikt)

  Het gebeurt namelijk wel eens dat ik met een website bezig ben die ik steeds ter review voorleg, waarna ik toch weer wijzigingen doorvoer. Soms blijven er dan overbodige stylerules in de CSS achter. Tot nu toe doe ik het handmatig, maar als er toevallig een tool voor bestaat is dat wel zo gemakkelijk.
 • Ik denk niet dat dat bestaat, vaak schrijf je een CSS bestand voor meerdere pagina's of meerdere php bestanden/templates, daarnaast kan je nog selectors in je js hebben staan of in 'conditional comments'. Als dat al zou werken is het heel goed mogelijk dat er alsnog overbodige CSS tussen staat, bijv een selector die later in je CSS wordt 'over-ruled' door een nieuwe elector zal niet worden herkend op de manier die je voorsteld…

  Maar als je alsnog een tool vindt die dit kan…graag ;)
 • Er is een Firefox extensie die dat doet: Dust-me selectors
  Ik heb het wel eens geprobeerd en het lijkt wel goed te werken. Het kan van een html pagina aangeven welke stijlen niet worden gebruikt. Bij veel pagina's en veel CSS moet je wel alle resultaten zelf combineren.
  Aanvulling: ik heb net gelezen dat het toch helemaal automatisch kan, zo heb ik weer wat te doen met de paasdagen.
  wimb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.