Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Advies gevraagd over mijn website

Anoniem
None
38 antwoorden
 • Dag iedereen,

  Mijn website wordt vaak afgekraakt door mensen en de meesten vinden het niet echt super.
  Alleen ik zou het weet niet wat er zo lelijk of verkeerd aan is.

  Zouden jullie er eens naar kunnen kijken?
  Bekijk ook eens of deze punten goed/aanwezig zijn:
  - Wat er goed aan is.
  - Wat beter kan.
  - Lay-out overzichtelijk?
  - Menu duidelijk?
  - Leef je uit.

  Ik heb de website zelf gemaakt en ben het een beetje zat dat mensen mijn website continu afkraken.

  Zouden jullie mij kunnen helpen?

  Alles is 100% zelf gemaakt dus kan het zo aanpassen.
  Ik ben bereid om desnoods de hele site te verbouwen!

  http://www.gaminggear.info

  Hartelijk dank! :D
 • Ik heb hem even bekeken en het eerste wat in me opkomt is dat ik hem een beetje saaig vind. Met veel lege, ongebruikte ruimte. Ook oogt hij alsof er nog aan gewerkt wordt, dat het een eerste concept is wat nog niet af is.

  Wat ik zelf zou doen met deze site:
  - Ik zou anders met de beschikbare ruimte omgaan. De content wat compacter op elkaar zetten. En een andere achtergrond doet ook een boel. Bijvoorbeeld een subtiele achtergrond afbeelding. Ik zou egale vlakken sowieso vermijden. Maar leg het er ook weer niet te dik boven op want dan wordt het weer onoogelijk druk. Net een beetje subtiel. Ook die "nieuws iconen" veroorzaken veel leegruimte. Ik zou ze in een matrixje zetten, b.v. drie naast elkaar. Verder kan je de site eventueel wat smaller maken want je neemt nu gewoon meer ruimte dan je nodig hebt.

  - Verder vind ik je logo banner bovenaan wel mooi, maar jammer is dat hij weer veel te smal is. Als je zoiets maakt over de volle breedte van de site oogt dat ook meteen een stuk mooier.

  - De menu buttons bovenaan hebben op zich een mooie achtergrond, maar toch zien ze er wat saai uit. Met zo'n "glans" eroverheen zou ik er ook een bevel effect overheen gooien. Want zo plat, met zo'n glans effect vind ik persoonlijk dan weer een minder goeie combinatie.

  - Ook vind ik de banners linksonder in je sidebar (totalchat, w32 etc) er een beetje knullig uitzien. Ik weet niet wie die heeft gemaakt, maar ik zou betere banners vragen als ze op een andere site willen adverteren. En anders maak je zelf leukere als je ze er zelf graag op wilt hebben.

  - Als laatste zou je iets met de tekst kunnen doen. Experimenteer eens wat met de letterspacing of probeer eens iets met een :first-letter declaratie of zo. Op zich is het font wel mooi duidelijk dus ik zou er wel op letten dat het daar niet ten koste van gaat.

  - Ik heb er verder bewondering voor dat je zo open met de billen durft bloot te gaan en kritiek blijkbaar serieus neemt. (En zelfs probeert om met negatieve kritiek toch iets goeds te doen.)

  Owja, en wat mij ook vaak erg helpt is naar andere sites kijken die ik zelf mooi vind. Dan kijk ik daar eens heel bewust naar terwijl ik me afvraag: "Wat vind ik hier nu zo mooi aan?" Dat helpt ook vaak.
 • Ik denk dat het belangrijkste is dat de site grafisch een beetje ouderwets/amateuristisch aandoet. Wat eigenlijk betekend dat er niet perse iets fout mee is maar dat het uiterlijk gewoon niet echt [i:a3dd273720]mooi[/i:a3dd273720] is. Dit kan je alleen oplossen door in photoshop oid de site gewoon helemaal te "redesignen".

  Het ontwerpen van een site is naar mijn mening het moeilijkste onderdeel van een site maken, als je eenmaal een mooi design hebt zijn de technische problemen wel op te lossen, alleen een aangenaam/gebalanceerd design ontwerpen is best moeilijk, en dus is het ook moeilijk om je daarmee te helpen. Je moet gewoon geïnspireerd zijn en op een mooi idee komen…

  Hier een aantal punten waar je misschien op kan letten[list:a3dd273720][*:a3dd273720]Je horizontale menu aanpassen zodat je hover states hebt waarin in een soort secundaire balk subitems hebt staan zoals bijvoorbeeld het horizontale menu balk van www.tweakers.net. Dit in plaats van pagina's die dan op hun buurt eigenlijk weer alleen een paar linkjes hebben (games/gg software/partners)
  [*:a3dd273720]Maak aparte plaatjes voor de hover states van je menu, dat staat wat gelikter.
  [*:a3dd273720]Je ontwerp bestaat niet uit een geheel, het bestaat uit duidelijke sub-onderdeeltjes die niet echt natuurlijk in elkaar over vloeien.
  [*:a3dd273720]Je header is te hoog, beslaat op mijn laptop ruim 1 derde van het scherm, dat is gewoon teveel.
  [*:a3dd273720]Je hoeft je niet aan rechthoeken te houden, maak je site wat meer speels door elementen buiten de rechthoeken uit te laten steken.
  [*:a3dd273720]Je gebruikt soms nodeloos grote plaatjes die niet direct betrekking hebben op de tekst waar ze bij staan. Als je zo'n plaatje wilt gebruiken zet de tekst er dan op zijn minst "omheen" door het plaatje te floaten.
  [/list:u:a3dd273720]Inspiratiebron

  [i:a3dd273720]edit; toevoeging[/i:a3dd273720]
 • [quote:50376b9326="Drewster"]
  [list:50376b9326]
  [*:50376b9326]Je header is te hoog, beslaat op mijn laptop ruim 1 derde van het scherm, dat is gewoon teveel.
  [/list:u:50376b9326]
  [/quote:50376b9326]
  Klein laptopje? Op die van mij neemt hij nog geen kwart ;-)
  [quote:50376b9326="Drewster"]
  Als je zo'n plaatje wilt gebruiken zet de tekst er dan op zijn minst "omheen" door het plaatje te floaten.
  [/quote:50376b9326]
  Precies, die tip was ik ook nog vergeten te melden. Verder sluit ik me er overigens ook helemaal bij aan.
 • [quote:95d8ca5823="Gooly"]Klein laptopje? Op die van mij neemt hij nog geen kwart ;-)[/quote:95d8ca5823]15.4" dus maar 800px hoog, en had ctrl+f en webdev toolbar in het venster…:), maar hoe dan ook, zo'n groot logo is nergens voor nodig.
 • [b:61d1ea8445]Antwoord op Gooly's reactie:[/b:61d1ea8445]

  Bedankt voor je tips en complimenten!
  Hier kan ik wat mee. Ik zal eens zien met wat ik hiermee kan doen.
  Maar heb jij nog ideeën om het goed aan te pakken?

  Want ik heb wel informatie te bieden maar het is nog lang niet zoveel als wat bijvoorbeeld IGN of Gamespot aanbiedt aan reviews en etc.
  Dat maakt het moeilijker om het op te vullen.
  Ook moet ik rekening houden met dat de website dynamisch is gemaakt. Het past zich aan aan de resolutie van het scherm.

  Ook zal ik me bezig houden om het menu wat flitsender te maken.

  [quote:61d1ea8445]- Ik heb er verder bewondering voor dat je zo open met de billen durft bloot te gaan en kritiek blijkbaar serieus neemt. (En zelfs probeert om met negatieve kritiek toch iets goeds te doen.)[/quote:61d1ea8445]
  Dankje, het is niet het gemakkelijkst om kritiek te ontvangen. Maar ik probeer het altijd positief te benaderen en mijn voordeel eruit te halen.

  [quote:61d1ea8445]Owja, en wat mij ook vaak erg helpt is naar andere sites kijken die ik zelf mooi vind. Dan kijk ik daar eens heel bewust naar terwijl ik me afvraag: "Wat vind ik hier nu zo mooi aan?" Dat helpt ook vaak.[/quote:61d1ea8445]
  Dat doe ik regelmatig. :D  [b:61d1ea8445]Antwoord op Drewster's reactie:[/b:61d1ea8445]

  Bedankt voor je tips en complimenten!
  Dat de website amateuristisch aanvoelt is denk ik heel persoonlijk.
  Wat bedoel je met "Hover states" eigenlijk?
  En over het herdesignen, dat zal wat moeilijker gaan dan bij de meeste websites.
  Zoals ik in het antwoord voor Gooly heb staan, is mijn website "Liquid" opgebouwd.
  Niet statisch zoals Tweakers.net.
  Het past zich aan aan de resolutie van het scherm.
  Ik ben het zeker eens dat het design het moeilijkste is van de website zelf. :?

  Waarom heb ik het liquid gemaakt? Omdat ik klachten kreeg van mensen met hoge resoluties dat de site te klein was. 1024x768 is totaal verschillend met 1600x1200 bijvoorbeeld.

  Over de header, daar heb ik meerdere verhalen over gehoort. De één vindt het te groot, de ander weer te klein. Daar zal ik wel even iets op bedenken maar heeft zeker niet mijn eerste prioriteit.

  En over de rest van de tips, ik zal zien wat ik hiermee kan doen.
  Ik sta er sowieso alleen voor en moet ook voor de nieuws zorgen.
  Ook de examens kosten even wat tijd waardoor er weinig tijd overblijft.
  In de vakantie zal ik er sowieso mee aan de slag.

  [b:61d1ea8445]Bedankt voor jullie tips en bijdrage. Ik zal zien wat in mijn marge ligt![/b:61d1ea8445]
 • Dubbel post (mijn browser flipte). Mijn excuus. :D
 • [quote:28dd09599c]Dat de website amateuristisch aanvoelt is denk ik heel persoonlijk….[/quote:28dd09599c]Het is niet dat de site amateuristisch [i:28dd09599c]aanvoelt[/i:28dd09599c] maar dat het design amateuristisch van uiterlijk is, dat bedoel ik niet denigrerend, maar het is alleen een constatering. Dat het er een beetje eruitziet als een werk in uitvoering. [quote:28dd09599c]Wat bedoel je met "Hover states" eigenlijk?[/quote:28dd09599c]Met een hover state bedoel ik dat als je met je muis over een bepaald element "hangt" (hovert) dat het element dan een ander uiterlijk krijgt. Dat doe je in wezen al in je menu doordat de links van kleur veranderen maar je kan op de zelfde manier bijvoorbeeld het achtergrond plaatje veranderen. Dat maakt het vaak duidelijker dat het een soort "knop" is. Zo kan je ook nog een active state maken waarbij het element ook veranderd als je je muisknop indrukt op dat element (allemaal met CSS te regelen)

  Verder zijn er nog wel aanmerkingen te maken op je code maar ik geloof dat het je vooral te doen was om het uiterlijk?

  Het is inderdaad moedig dat je je site zo open stelt voor kritiek, het is niet altijd even makkelijk constructief met kritiek om te gaan. (Volgens mij heb ik nog geen van mijn constructies hier voor de leeuwen gegooid :) )

  [i:28dd09599c]Aanvulling: Met betrekking tot je de breedte van je site, je kan een max- en min-width instellen voor de gehele breedte, en dan de breedte van je site instellen als een % van de breedte van het browser venster. Dat werkt weliswaar niet in IE6 maar iedereen met een degelijke browser heeft er wel profijt van…[/i:28dd09599c]
 • [quote:1739c05556="roland_balk"]
  Omdat ik klachten kreeg van mensen met hoge resoluties dat de site te klein was
  [/quote:1739c05556]
  Daar zou ik me niks van aantrekken. Het formaat moet in dienst staan van de inhoud vind ik. (Ik vind het persoonlijk met een hoge resolutie overigens juist fijn dat alles kleiner is, dan kan ik meer kwijt op mijn scherm, anders had ik net zo goed een lage resolutie kunnen houden. Maar goed, dat is persoonlijk)
  Zoals ik al min of meer aangaf vind ik je site eigenlijk te groot. Niet omdat ik een klein scherm heb, maar omdat hij te groot is in vergelijking met wat er in staat. Het feit dat je aangeeft moeite te hebben om het allemaal op te vullen zegt eigenlijk al genoeg.

  Als je niet zoveel informatie te bieden hebt als andere sites dan lijkt het me belangrijk om dan te focussen op de informatie die je wel te bieden hebt. Zelf moet ik trouwens helemaal niks hebben van relatieve afmetingen. Ik wil alles zelf in de hand houden en geef alles altijd een vaste breedte.
  [quote:1739c05556="Drewster"] zo'n groot logo is nergens voor nodig.[/quote:1739c05556]
  /me slikt eens. Mijn eigen sitecheck zit er zeer binnenkort aan te komen en die heeft een logo van 175px hoog :o :)
 • [b:989c10589d]Antwoord op Drewster[/b:989c10589d]

  [quote:989c10589d]Het is niet dat de site amateuristisch aanvoelt maar dat het design amateuristisch van uiterlijk is, dat bedoel ik niet denigrerend, maar het is alleen een constatering. Dat het er een beetje eruitziet als een werk in uitvoering. [/quote:989c10589d]
  Om eerlijk te zijn klinkt dit niet erg leuk in mijn oren. Alhoewel ik het er zelf ook niet helemaal echt mee eens ben.
  Ik blijf het ook wat zien als een "mening" omdat zo'n reactie erg wisselend is per persoon.
  Wat [i:989c10589d]wel [/i:989c10589d]zeker is is dat het professioneler kan. Er is altijd ruimte voor verbetering! :)

  [quote:989c10589d]Verder zijn er nog wel aanmerkingen te maken op je code maar ik geloof dat het je vooral te doen was om het uiterlijk? [/quote:989c10589d]
  Vertel gerust maar! Codes zijn goed te weizigen.

  [quote:989c10589d]Het is inderdaad moedig dat je je site zo open stelt voor kritiek, het is niet altijd even makkelijk constructief met kritiek om te gaan. (Volgens mij heb ik nog geen van mijn constructies hier voor de leeuwen gegooid ) [/quote:989c10589d]
  Moet je vooral doen! Hahahaha. :wink:

  [quote:989c10589d]Aanvulling: Met betrekking tot je de breedte van je site, je kan een max- en min-width instellen voor de gehele breedte, en dan de breedte van je site instellen als een % van de breedte van het browser venster. Dat werkt weliswaar niet in IE6 maar iedereen met een degelijke browser heeft er wel profijt van…[/quote:989c10589d]
  Oke, maar compatibiliteit stel ik wel als eis aan mijn website. Internet Explorer 6/7, FireFox, Opera EN Safari moeten minimaal compatible zijn met de website. Daar zorg ik zelf voor. :)

  [quote:989c10589d]Je gebruikt soms nodeloos grote plaatjes die niet direct betrekking hebben op de tekst waar ze bij staan. Als je zo'n plaatje wilt gebruiken zet de tekst er dan op zijn minst "omheen" door het plaatje te floaten. [/quote:989c10589d]
  Ik heb geen idee hoe. Eens even onderzoek doen…


  [b:989c10589d]Antwoord op Gooly[/b:989c10589d]

  [quote:989c10589d]Daar zou ik me niks van aantrekken. Het formaat moet in dienst staan van de inhoud vind ik. (Ik vind het persoonlijk met een hoge resolutie overigens juist fijn dat alles kleiner is, dan kan ik meer kwijt op mijn scherm, anders had ik net zo goed een lage resolutie kunnen houden. Maar goed, dat is persoonlijk)
  Zoals ik al min of meer aangaf vind ik je site eigenlijk te groot. Niet omdat ik een klein scherm heb, maar omdat hij te groot is in vergelijking met wat er in staat. Het feit dat je aangeeft moeite te hebben om het allemaal op te vullen zegt eigenlijk al genoeg.

  Als je niet zoveel informatie te bieden hebt als andere sites dan lijkt het me belangrijk om dan te focussen op de informatie die je wel te bieden hebt. Zelf moet ik trouwens helemaal niks hebben van relatieve afmetingen. Ik wil alles zelf in de hand houden en geef alles altijd een vaste breedte. [/quote:989c10589d]
  Ik denk dat ook dit weer heel persoonlijk is. Ik vind zelf dat dynamisch beter is omdat de website zich op de computer zelf moet aanpassen (resolutie) en niet andersom.
  Zo ziet iedereen de website bijna hetzelfde eruit.


  [quote:989c10589d]/me slikt eens. Mijn eigen sitecheck zit er zeer binnenkort aan te komen en die heeft een logo van 175px hoog [/quote:989c10589d]
  Hahaha gewoon houden joh!
 • Op mij komt de pagina niet over als een geheel, maar als een verzameling paginaonderdelen die onafhankelijk van elkaar zijn ontworpen. De header-image is bijv. een heel andere stijl dan de afbeelding van 'Latest previews'. En die 'Latest preview'-kopjes zijn weer heel anders dan de kopjes in het 'content'-gedeelte.

  Wat wel overal hetzelfde is, maar wat dan weer niet zo zou moeten zijn, is het font. Althans, de tekstgrootte en -kleur. Die kun je beter varieren, waarmee men sneller kan zien wat belangrijk is en wat niet. Om het voorbeeld van Tweakers weer aan te halen, de sidebar heeft een iets kleiner font met veel lichtere letters. Dan kun je je aandacht richten op de content i.p.v. op bijzaken.

  Ter inspiratie: http://www.google.nl/search?q=css+showcase
 • [b:09249af074]Reactie op boelieboelie[/b:09249af074]

  Oke bedankt voor je reactie.
  Ik zal zien wat ik hiermee kan doen.


  [b:09249af074]Reactie aan iedereen:[/b:09249af074]

  Bedankt voor jullie bijdrage! Ik zal zien wat ik met jullie kritiek/tips kan doen.
  Ik zal iedergeval mijn best doen om het te verbeteren!
  Als jullie nog meer ideeën of tips hebben, opper ze graag!

  Hartelijk dank!
 • Je code is niet heel erg fout, het zijn vooral relatief kleine dingen.
  Je zou de validator kunnen gebruiken maar die heeft nog al veel problemen met je PHP links (een = in je markup ziet ie als een deel van je attribute en niet als deel van je link).

  Om even op iedere slak wat zout te leggen:[list:3ea62dc8f9][*:3ea62dc8f9]Je gebruikt geen DOCTYPE.
  [*:3ea62dc8f9]Je gebruikt (klein beetje) XHTML in verder HTML markup (<br />;).
  [*:3ea62dc8f9]Je horizontale menu heb je als lijst maar je lijstjes met links aan de linker kan dan weer niet, wat logischerwijs toch ook lijstjes zijn, en dus idealiter in een <ul> kunnen.
  [*:3ea62dc8f9]Je gebruikt <center> wat oude code is en eigenlijk niet meer gebruikt mag worden, centreren van elementen regel je met CSS ("margin: auto;", als je een goede DOCTYPE gebruikt werkt dat ook in IE6).
  [*:3ea62dc8f9]Je gebruikt <b> wat ook niet meer hoeft/hoort (doe <strong> of regel het met CSS).
  [*:3ea62dc8f9]Je maakt over overmatig gebruik van <br>, dat kan je beter regelen met CSS.
  [*:3ea62dc8f9]Dingen als borders regel je met CSS niet in je markup.
  [*:3ea62dc8f9]Tables gebruik je voor tabulaire data, niet om je layout te regelen.
  [*:3ea62dc8f9]Zet tekst in een paragraaf (<p></p>;) dan kan je ook makkelijker de spacing/positie regelen.
  [*:3ea62dc8f9]Gebruik kop teksten als dat zin heeft. Dus bijv. <h1>Newspage</h1> in plaats van <b>Newspage</b> en tussen kopjes met lagere heading nummers, en regel het uiterlijk van de kopteksten via CSS. Dit is belangrijk voor indexering door google en het is ook gewoon zoals het "hoort".
  [/list:u:3ea62dc8f9]Dat is het wel weer ff, :)

  Veel van je "fouten" zijn niet direct fout maar het is meer zo dat er betere manieren zijn. Dan kan ik hier wel weer het structuur en presentatie verhaal gaan houden maar dat hebben anderen al voor me gedaan.

  Hopelijk kan je er iets mee/heb je er iets aan.
 • Ter aanvulling van Drewster: Als je code in orde is wordt je site ook beter te managen, gaat meer voorspelbaar reageren en wordt beter door zoekmachines als Google opgepikt. (Met name als je de semantiek zoals het gebruik van H1, H2, en paragrafen goed op orde hebt)
 • Ik kan zeker wat met deze tips.

  [quote:656836543f]Je zou de validator kunnen gebruiken maar die heeft nog al veel problemen met je PHP links (een = in je markup ziet ie als een deel van je attribute en niet als deel van je link).[/quote:656836543f]

  Dat heb ik ook gedaan. Die validator snapt inderdaad de opbouw van de links (php gedeelte) niet.
  Ik zal zoveel mogelijk de boel beter ordenen.
  Iedergeval zal ik daar volgende week tijd aan besteden.

  Maar nu iets nieuws! JAja, ik ben weer naar de tekentafel gelopen en heb eens goed zitten nadenken over een goede structuur dat ook qua informatie mogelijk is!
  En dat is zeker gelukt!

  http://members.chello.nl/g.balk4/BETA.png

  Is dit (qua uiterlijk) beter? Valt dit goed in de smaak?
  Ik heb het wat gebaseerd op een template en het oude ontwerp van me.
  Er zijn uiteindelijk wel veel veranderingen doorgevoerd!

  Ohja, de buttons bovenaan worden wel duidelijker! Dit is gewoon een photoshop ontwerp. Niets meer of minder.
 • Het is zeker een behoorlijke stap in de goeie richting.

  Ik zou die rode buttons linksboven over de hele breedte van de kolom zetten en ik heb nog steeds problemen met die "main news" iconen. Maar een hele verbetering, dat wel.
 • Ik kan de icoontjes zo aanpassen. Ik vond ze zelf ook niet helemaal super.
  En over de buttons, ik heb ze expres niet over de hele breedte gedaan. Dat werd te druk en leek niet echt cool. Da's de reden hierachter. :)
 • Ik ben het met gooly eens, een behoorlijke verbetering, alles lijkt beter bij elkaar te passen. Ik zou alleen de buttons van het menu of in het midden van de sidebar plaatsen of even breed maken als de sidebar, als je begrijpt wat ik bedoel.

  Ik heb ff snel een voorbeeld gemaakt van de menu items, waar gooly en ik een beetje over vallen.[code:1:aeb8b815d0]<div class="news-item trailer">
  <h3><a href="index.php?page=shownews&amp;id=162">Far Cry 2 gametrailer</a></h2>
  <span class="date">28-05-2008</span>
  <p>The next version of Far Cry is coming. But to keep you a bit up-to-date, we have a nice trailer for you!</p>
  </div>

  <div class="news-item software">
  <h3><a href="index.php?page=shownews&amp;id=161">Flashbox update</a></h2>
  <span class="date">20-05-2008</span>
  <p>A new content on our website!</p>
  </div>[/code:1:aeb8b815d0] En dan dit voor in je CSS:[code:1:aeb8b815d0].news_item {padding: 0 0 0 70px; margin: 20px; background-repeat: no-repeat; border-bottom: 1px #333 dotted; }
  .news_item h3 {font-size: 16px; font-weight: bold;}
  .trailer {background-image: url(trailers.jpg);}
  .software {background-image: url(software.jpg);}
  .date {font-size: 10px; color: #444;}
  [/code:1:aeb8b815d0]Het is maar een voorbeeld en qua uiterlijk niet perse beter, alleen de code is wel wat meer conform de regels.
 • [b:9ae5a8eb32]Antwoord op Drewster[/b:9ae5a8eb32]

  Ik zal zien wat ik kan doen.
  Ik laat ook het nieuwe design aan anderen zien om te kijken wat de gemiddelde gebruiker ervan vindt.
  Ik ken wat mensen die weinig verstand van PC's hebben. Die wilden het "ontwerp" ook bekijken.
  Het gaat tenslotte ook om de eindgebruiker.

  Bijvoorbeeld op een ander forum kwam heel wat andere commentaar dan dat hier geleverd werd.
 • Nog een reactie.

  Wat mij opvalt is dat de site onder IE en FF er hetzelfde uitziet. En dat zonder DOCTYPE.
  Met DOCTYPE geef je aan wat voor "taal" je spreekt (bv HTML 4.01 of XMTML 1.0).

  Overigens vind ik de site er leuk uit zien.

  Ik zou wel een DOCTYPE opnemen en de pagina valideren, want er zitten nogal wat fouten in.

  KLIK!.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.