Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Vraag mbt googles helpcentrum voor webmasters

Anoniem
D'acide
2 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Ik gebruik googles webmaster helpcentrum o.a voor het aangeven van de sitemap van een desbetreffend domein.

  Hierbij kreeg ik een warning… Ik zou volgens google (te) veel "Niet gevolgde URL's" hebben.

  Dit is de omschrijving ervan:

  [quote:5bdd04eb62]
  URL's niet gevolgd
  Tijdens het testen van een aantal URL's van uw sitemap hebben we vastgesteld dat bepaalde URL's niet toegankelijk zijn omdat deze te veel omleidingen bevatten. Wijzig de omleidende URL's in uw sitemap en vervang deze door de bestemmings-URL (het doel waarnaar wordt omgeleid). Alle geldige URL's worden wel verzonden[/quote:5bdd04eb62]

  Meer info

  [quote:5bdd04eb62]
  Niet gevolgde URL's

  Tijdens het verwerken van uw sitemap hebben we vastgesteld dat bepaalde URL's niet toegankelijk zijn voor Googlebot omdat ze te veel omleidingen bevatten. Wijzig de omleidende URL's in uw sitemap en vervang deze door de bestemmings-URL (het doel waarnaar wordt omgeleid).

  Deze categorie bevat URL's die we niet volledig hebben kunnen volgen, inclusief informatie over de reden hiervan. Houd rekening met het volgende om ervoor te zorgen dat de zoekmachines van Google de links op uw site kunnen volgen:

  * Controleer uw site met een tekstbrowser zoals Lynx, aangezien de meeste zoekmachines uw site ongeveer zien zoals Lynx dat doet. Als uw site door het gebruik van bijvoorbeeld Javascript, cookies, sessie-id's, frames, DHTML en Flash niet meer zichtbaar is in een tekstbrowser, is de kans groot dat zoekmachines moeite hebben met het doorzoeken van uw site.
  * Maak geen gebruik van &ID= als parameter in uw URL's.
  * Als u dynamische pagina's gebruikt (bijvoorbeeld pagina's waarvan de URL een '?' bevat), moet u er rekening mee houden dat niet alle zoekmachines dynamische en statische pagina's doorzoeken. Het helpt als u werkt met korte parameters en als u het aantal parameters beperkt.
  * Gebruik een permanente omleiding (301) als u blijvend met een omleiding van de ene pagina naar de andere werkt.
  * Gebruik zo veel mogelijk absolute in plaats van relatieve koppelingen. (Als u bijvoorbeeld een koppeling opneemt naar een andere pagina op uw site, kunt u beter verwijzen naar www.voorbeeld.nl/mijnpagina.html dan naar mijnpagina.html).
  [/quote:5bdd04eb62]


  Ik heb zelf geen idee waarom ik deze melding krijg…
  Ik gebruik dan wel relatieve koppelingen.. maar daar zou he tniet aan mogen liggen.

  Ik gebruik geen &ID vermeldingen in mijn URLs … Ik gebruik het CMS MODx en heb zoekmachine friendly URL's aanstaan waardoor het &ID vervangen wordt door een echte paginanaam.html.
 • Heb je een voorbeeldje online? Is beetje gokken zo.. Een gokje kan zijn dat bij het omzetten van urls een 302 status code wordt meegegeven i.p.v. een permanente redirect., maar dat zie ik pas wanneer ik de pagina opvraag.

  Kan ook zijn dat je de &-urls in je sitemap hebt staan, terwijl je daar de mooie urls in zou moeten hebben?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.