Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Google Chrome

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Dus, er is een nieuwe browser op de toch wel drukke browser markt, Google Chrome. Maar het is wel grootmacht Goolge die een behoorlijke hoeveelheid resources hebben om hun browser populair te maken . En het blijft google dus krijg je als snel weer de big brother ideeen, vooral ook omdat het blijkt dat al je toets aanslagen in de address bar worden doorgestuurd, ook al druk je niet op enter.
  Ik gebruik hem nu al een paar uur en de browser werkt eigenlijk best wel prettig en vooral snel. De browser is nog in beta dus niet alles gaat altijd even goed (form velden zijn nog een probleem) maar ik ben nog geen ernstige fouten tegen gekomen.
  Er was wel een bug waardoor heel de browser zou kunnen crashen, iets dat met Chrome eigenlijk niet zou moeten kunnen omdat elke tab een eigen proces zou moeten hebben (ook al heb ik nu 6 tabs open en zie 5 Chrome processen).

  Belangrijker eigenlijk vind ik in hoe verre Chrome de standaarden ondersteund, ivm dat je nu met [b:754784067b]nog[/b:754784067b] een browser moet rekening houden. Maar zover als ik kon achterhalen zou Chrome de standaarden ondersteunen. Acid2 gaat iig zonder problemen en met acid3 komt ie tot 79 (Ff3: 71, Opera 9.52: 84 (na enige tijd), IE7: 12, IE6: 11) wat toch een meer dan redelijk is voor een "0.2.xx" beta.

  Iemand andere ervaringen ideeen over chome?

  Chrome strip met uitleg…
 • Chrome gebruikt WebKit als browser engine. Dat is dezelfde engine als in Apples Safari, dus ik denk dat die twee vrijwel gelijk werken qua ondersteuning van standaarden. Net zoals Gecko (van o.a. Firefox) continu ontwikkeld wordt om beter pagina's te kunnen verwerken, zo zal ook WebKit continu aangepast en verbeterd worden. Denk niet dat je veel problemen hoeft te verwachten en dat de meeste eigenaardigheden van Chrome ook al bekend zijn via Safari.

  - Bas
 • Nog geen ervaringen mee, sta er eigenlijk ook niet om te springen. Wéér een browser erbij, zoals je zelf ook al zegt. Ik meen echter dat ik ergens gelezen heb dat Chrome op dezelfde technische leest geschoeid is als Firefox/Safari, dus ik hoop dat het "compatibilliteitstechnisch" meevalt.
 • Hoe doet safari het dan eigenlijk, ik ben eigenlijk te belabberd om ook safari op XP te zetten (heb een irrationele haat aan alles apple). Ik dacht dat safari weer haar eigen quirks heeft wat betreft weergave, ik heb er alleen nog niet eerder rekening mee proberen te gehouden…
 • ff snelle reply..

  Heb ook met Chrome gespeeld… Niet voldoende om een echt waardeoordeel te kunnen geven..wat ik wel kan zeggen is: Heerlijk, wat is die browser lekker snel… echt super.

  voor de rest blijf ik firefox nuthugger.. Maar chrome werkt wel heerlijk snel.
 • [quote:cf1df6727b="Drewster"]Hoe doet safari het dan eigenlijk[/quote:cf1df6727b]Ik draai zelf ook geen Safari, maar was toch benieuwd en heb even gezocht naar bekende problemen met Safari. Kon helaas zo snel niets vinden, maar vond wel een artikel over het feit dat WebKit als engine in de Acid3 test volledig slaagt. Nu is dit natuurlijk verre van een garantie dat alles werkt zoals het hoort, maar wel een indicatie dat men er zich van bewust is en aan werkt. Ik blijf dus bij mijn standpunt dat je geen rekening hoeft te houden met WebKit-browsers omdat ze (1) nog nauwelijks gebruikt worden en (2) er goede reden is om aan te nemen dat ze goed opgezette webpagina's ook goed zullen weergeven.

  - Bas
 • Daar sluit ik me graag bij aan. Slagen voor Acid3 geeft ten eerste veel vertrouwen, en ten tweede wordt het vooralsnog maar door <3% van mijn bezoekers gebruikt.
 • Heb er ook even meegespeeld. Eerste probleem was de taal, die is niet te wijzigen. Enige oplossing was om alle, niet gebruikte taal bestanden te wissen. Nu heb ik dus een Engelstalige Chrome op een Franse XP.
  Mijn site:
  Hier hebben de images geen border, bij IE en FF wel.
  Dan de ergste fout: mijn "perfecte" popups doen het niet meer. Voorbeeld:, als je op een plaatje klikt dan komt de vergrote versie een fractie van een seconde op het scherm en is dan meteen weer weg. Zover ik heb kunnen vinden zit het in de "onblur" van de body.
  En zo blijf je bezig, een website is nooit af. ( en een browser ook niet)
  wimb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.