Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe groot moet mijn website zijn.

Anoniem
boelieboelie
7 antwoorden
 • Sinds kort ben ik bezig om een website te ontwerpen. Nu doe ik dit voor het eerst dus ik heb van sommige zaken nog geen notie. Ik zie bij mijn provider dat hij verschillend opties aanbied voor het maken van een website.
  De eerste goedkoopste met

  500Mb schijfruimte met
  40 Gb dataverkeer,
  1 domeinnaam inbegrepen,
  15 mailboxen, onbeperkte e-mailadressen
  U kunt een back-up maken van uw website

  De tweede mogelijkheid
  1 GB schijfruimte
  100 GB dataverkeer per maand
  1 domeinnaam inbegrepen
  50 mailboxen, onbeperkt e-mailadressen
  U kunt een back-up maken van uw website

  Op dit moment heb ik geen flauw idee welke ik zou moeten kiezen. het wordt een site over mijn modelbouwhobby. Heeft iemand een idee hoe ik die gegevens moet lezen en welke optie is voor mij het meest geschikt.
 • Ik sluit me bij Ger aan, de meeste hosting-providers vinden het geen enkel probleem om te "upgraden".

  Je kunt dus gerust een "starters"pakket nemen en als je op een gegeven moment merkt dat het drukker op je site wordt (en misschien meer foto's e.d. gaat plaatsen) kun je altijd een stapje omhoog doen.

  Mijn ervaring bij mijn hostingprovider is dat ze zelfs het advies geven als je huidige pakket overschreden wordt.

  Echter neem niet meteen het duurste pakket, want downgraden brengt vaak wel kosten met zich mee.
 • Het ligt er altijd aan wat voor iets je website wordt en hoeveel bezoekers je verwacht. Een website over modelbouw kan bijvoorbeeld veel foto's hebben, maar als het zeer specifiek is (geen idee) maar weinig publiek.

  Zelf beheer ik Sword Facts Benelux, een website over zwaarden. Zeer specifiek en dus beperkt publiek, maar met veel hoge-resolutie foto's. Het trekt om en nabij de 6 GB aan dataverkeer per maand en er staat zo'n 400 MB aan bestanden op. Die bestanden zijn wel verzameld in zo'n 3 jaar tijd, daar moet je wel rekening mee houden. In het begin kun je dus met minder uit. Ook heb ik meerdere systemen op de site draaien (forum, CMS, wiki). Heb je enkel een "platte" site dan kun je met minder schijfruimte uit en als je ook geen interactief gedeelte hebt kun je ook uit met een stuk minder dataverkeer.

  Als ik jou was zou ik dus gaan voor het goedkoopste pakket van de 2 die je noemt. Ik zou voordat je dat doet wel even kijken wat er buiten jouw provider nog meer op de markt is. Ik zit voor mijn sites namelijk bij 2uhosting en daar zit ik hartstikke goed voor een goede prijs. Ik ben daar begonnen met het goedkoopste pakket; € 1,50 per maand excl domeinnaam. (incl domeinnaam en BTW zo'n 32 pop per jaar.)
 • Dank voor je uitgebreide antwoord. Stel dat ik voor het goedkope tarief ga, is het dan mogelijk later over te stappen op een hoger (groter) tarief mocht blijken dat mijn site erg in de belangstelling zal staan. Ik heb namelijk geen idee hoeveel mensen mijn site zullen bekijken, afgezien van het feit dat ik ook moet kijken hoe ik mijn site bekendmaak aan de "wereld".
 • Bij de hostingproviders waar ik ervaring mee heb in ieder geval wel, upgraden van je pakket is meestal geen probleem (bij downgraden zit je vaak alsnog met kosten te kijken waardoor het niet de moeite loont en het handiger is gewoon je contracttijd uit te zitten en daarna een lager contract af te sluiten).

  Zeker 2uhosting is erg flexibel; 1 mailtje was genoeg om een pakket op maat te krijgen (ik heb wat extra databases en diskspace maar minder traffic).

  Noot terzijde: ik heb geen enkele band met 2uhosting, mocht die indruk ontstaan omdat ik er positief over ben. Ik ben daar puur klant (voor alles wat ik (mede)beheer tegenwoordig).
 • Bedenk dat een pagina in een website toch echt niet groter moet zijn dan 400kb (dat is al fors). Dan kan je al bedenken dat je dan 1250 pagina's van dat formaat moet hebben om die eerste optie te vullen, en dan moeten ze ook nog een alle bestanden uniek zijn.

  Ga ook niet naar je internet provider voor je hosting, lijkt aantrekkelijk, alles bij dezelfde, maar ze vragen altijd teveel geld voor wat ze je bieden.
 • Weet niet wat het allemaal mag kosten, heb zelf een site bij www.hosting2go.nl, is niet duur en kwaliteit is goed. Je hebt 2500MB ruimte, dat is meer dan zat voor de meeste sites.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.