Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Alternatieven HTML in mail

Anoniem
boelieboelie
8 antwoorden
 • Ik werk bij een werving en selectiebureau en de mailings die we doen daar zitten afbeeldingen in HTML in.

  Veel van de mensen die we mailen zien de HTML afbeeldingen in eerste instantie niet. Is er een mogelijkheid dat we een mail met afbeeldingen kunnen sturen die voor iedereen zichtbaar is?
 • [quote:3e3411fa1c="utregisok"]Ik werk bij een werving en selectiebureau en de mailings die we doen daar zitten afbeeldingen in HTML in.

  Veel van de mensen die we mailen zien de HTML afbeeldingen in eerste instantie niet. Is er een mogelijkheid dat we een mail met afbeeldingen kunnen sturen die voor iedereen zichtbaar is?[/quote:3e3411fa1c]
  Nope, gaat je niet lukken wegens beveiliging.
 • Hoe bedoel je? Wegens beveiliging? Zijn er dan geen andere alternatieven of heb je met alternatieven hetzelfde probleem?
 • Kijk, met die afbeeldingen kan er gekeken worden of en hoe vaak, en door wie (ip adres) de mailtjes gelezen worden. "moderne" mail programma's blokkeren dat dus ook, tenzijn gebruikers aangeven dat de afbeeldingen wel weergegeven mogen worden.

  Dus nee, daar kan je niets aan doen.
 • [quote:86cf4f04c2="mpie"]Nope, gaat je niet lukken wegens beveiliging.[/quote:86cf4f04c2][quote:86cf4f04c2="teacher"]Kijk, met die afbeeldingen kan er gekeken worden of en hoe vaak, en door wie (ip adres) de mailtjes gelezen worden. "moderne" mail programma's blokkeren dat dus ook, tenzijn gebruikers aangeven dat de afbeeldingen wel weergegeven mogen worden.

  Dus nee, daar kan je niets aan doen.[/quote:86cf4f04c2]
  Dat is niet juist. Het kan wel, maar er zitten nadelen aan. Zoals teacher al aangeeft is de beveiliging bedoeld om de privacy van de ontvangers van de email te beschermen. Maar niet alle afbeeldingen worden geblokkeerd, alleen de afbeeldingen die niet in de mail staan maar van een externe server worden geladen. Een beetje mailclient (Thunderbird, Outlook, …) heeft de mogelijkheid om afbeeldingen in de mail te [i:86cf4f04c2]embedden[/i:86cf4f04c2] waarmee er geen mogelijkheden meer zijn om de privacy te schenden en de afbeeldingen dus niet geblokkeerd worden.

  Zelf doe ik dit al geruime tijd in nieuwsbrieven. Op alle grote webbased servers als GMail, Hotmail (Windows Live Mail) en Yahoo! worden mijn mails getoond zoals bedoeld, evenals in clients als Thunderbird. De makkelijkste manier om dit te doen is door simpelweg een afbeelding te kopiëren in een grafisch programma en dan te plakken in de client.

  Maar er kleven nadelen aan. Ten eerste zijn de mails veel groter dan mails die naar externe servers verwijzen. Daardoor is er meer opslagruimte nodig om de mail te bewaren, al is dit vandaag de dag waarschijnlijk nauwelijks een echt probleem meer. Ook legt de grotere mailomvang beslag op de mailserver waarmee de mail verstuurd wordt, wat wel een enorm probleem kan zijn bij het verzenden van grote hoeveelheden mail. Het laatste probleem uit zich in de ondersteuning van html en css in mailclients. Deze is zeer complex en niet uniform. Daarom is het bijzonder moeilijk om een acceptabel resultaat te krijgen in alle clients die je wil ondersteunen. Zie ook de Guide to CSS Support in Email Clients. In tegenstelling tot websites zou ik persoonlijk voor dergelijke mails gebruik maken van tabellen, aangezien dat één van de weinige manieren (zo niet de enige) is om relatief makkelijk tot een goed resultaat te komen.

  Kortom: het kan, maar niet noodzakelijkerwijs zonder problemen.

  - Bas
 • Voor zover ik weet mag er voor zulke praktijken geen mails verstuurd worden via hotmail/gmail etc. Maar goed, mijn vorige post is duidelijk genoeg hoop ik voor de TS. Als je wilt weten wat wel mag en wat niet kun je deze site even doornemen: http://www.email-standards.org/
 • [quote:357e15ca20="mpie"]Voor zover ik weet mag er voor zulke praktijken geen mails verstuurd worden via hotmail/gmail etc. [/quote:357e15ca20]Klopt, maar ze mogen ze wel ontvangen en zullen ze - mits goed opgezet - ook gewoon goed tonen.

  - Bas
 • [quote:574568302d="BasHamar"][quote:574568302d="mpie"]Voor zover ik weet mag er voor zulke praktijken geen mails verstuurd worden via hotmail/gmail etc. [/quote:574568302d]Klopt, maar ze mogen ze wel ontvangen en zullen ze - mits goed opgezet - ook gewoon goed tonen.

  - Bas[/quote:574568302d]

  Bijna elke mailing list is in HTML opmaak, dus lijkt me inderdaad erg onhandig als hotmail/gmail deze niet normaal zouden weergeven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.