Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Frame's border's

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo ik heb nou mijn eerste eigen site gescript in HTML door een simpel cursus te volgen. Heb er een aardig dagje werk aan over gehouden maar uiteindelijk is het me gelukt dus dit keer geen mislukte lycos site of een layout die je ergens gratis kan downloaden.

  Maar nou heb ik alleen een probleem. Namelijk dat ik enkele border's weg wil helpen zodat er het wat mooier uitziet.

  De code heb ik hieronder staan
  [code:1:cf98ca66f4]<html>

  <head>
  <title>De Computer Site</title>
  </head>

  <frameset rows="15%,80%,5%">

  <frameset cols="15%,85%">
  <frame noresize="noresize" src="menuheader.htm" scrolling="no">
  <frame noresize="noresize" src="header.htm" scrolling="no">
  </frameset>

  <frameset cols="15%,85%">
  <frame noresize="noresize" src="menu.htm">
  <frame noresize="noresize" src="welkom.htm" name="showframe">
  </frameset>

  <frame noresize="noresize" src="teller.htm" scrolling="no">

  <noframes>
  <body>Your browser does not handle frames!<br>
  Je broswer ondersteunt geen frames!</body>
  </noframes>

  </frameset>

  </html>[/code:1:cf98ca66f4]

  Simpel gezegd ik wil dat je tussen menuheader.htm en menu.htm geen border hebt maar tussen menu.htm en welkom.htm wel. Dit wil dan weer niet tussen header.htm en welkom.htm. Maar wel weer tussen menuheader.htm en header.htm. Dan als laatste wil ik teller.htm afscheiden met een border.

  Dit krijg ik niet voorelkaar op de een of andere manier.

  Dus eigenlijk wil ik op alle cols wel een border en alleen de laatste row.

  Groetjes Maikel!
 • Tja, ten eerste, als je een cursus hebt gedaan die je heeft geleerd frames te gebruiken dan zou ik heel snel vergeten wat je hebt geleerd en overnieuw beginnen… :roll: Daarop aansluitend, als je een "layout die je ergens gratis kan downloaden" van de juiste bron zou hebben gehaald dan had je een template layout die voldoet aan de huidige normen en die je makkelijk kan aanpassen aan de eisen die je hebt voor je te maken site, ipv een frame verzameling uit de jaren 90…

  Verder kan je frames ook gewoon via css aanpassen, dus gewoon borders instellen… Anyway, ik heb verder geen ervaring met het gebruik van frames icm css (ook gezien het feit dat gebruik van frames overbodig/onhandig is) dus je kan een beetje experimenteren met je padding/margin (maar eigenlijk moet je natuurlijk gewoon overnieuw beginnen).
 • Dat kun je doen met border="0" in je buitenste <frameset>-tag. Dan zijn ze wel [i:e04f58b98e]allemaal[/i:e04f58b98e] weg. Individuele borders manipuleren (als je dat wilt) is bij mijn weten niet mogelijk, maar ik gebruik ook nooit framesets, dus misschien kan het.

  Succes!
 • Nu ik je post wat beter lees zie ik dat het individueel uitschakelen van frameborders juist precies is wat je wilt. Volgens mij is het niet mogelijk het voor elkaar te krijgen op de manier die jij beschrijft. Opnieuw beginnen (en dan anders) is dus wellicht het enige dat erop zit… :?
 • je kan toch individueel per frameset frameborder="0" doen?
 • Daarmee kan je inderdaad [i:26563ea98b]per frame[/i:26563ea98b] bepalen of deze een border heeft. Maar niet [i:26563ea98b]per border[/i:26563ea98b], dus bijvoorbeeld een bepaald frame links wel een border en rechts niet.
  Een border tussen 2 willekeurige frames lijkt trouwens alleen weg te vallen als de beide frames in kwestie "frameborder = 0" hebben. Dat mechanisme lijkt me te grof om het bovenstaande te bereiken, namelijk dit:
  1 | 2
  3 | 4
  ——-
  5
  (nummers zijn frames, streepjes de gewenste borders)
  Maar omdat ik zelden frames gebruik weet ik de ins en outs niet, dus wie weet kent iemand toch een oplossing?
 • Idee: frameborders weghalen en border simuleren met een herhalende background-image.

  Maar het is erg treurig om te zien dat je zoveel tijd gestoken hebt in het leren van frames, terwijl dat echt al jaren wordt afgeraden. Het is niet makkelijker te onderhouden, het is niet vriendelijker voor bezoekers, maar bovenal word je slechter gevonden door zoekmachines… Behalve wat amateurbouwers en bronnen van jaren geleden (op internet is kennis snel verouderd) is er werkelijk waar niemand die aanraadt om met frames te bouwen.

  Mag ik vragen welke cursus je hebt gedaan?
 • in ieder geval geen engels, met frame[b:fd212205e9]'[/b:fd212205e9]s en border[b:fd212205e9]'[/b:fd212205e9]s

  jep.. beroepsdeformatie.. ik weet het ;)
 • Ik weet nog een leuke optie: een content van 1 px als border! :)

  Maargoed, iemand frames afraden zonder te weten wat die persoon wil is onzin. Het wordt inderdaad weinig gebruikt, maar het had een duidelijk doel nl. een deel van de pagina verversen (dus zonder witte pagina tijdens het laden en verlies van cursor positie). En dat werkt nog steeds.
  (Bookmarken en printen is wel een probleem.)
 • Kijk als je graag je pagina in delen wil op splitsen is dat prima en daar zijn ook prima oplossingen voor. Dat doe je tegenwoordig met server side includes via PHP of CGI en dus duidelijk niet met frames.
  Als je graag frames gebruikt dan is dat prima maar dan moet je wel beseffen dat je HTML gebruikt die al een hele tijd not done is, als je daar genoegen mee neemt dan moet je dat lekker zelf weten.
 • [quote:53107d1c80="akbor75"]Ik weet nog een leuke optie: een content van 1 px als border! :)

  Maargoed, iemand frames afraden zonder te weten wat die persoon wil is onzin. Het wordt inderdaad weinig gebruikt, maar het had een duidelijk doel nl. een deel van de pagina verversen (dus zonder witte pagina tijdens het laden en verlies van cursor positie). En dat werkt nog steeds.
  (Bookmarken en printen is wel een probleem.)[/quote:53107d1c80]Vuurvos had een klein cursusje gevolgd en wil blijkbaar leren websites te maken. Dan kun je natuurlijk sec antwoord geven op de vraag, maar aan iemand die wil leren, kun je beter aangeven hoe je dat op de [i:53107d1c80]juiste[/i:53107d1c80] manier oplost.

  Ik weet niet wat het eindresultaat moet zijn, maar als je bedoelt dat er een 1px verticale border moet zijn, dan gaat dat in ieder geval niet lukken zonder een tabel of een background-image.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.