Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Eigen website bouwen

Anoniem
boelieboelie
16 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik heb een vraag die de meeste van jullie als doorgewinterde profi's zal doen gruwen maar ik waag het er toch maar op.
  Ik heb met belangstelling het artikel in C!T van februari over domeinnamen en webhosting gelezen. Ik ben al lang van plan om eens een simpele site te bouwen maar heb geen enkel HTML verstand. Mijn oog viel op de pagina grote advertentie (blz. 57) van Hosting2GO. Deze hebben op hun site o.a. een leuk programma staan: webbuilder. Ik heb dit eens even getest en het is precies wat ik zoek. Is simpel en ziet er toch -voor mij althans- leuk uit. Toen ik echter op de door C!T genoemde site ging kijken naar gebruikers ervaringen kwam ik bijna alleen het woord 'failliet' tegen. Lijkt mij dus niet geschikt om mee in zee te gaan. Is er iemand die een soortgelijk bedrijf kent met de mogelijkheden zoals genoemd? Bij mijn provider Tiscali/Telfort zijn er op dit gebied geen mogelijkheden. Of is wellicht een simpel programma als Website Maker van Magix een beter idee? Graag jullie reactie.
 • Als je een website wilt gaan bouwen met enige functionaliteit en je hebt geen verstand van HTML, dan zal je in de loop der tijd tegen verschillende problemen aanlopen. Bijvoorbeeld dat er een fout op je pagina ontstaat die je niet op kunt sporen omdat je de code niet kent.
  Ik raad je dus aan om de code te leren en daarna pas aan je website te beginnen.
  Deze HTML-cursus heeft mij toendertijd een eind op weg geholpen.
  Daarna kun je het beste een goede Editor nemen zoals bijvoorbeeld Adobe Dreamweaver CS3/4. Of met kladblok gaan programmeren zoals in de cursus staat.

  Ik hoop dat ik je hiermee een stukje op weg heb geholpen.

  gr. John
 • Ik heb erg goede ervaringen met Antagonist en Web-Oke
  Maar je kunt ook zelf iets uitzoeken. Als je dat doet zou ik in ieder geval minstens aanvinken dat je PHP en MSSQL/MySQL erbij wilt hebben.

  Voor wat betreft het bouwen van websites, kijk hier eens :wink:
 • Bedankt voor jullie reacties. Het eerste antwoord is, hoe goed ook bedoelt, niet hetgeen ik wil. Dreamweaver is voor mij sowieso veel te hoog gegrepen. Het is voor mij een beetje 'spielerei'. De in het tweede antwoord genoemde Web-Oke spreekt mij meer aan. Op deze site staat ongeveer de zelfde site builder als op de door mij genoemde site. Nieuwe reacties zijn nog steeds welkom. Heeft er toevallig iemand ervaring met het programma Website Maker 2.0 van Magix?
 • Je kunt ook een kijken naar google sites.
 • Ik zit bij hosting2go, ik kijk er van op dat ze failliet zouden zijn of gaan ?
 • Kleinere hosters gaan aan de lopende band failliet, dus daar hoef je niet zo van op te kijken.
 • Ik ben toch al minstens 2 of 3 jaar bij ze, dus zo vergankelijk zijn ze niet.
 • Even weer ontopic:

  Ik zit bij www.one.com, en daar leveren ze voor weinig geld, veel webruimte met onbeperkt dataverkeer. Er zit een webbuilder bij, een zeer uitgebreide zelfs, waar je geen HTML kennis voor nodig hebt. Verder zit er ook nog een fotogallery bij, kun je gewoon je foto's selecteren, en je hebt ze op internet.

  Ik zelf gebruik het natuurlijk wel in combinatie met HTML/CSS, Flash etc, en kan het je heel erg aanraden.. Heb er zelf nu 4 domeinen lopen, en de langste loopt nu 3 jaar zonder ooit een probleem te hebben gehad.

  [offtopic]
  En zeg nou zelf, onbeperkt dataverkeer voor 2,40 per maand?,
  Ik snap het niet, hoe kan dat zo goedkoop, heb ik dan toch iets over het hoofd gezien?
  [/offtopic]
 • Btw, dit zijn voorbeeldwebsites van wat je met de generator (zou kunnen/)kan maken;

  http://opol.com/index.html
  http://ellen-k.com/
  http://webgirl.biz/
 • Leuke gebruikerservaringen bij One… Ik zou gewoon zelf even zoeken op die site Gooly noemde, en Internetten.nl bijvoorbeeld. Kun je gewoon aanvinken wat voor eisen je hebt en rolt er een lijst uit met potenti:ele hosters. Is een stuk effectiever dan hier wachten op een handjevol ervaringen.
 • Ik zit ook bij Hosting2GO en ze zijn absoluut niet failliet. De sites bestaan gewoon, helpdesk en alles werkt nog steeds.
 • Ik zit al ook geruime tijd bij Hosting2Go en ik heb ook niks gemerkt dat ze failliet gaan. Ik heb zelfs pas nog een nieuw domain bij ze geplaatst, verliep zonder problemen.

  Verder schijnen ze helemaal niet zo klein te zijn. Ze schijnen over de gehele wereld te zitten. "Vroeger" hadden ze alleen servers staan in America, nu op verschillende plaatsen over de gehele wereld (o.a. in Nederland, Tilburg meen ik).
 • je kan ook ff kijken op www.hosting4ever.nl!
 • [quote:237c136426="boelieboelie"]… Is een stuk effectiever dan hier wachten op een handjevol ervaringen.[/quote:237c136426]Gebeurd toch…

  Er is ook maar een marginaal verschil in al die hosters, om nou een paar uur van je leven verspillen met het vinden van een hosting provider die dan weer net een halve euro per maand goedkoper of 1GB per maand meer verkeer toelaat… is het niet waard…

  en hier krijg ik jeuk van:[quote:237c136426="netpix"]Ik zit ook bij Hosting2GO en ze zijn absoluut niet failliet. De sites bestaan gewoon, helpdesk en alles werkt nog steeds.[/quote:237c136426]Eerste en enige bericht en er wordt een bedrijf geprezen… daar word ik heel achterdochtig van.
 • Ja dat vond ik ook al vreemd, maar hij is al vanaf Augustus 2008 lid, dus het kan zijn dat het alleen maar een lezer was en dat hij het nu nodig vond te reageren. :wink:

  Maar goed, ik zit ook bij Hosting2go en ik heb geen klachten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.