Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Grote witregels in websites

Anoniem
gamingbas
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben bezig een website in elkaar te zetten, maar als ik in Frontpage een enter geef, maakt hij een witregel, terwijl ik alleen maar wil dat hij de regel afbreekt en direct eronder weer moet doorgaan.

  Als ik de tekst in Word maak en dat vervolgens kopieer en plak werkt het wel maar dat is een beetje omslachtig en volgens mij moet het ook in html gewoon werken.

  Iemand een idee?

  Bas

  EDIT: Ik heb de oplossing al gevonden, door shift+enter te gebruiken.
 • Dat is inderdaad de oplossing Shift+Enter is een "zachte" enter, alleen maar een "line break" en niet de start van een nieuwe alinea.
  Een nog beter oplossing is geen frontpage gebruiken, maar ja dat zit er waarschijnlijk niet in.
 • Voorlopig niet nee. Ik ken de basis van html (ook de codes) maar ben voor het gemak met frontpage begonnen. Het gaat me nog niet zo goed af om alleen met de code te werken, dus vandaar.

  Wat ik me nu nog afvraag, welke tag heb je nodig voor dit effect. Werkt <br>?
 • Ja, <br> (of <br /> als je xhtml gebruikt) is een "line break". Maar strikt gezien zou je dat niet nodig hebben/moeten gebruiken omdat je via css de positie en ruimte tussen onderdelen van je website kan regelen. Je kan dan prima een nieuwe alinea beginnen maar de marge die normaal gesproken tussen alinea's zitten op 0 zetten waardoor ze tegen elkaar komen te liggen.

  En als er 1 ding zeker is dan is het dat je niets over html/css leert door frontpage te gebruiken. Frontpage produceert html waar geen hol van klopt, het mag er dan oké uitzien in een browser maar de code is om te huilen. En nee, het is niet genoeg dat het er oké uitziet in een browser.

  leesvoer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.