Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

site centreren

Anoniem
noob3080
11 antwoorden
 • ik heb een layout voor mijn website gemaakt,
  voor de eerste keer heb ik dat geheel vanaf het begin (en ook voor t eerst in photoshop) gedaan.
  nu is mijn probleem
  photoshop maakt bij de optie save for web allemaal borders en layers achter,
  ik weet niet of ik mag doorlinken maar hier kunt u zien wat ik bedoel,
  neem ook de vrijhijd om de bron te lezen,
  dus mijn vraag hoe krijg ik dit gecentreerd:


  [code:1:ff4e33a14e]muchachos.ycn-hosting.com[/code:1:ff4e33a14e]

  groet,
 • Als je met CSS werkt is het als volgt.

  body{
  margin: 0 auto;
  }
 • nee is html
 • CSS kan niet zonder HTML. ;)
  Maak van deze regel:
  [code:1:bcc13fe930]<body text="#800000" bgcolor="#000000">[/code:1:bcc13fe930]
  ditte:
  [code:1:bcc13fe930]<body style="margin: 0 auto; color: #800000; background-color: #000000;">[/code:1:bcc13fe930]
  Wat je daar ziet is inline CSS.
 • k ty ik ga t proberen,
  en nog een vraag kan ik volgende keer beter een grotere maat nemen die precies past zeg maar?
  bedankt voor snelle reactie cker omdat ik pas 4 posts heb!
 • bedankt voor de hulp maar het centreren ging als volgt:
  de hele site is nu vanaf boven gezien 1 centimeter gezakt, maar ook vanuit de linkerkant. dit wil zeggen dat er aan de rechterkant minimaal 8 centimeter zit en dus nog steeds nogal scheef in de browser staat,
  tips??
 • Je codering loopt niet echt lekker qua broncode, dit komt omdat je het hebt gemaakt met Imageready, je kunt het beste je website zelf met HTML CSS en afbeeldingen maken.

  Het is een kwestie van leren maar op den duur is het zeer makkelijk om je website te maken.

  Kijk bijvoorbeeld eens op: http://www.w3schools.com/css/ of http://www.handleidinghtml.nl/
 • [quote:7ed4d6c1bd="noob3080"]k ty ik ga t proberen,
  en nog een vraag kan ik volgende keer beter een grotere maat nemen die precies past zeg maar?[/quote:7ed4d6c1bd]Niet. Er zijn vele verschillende resoluties van schermen, en de hele manier waarop je site is opgebouwd voorkomt dat je de site kan laten aanpassen aan de resolutie van degene die de site bekijkt. Wil je dat toch kunnen, zie dan opmerking van MrdoubleL.
  [quote:7ed4d6c1bd="noob3080"]k ty ik ga t proberen,bedankt voor snelle reactie cker omdat ik pas 4 posts heb![/quote:7ed4d6c1bd]Da's de eerste keer dat ik hoor dat iemand niet geholpen zou worden vanwege een postcount. :o

  [quote:7ed4d6c1bd="noob3080"]bedankt voor de hulp maar het centreren ging als volgt:
  de hele site is nu vanaf boven gezien 1 centimeter gezakt, maar ook vanuit de linkerkant. dit wil zeggen dat er aan de rechterkant minimaal 8 centimeter zit en dus nog steeds nogal scheef in de browser staat,
  tips??[/quote:7ed4d6c1bd]Allereerst: denk in pixels of in procenten, maar NOOIT in centimeters. Een centimeter op jouw scherm is heel anders dan een centimeter op mijn scherm.
  Verder: ik heb nog eens in je broncode gekeken, en het ziet er niet uit eigenlijk… De containerdiv heeft een absolute positionering en dat slaat nergens op. Plaats de eerder genoemde code voor de bodytag nog eens en maak van deze regel:
  [code:1:7ed4d6c1bd]<div style="position: absolute; width: 458px; height: 834px; z-index: 1; left: 173px; top: 314px" id="laag1">[/code:1:7ed4d6c1bd]
  dit:
  [code:1:7ed4d6c1bd]<div style="width: 458px; height: 834px; z-index: 1" id="laag1">[/code:1:7ed4d6c1bd](gewoon 2 stukjes verwijderen dus)
 • Ik zou het advies van MrDoubleL niet precies overnemen, hoewel het leuk geprobeerd is. Ook de sites waar hij naar verwijst, zijn veelgenoemd, maar je leert er helaas dingen op de verkeerde manier.

  De aangedragen methode van MrDoubleL werkt alleen op elementen die een breedte hebben meegekregen. Nou is een body al 100% breed, dus om daar een marge van 0 en eentje auto op te zetten, schiet weinig op, want die wil je niet centreren. Je wilt namelijk centeren wat er in de body staat, zoals die laag1.

  Ger was al mooi op weg, maar ook de z-index kun je weghalen (die werkt op die manier toch niet) en vervangen door de truc van MrDoubleL.

  HTML is bedoeld om tekst te structureren (kopjes: h1, h2, h3; alinea's: p; opsommingen: ul, ol, etc.), niet om kleurtjes aan tekst te geven bijvoorbeeld. Het kán wel, maar men heeft CSS uitgevonden om dat beter te regelen. Vandaar dat we hier CSS-oplossingen aandragen.

  Bezoek bijvoorbeeld http://modernmarkup.nl voor meer info hierover, of de topics in de sticky.
 • gelukt! na war rotzooien zag ik dus dat er allemaal standaard frames in zaten toen heb ik alle frames gecentreerd en dat werkt!
  nu heb ik t probleem dat als ik layers toevoeg die er in eerste instantie goed uitzien…. in een browser zon 150 px naar links verschuiven.
  ook heb ik zelf rollover buttons gemaakt met een de daarbij komende problemen….. ik heb dus een button gemaakt zonder text want anders zou ik voor elke 2x de text moeten toevoegen.. 2x7 knoppen gaan photoshoppen heb ik geen zin in….
  kan ik hier niet gwoon text overheen plakken?
  dit heb ik geprobeerd met een layer maar dan werkt in die layer het script niet meer…
  hoe fix ik dit…
  alvast bedankt.
 • Waar heb je jouw kennis vandaan? Het is erg beperkt, maar dat wat je toepast, is ook nog eens erg vorige eeuw (frames bijvoorbeeld).

  Wat betreft die buttons, daar zijn CSS-oplossingen voor (background). Een afbeelding plaatsen en daarover een layer zetten, is niet de bedoeling. Zowieso is het gebruik van z-index en position:absolute niet de bedoeling, tenzij je de diverse manieren van CSS-positionering kent en je vervolgens een onderbouwde keuze daaruit hebt gemaakt.

  Maar voordat het forum over je heen valt met reacties als 'frames zuigen' en 'gebruik CSS', wil je echt leren op de juiste manier websites te bouwen, of wil je gewoon snel een site? En is de site bedoeld voor jezelf en mensen die jou kennen, of wil je zoveel mogelijk bezoekers?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.