Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site laten slicing door www.html-slicing.nl??

Anoniem
None
12 antwoorden
 • www.html-slicing.nl zegt jullie dat iets? Wij zitten hier met een indd design en zouden
  dit willen laten slicen in geldige xhtml of html standaarden. Na even zoeken blijkt dat zij
  dit doen, offshoring ofzoiets waardoor het goedkoop gedaan kan worden. Nu wou ik even vragen
  of iemand van jullie al ervaring heeft met deze service?
 • Nou ja, het klinkt redelijk full-proof, je stuurt ze je design en dan krijg je na 24 uur te horen hoeveel het gaat kosten. Dan kan je altijd nog "nee" zeggen als het je teveel geld lijkt.

  Maar ik begrijp niet helemaal hoe ze uit een psd of In Design bestand weten wat je precies wilt… daar zit lijkt me nog een redelijk ruimte voor error.
 • Ik zie vaak advertenties van www.psd2html.com (zie bijv. op CSSplay), die biedt een vergelijkbare service.. Geen idee hoe dat in z'n werk gaat…
 • Slicen is toch wel een beetje achterhaald, of misschien is de term inhoudelijk anders geworden dan in de vorige eeuw. Mijn idee bij slicen is in ieder geval dat je een grote afbeelding opdeelt in kleinere stukjes om betere compressie te krijgen en sneller een website te kunnen laden. Deze techniek is hopeloos verouderd en ingehaald door manieren die beter bij vandaag de dag passen, het gebruik van sprites (toch ook al wat ouder) bijvoorbeeld.

  Persoonlijk benader ik websites juist steeds vaker als layers, zoals je dat ook in Photoshop of Illustrator doet. Xhtml/css leent zich bijzonder goed voor deze denkwijze, je moet er alleen een beetje slim mee omgaan.

  Maar goed, of je het resultaat bereikt dat je wil hebben kan ik dan niet zeggen. Mijn boodschap is met name: is slicen wel de juiste beslissing. Als je goede redenen hebt om het te doen dan is mijn verhaal hierboven natuurlijk waardeloos… :D

  - Bas
 • Het wordt wel gedaan zoals je suggereert. Op de site beweren ze zich aan de W3C regels te houden, dus ik denk dat het gewoon een nieuw gebruik is van een ouderwets woord. En dus niet het aan stukjes knippen van een plaatje om de stukjes vervolgens in een tabel te proppen.
 • [quote:6ebaca32b9="BasHamar"]

  Persoonlijk benader ik websites juist steeds vaker als layers, zoals je dat ook in Photoshop of Illustrator doet. Xhtml/css leent zich bijzonder goed voor deze denkwijze, je moet er alleen een beetje slim mee omgaan.  - Bas[/quote:6ebaca32b9]

  Ik ben wel benieuwd wat je hier nou precies mee bedoeld… zou je dat wat meer kunnen toelichten?
 • Ik sta op het punt naar Lowlands te gaan (Woohoo!) dus kan er nu niet in detail op ingaan. Maar het idee is eigenlijk dat je met slim gebruik van html-elementen (die zijn genest en liggen "over elkaar heen";) het idee van layers kunt benaderen. Er zijn ongetwijfeld anderen hier die dit kunnen toelichten, en anders zal ik dat komende maandag doen.

  - Bas
 • Bij het oorspronkelijke slicen had je bijv. een ontwerp van 750px breed dat je dan in stukjes hakte, waardoor alle losse afbeeldingen bij het naast elkaar leggen in de website ook daadwerkelijk 750px breed waren.

  Bas bedoelt dat je vaak helemaal niet voor 750px aan afbeeldingen nodig hebt, maar bij slim nadenken soms zelfs maar een 1px brede afbeelding die je herhaalt, of zelfs geeneen afbeelding, maar slechts achtergrondkleuren op bepaalde elementen. Je ontleedt dan niet alsof de psd één groot vlak is dat je moet opsnijden, maar zo ongeveer zoals je 'm gebouwd hebt. Als je bijvoorbeeld een solid fill layer hebt als achtergrondkleur in je psd, met daarboven een kop in Tahoma, dan zeg je met CSS die kleur als achtergrond bij de tekst. Dan heb je twee 'lagen', zonder te hoeven slicen.
 • [quote:2875751a30="boelieboelie"][…][/quote:2875751a30]Dank je Boelieboelie! :D

  - Bas
 • Ik heb inmiddels html-slicing.nl eens uitgeprobeerd en ze doen het helemaal zoals jullie uitleggen.

  Prima kwaliteit en niet zo duur. Het kost me meer als ik het zelf moet doen.
 • eum, ik snap niet echt hoe het nu meer kan kosten als je het zelf doet?…
 • Slotje maar. Dit topic is al een paar maanden uit en de toegevoegde waarde is er niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.