Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

asfd

Anoniem
boelsshit
15 antwoorden
 • sdf
 • Ik vind het niets.
  Wat is het doel van de site?
  Wat kan je er verder mee?
  Ik kan er geen wijs uit worden met je portfolio.
  Het filmpje van de kitesurfer is de onderkant niet van te zien.
  De opmaak is wel aardig.
 • sda
 • Komt doordat je met frames werkt.
  Mr. Mackey says [i:b8b3f4a593]Kids, don't use frames. Frames are bad, mmkay? They'll kill you. Don't do frames, mmkay? [/i:b8b3f4a593]
  En Mr. Mackey heeft altijd gelijk. Zeker als het over frames gaat.

  En als je het dan toch doet, zorg dan in ieder geval voor een fatsoenlijk doctype zodat alle browsers snappen wat je ermee wil, in plaats van [code:1:b8b3f4a593]<IFRAME NAME="content" frameborder="0" SRC="home.php" WIDTH="484" HEIGHT="534" SCROLLING="no">Sorry, je browser ondersteunt geen frames</IFRAME>[/code:1:b8b3f4a593]

  En dan ook nog tabellen voor je opmaak? Neeeeee!!! Zeker dit:
  [code:1:b8b3f4a593]<td>
  <img src="images/spacer.gif" width="101" height="1" alt=""></td>
  <td>
  <img src="images/spacer.gif" width="322" height="1" alt=""></td>
  <td>
  <img src="images/spacer.gif" width="29" height="1" alt=""></td>
  <td>
  <img src="images/spacer.gif" width="133" height="1" alt=""></td>
  <td>[/code:1:b8b3f4a593]
  Er zijn een paar users hier die rode bultjes op hun arm krijgen van dit soort code.

  Sorry, je vind het vast niet leuk om te horen, maar als je dit aan je klanten wil presenteren suggereert dat dat je hiermee je geld wil verdienen. Dan zul je toch echt beter moeten weten wat je doet. Lees het aspirant-webdesigners-topic maar eens door.

  Verder nog: waarom een addfavorites bij de sites van je portfolio? Hoe groot is de kans dat mensen een site die ze nog niet eerder hebben gezien, vóórdat ze die zien al bij de favorieten willen hebben? Beetje nutteloos, niet?
 • asd
 • Ik vind de looks leuk en lekker casual. Wel vind ik dat de content iets naar boven kan opschuiven.
 • Ik vindt het ontwerp heel leuk, vooral de graphics, zeker in vergelijking met veel van de sites in je portfolio. Alleen het onderwerp is dan weer iets minder geschikt als een site voor een webdesigner. Het lijkt meer een beetje op een video blog… niet echt al te zakelijk.

  Dus, goed gelukt als blog iets minder geschikt als zakelijke website

  En over de code….laten we de kritiek maar opbouwend houden…het kan beter…
 • ..
 • dat is jammer.
 • - wat is het probleem
  - wat wil je bereiken als resultaat
  - hoe/op welke manieren heb je naar een oplossing gezocht
  - welke oplossingen heb je gevonden
  - waarom werkten die oplossingen niet
  - heb je het probleem al geisoleerd (d.w.z. gestript van alle irrelevante HTML, CSS en javascript)
  - graag dan de geisoleerde case online zetten
 • Je gebruikt position:fixed; voor je content-div, wat inhoudt dat het altijd gerelateerd aan het browservenster op dezelfde positie blijft staan. Da's gedrag zoals je code (niet jij, maar de code) het bedoeld heeft. Gaat dus ook 'mis' in Opera. Snap ook niet waarom je dat zo hebt gebruikt eigenlijk.
 • asdas
 • Ik vind het juist wel leuk, ook al hou ik niet van scrollers die geen scrollbalken zijn. Dat zou ik zelf denk ik niet doen, gewoon dat wc papier langer maken en dan rechts met de browser-scrollbalk scrollen. Mensen die hun browser-venster klein hebben staan of gewoon een lage resolutie gebruiken (bestaat dat nog?) moeten namelijk alsnog met de browser scrollbalk scrollen om het onderste te zien.

  Bij portfolio moet je op >> klikken om naar de site te gaan of om de 'popup' met het screenshot te krijgen. Ik zou de titel van het kopje en het plaatje aan de linkerkant ook klikbaar maken. Mensen lezen namelijk niet, ze klikken alleen maar.

  Maar ik vind het er leuk uit zien. Ik heb verder niet naar de code gekeken.
 • [quote:6b60757486="Buur"]Ik vind het juist wel leuk, ook al hou ik niet van scrollers die geen scrollbalken zijn. Dat zou ik zelf denk ik niet doen, gewoon dat wc papier langer maken en dan rechts met de browser-scrollbalk scrollen. Mensen die hun browser-venster klein hebben staan of gewoon een lage resolutie gebruiken (bestaat dat nog?) moeten namelijk alsnog met de browser scrollbalk scrollen om het onderste te zien.[/quote:6b60757486]De meest gebruikte resolutie 1024x768 (waaronder ondergetekende) levert dat probleem op inderdaad.

  Verder is het een beetje vreemd dat je wel een portfolio laat zien, maar verder vertel je niets over wat je kunt. Een "about" mist bijvoorbeeld, en ik zie van Google een advertentie voor een webdesignbureau in Amsterdam… Vriendelijk hoor, reclame maken voor de concurent! ;)
  Bij google heb je de mogelijkheid om concurenten te blokkeren, zou ik zeker gebruik van maken.

  Ander ding: gebruik de W3C validator. As we speak nog 28 errors en 11 warnings. Een professionele webdesigner moet natuurlijk altijd valid werken. Als ik voor mijn werkgever op zoek zou zijn naar iemand die een website voor ons in elkaar moet draaien, zou ik daar zeker op letten bij de selectie. Doet lang niet iedereen, weet ik ook wel, maar je kan het maar beter gewoon goed voor elkaar hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.