Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Automatisch doorlopende randafbeelding

Anoniem
Niekleair
3 antwoorden
 • Hallo Computer Totaal Webdesignspecialisten,

  Vergeef me als deze vraag al gesteld is, ik weet niet hoe de optie die ik nodig heb heet, dus kon ik ook niet echt gericht zoeken.

  Ik heb aan een vriend aangeboden om een eenvoudige website voor zijn bedrijf in elkaar te zetten. Helemaal zonder ervaring ben ik niet, aangezien ik al vanaf mijn 10e levensjaar (ben nu 21) met HTML rommel. Later is daar ook nog PHP bij gekomen, waarvan ik de basis redelijk onder de knie heb, al heb ik dit tot op heden niet in een van mijn websites toegepast. Ik heb ook wat tutorials CSS doorgenomen, maar dit is weggezakt, al kan ik dit wel weer zo opfrissen mocht CSS voor deze site de oplossing zijn.

  Nu heeft het bedrijfje van die vriend een visitekaartje en dus leek het mij een goed idee om de website in de format van dat kaartje te maken. Uiteindelijk moet de basistemplate op onderstaande afbeelding lijken:
  [img:1613abaf93]http://i3.photobucket.com/albums/y65/nguwland/ASP/americanbase.jpg[/img:1613abaf93]

  Nu weet ik dat ik dit met tabellen kan realiseren. Ik wil echter dat de geblokte rand doorloopt met de text mee, dus als ik meer text heb dan in de standaard site (standaard hoogte "tabel" vooralsnog 500 pixels) dat de geblokte rand doorloopt.

  Dit is te doen door een tabel met een hoop rijen aan de zijkant te maken en vervolgens met [rowspan] te werken, maar dit is een gigantische berg werk. Volgens mij moet er wel iets bestaan om bijvoorbeeld de boven en onderrand vast te zetten, en de tussenliggende ruimte dynamish te laten vullen met deze blokjes.

  Ik hoop dat mijn vraag duidelijk geformuleerd is, en dat ik in het goede topic zit, of is dit meer een webprogrammeer vraag?

  Is overigens die schaduw rechts en onder de tabel ook automatisch te laten genereren?

  Alvast bedankt!!
 • De hele opzet is vrij simpel, en het gebruik van tabellen voor layout is van de vorige eeuw. ;)

  Ik raad je aan om toch nog eens je CSS-kennis op te frissen. Gebruik een goede doctype, centreer een div met [i:8d26432f97]margin: 0 auto;[/i:8d26432f97] en maak een afbeelding met twee blokjes erin, één zwart en één wit, welke je als achtergrondafbeelding zet en laat herhalen.

  Hoeft niet meer dan enkele regels CSS te kosten.

  - Bas
 • Een website zonder CSS is als een nieuwe ford mustang, het ziet er leuk uit maar de techniek komt uit de vorige eeuw…

  Wat je wilt doen is redelijk eenvoudig te realiseren, zolang je CSS en [b:00ddf744db]geen[/b:00ddf744db] tables gebruikt. Tabellen gebruik je voor …. wait for it… tabulaire informatie, yeah! ….hoezo dat ligt voor de hand….? :roll:

  Oke, dus hier begint je nieuwe leven in webdesign. Bewaar alles wat je weet over tabellen en stop dat in de koelkast totdat je iets in je pagina moet invoegen dat zich leent voor tabellen, en dit is duidelijk [b:00ddf744db]niet[/b:00ddf744db] de [i:00ddf744db]layout[/i:00ddf744db] van je website (zoiets).

  Ik ben bang dat je wel wat meer zal moeten doen dan alleen het opfrissen van je CSS. Kijk even hier (soms een beetje langzaam) voor voorbeelden van hoe een (correcte) layout er ongeveer uit kan zien.

  Je krijgt geen kant en klare layout hier op het forum, omdat we daar niet voor zijn maar als je wat duidelijker info wil kan je daar natuurlijk naar vragen. (kijk ook ff in het aspirant webdesign topic, zie link in mijn sig)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.