Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Conditionele Comments / 'Blanco' balk in IE6

Anoniem
daand
5 antwoorden
 • Nu mijn vorige probleem is opgelost heeft zich een ander probleem aangediend.

  Zoals vele op dit forum ben ik een trouwe Firefox gebruiker en zag het er allemaal mooi en netjes uit. Toen bekeek ik mijn pagina in IE6…..

  Zoals je ziet zit het probleem in de ingestelde margins.
  Firefox weet precies wat ik bedoel en heeft hier geen probleem mee.
  IE7 heeft ook geen problemen
  Het is alleen IE6 die een 'blanco' balk van 140px weergeeft onder de header en een 520 px 'blanco' balk boven de footer.

  Ik heb al geprobeerd om met de conditionele comments dit op te lossen maar IE6 lijkt deze conditionele comments te negeren.

  Weet iemand een manier om van deze 'blanco' balk af te komen?

  Volledige html
  Volledige Algemene CSS
  Volledige IE6 CSS

  [edit]
  Als ik hem preview met DW in IE6 dan ziet hij er goed uit. Maar als ik met IE6 de online versie bekijk dan pakt hij hem niet :S
  [/edit]
 • Ik zie dat je met IE6 via additional comments naar een andere stylesheet verwijst, maar deze (ie6.css) bestaat niet of is niet te vinden.
  Het feit dat het in IE fout gaat en in FF goed is, maakt het redelijk veilig aan te nemen dat het niet in de code, maar in de browser zit. Maar goed, daar heb je niks aan natuurlijk, het staat evengoed nog fout.

  Wat me opvalt is dat de positionering in de CSS m.b.v. "Fixed" gebeurt. Niet dat het verboden is, maar wel iets dat ik persoonlijk altijd vermijd omdat dit bij mij vrijwel altijd onvoorspelbaar gaat reageren. In dit geval zet IE de rest van de content vlgns mij gewoon 140px onder de header, terwijl dit 140px onder de window rand moet zijn. (iets wat FF wel doet)

  Persoonlijk zou ik de positionering anders oplossen
 • *krijgt spontaan een schijthekel aan hoofdletters*

  De verwijzing was naar ie6.css terwijl het daadwerkelijke bestand IE6.css heette.

  Ik heb in de IE6.css die extra margin weggehaald waardoor IE6 hem nu ook goed weergeeft.

  Voor welke andere oplossing had jij dan gekozen Gooly?
 • [quote:8c66cc2091="Dr.Dre"]
  Voor welke andere oplossing had jij dan gekozen Gooly?[/quote:8c66cc2091]
  Voor dit geval kan ik dat niet precies aangeven omdat ik niet weet hoe verschillende positioneringen uitpakken t.o.v. de rest van je code (En om je hele site even opnieuw op te bouwen, dat gaat me te ver). Maar als ik zo in je CSS code kijk dan zou ik als eerste proberen om die hele positionering er gewoon uit te gooien. De layout is een standaard header /sidebar/ main / footer layout, verder geen rocket sience. En daar heb ik nog nooit een positionering bij nodig gehad. En daar waar ik er toch mee experimenteerde kwam ik steevast in de problemen met de weergave in verschillende browsers.

  [quote:8c66cc2091="Dr.Dre"]*krijgt spontaan een schijthekel aan hoofdletters*
  [/quote:8c66cc2091]
  Waarom?
  [edit]
  laat maar. heb je stukje nog eens opnieuw gelezen en zie het nu ;-)
  [/edit]
 • Je kan het nu niet goed zien omdat de content in de rechter kolom kleiner is dan de div maar als de content groter wordt dan zie je mijn uiteindelijke bedoeling.

  Een vaste header,footer en linker kolom en dat dan de daadwerkelijke inhoud van de pagina in de rechterkolom komt te staan met een scrollbar.

  Ik heb bovenaan de pagina nu een .swf staan.
  Weet iemand een makkelijke manier om deze te centreren in mijn header?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.