Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Leren werken met DIV's

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Kan iemand mij een goede (nederlandse) site geven waar duidelijk uitgelegd word hoe DIV's werken?

  Ben al even aan het zoeken gegaan maar niet echt iets gevonden helaas.


  Alvast bedankt.
 • Er staat hier een een sticky topic met veel info. De site sceneone.nl heeft veel info. Maar "hoe divs werken" is eigenlijk heel simple. Ze doen bijna niets uit zichzelf, het zijn block level elementen en als alle block level elementen beginnen en eindigen ze met een line break. Verder moet je zelf de eigenschappen toekennen aan een div, de hoogte, breedte, margin, padding, kleur, rand, achtergrond enz.
 • Het is niet de bedoeling dat je een div gaat gebruiken omdat iemand zegt dat je dvs moet gebruiken. Die persoon snapt het dan waarschijnlijk zelf maar half.

  Het punt is dat je op de verouderde manier middels HTML regelde hoe jouw site eruit ziet (<b>, <font>, etc., en een hoop tabellen). Op de moderne, aan te raden manier gebruik je HTML alleen om je teksten te structureren, en gebruik je CSS om de layout te regelen (tekstkleur, plaats van menu's, achtergrondafbeeldingen, etc.).

  Tabellen voor layout zijn erg inefficiënt en daarom inderdaad af te raden, maar er zit dus veel meer achter dan divs gebruiken; het gaat om gestructureerde HTML i.c.m. CSS.

  Lees daarom ook de links waar Drewster naar verwijst, die helpen je verder (zie ook de links in mijn signature).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.