Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

webdesign, heb advies nodig aub

Anoniem
Lord Wodan
12 antwoorden
 • Hallo iedereen !

  Ik ben 23, Accountmanager in de verkoop van zoekmachine marketing campagnes.. Dit doe ik al een tijdje en ben hier aardig succesvol in. Nou wil ik een volgende stap zetten; Zelf leren een professionele website te bouwen, aangezien ik hier een redelijke beginner in ben..

  Op dit moment ken ik alleen de basic HTML code.. Mijn vraag hier is: Waar kan ik het beste mee beginnen; CSS, PHP, Flash etc.. ?

  Wat zou een goede stappenplan zijn om te beginnen met het leren van WebDesign.. ?? Waar kan ik het beste mee beginnen…

  Alvast bedankt :)

  Mvg,

  AliBaba23
 • [quote:dd00dc44d0="AliBaba23"]Op dit moment ken ik alleen de basic HTML code.. Mijn vraag hier is: Waar kan ik het beste mee beginnen; CSS, PHP, Flash etc.. ?[/quote:dd00dc44d0]
  Precies in die volgorde zou ik zeggen. Maar vooral moet je eerst bepalen wat je wilt.
 • [quote:a3ad989716="vuurtoren"]
  Precies in die volgorde zou ik zeggen. Maar vooral moet je eerst bepalen wat je wilt.[/quote:a3ad989716]
  Precies, al zou ik MySql nog tussen PHP en Flash invoegen, waarbij ik Flash in eerste instantie eigenlik niet zo belangrijk vind.
 • [quote:3a648718c9="AliBaba23"]Op dit moment ken ik alleen de basic HTML code.. Mijn vraag hier is: Waar kan ik het beste mee beginnen; CSS, PHP, Flash etc.. ?[/quote:3a648718c9]Als je de indruk hebt dat je de layout van een site bouwt met tabellen en/of frames en dat je kopjes maakt door tekst bold te maken, dan zou ik opnieuw met HTML beginnen, maar dan op de juiste manier. Dat betekent namelijk dat je hebt geleerd wat de visuele uitwerking van HTML-elementen kan zijn (misbruik), maar niet waar ze voor zijn bedoeld (gebruik).

  Startpunt: bekijk eens de sticky's bovenaan:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=12
 • Inderdaad is de allereerste stap om te checken of de kennis die je al hebt (HTML in dit geval) klopt en up-to-date is. Er is immers nogal wat veranderd de afgelopen jaren.
  En als het goed is wordt je dan vanzelf in de armen van de volgende stap (CSS) gedreven :D
 • thx voor de snelle response…

  nou moet ik zeggen, ik ben al aardig op weg met HTML en CSS.. echter met CSS weet ik dat ik nog veel moet leren..

  Nou weet ik in grote lijnen waar HTML, CSS en PHP voor bedoeld zijn en ik wil dan ook beginnen met het experimenteren met PHP.. alleen ik weet niet in wat voor omgeving..

  Ik beschik niet over ene server, zijn er programma's dat ik PHP scripts op Lokaak kan testen/previewen… ?

  Groet,

  AB23
 • [quote:b20ae1cd54="AliBaba23"]

  Ik beschik niet over ene server, zijn er programma's dat ik PHP scripts op Lokaak kan testen/previewen… ?
  AB23[/quote:b20ae1cd54]

  Persoonlijk gebruik ik WOS, dat tegenwoordig MoWes schijnt te heten. Een veelgebruikte andere is Wamp
 • [quote:d37014a623="Gooly"]Persoonlijk gebruik ik WOS, dat tegenwoordig MoWes schijnt te heten.[/quote:d37014a623]
  Die gebruik ik ook. :)
 • Hi Alibaba,

  Misschien een handige link; http://www.w3schools.com/
  Daar heb ik veel aan gehad in het begin. Daar heb je heel veel tutorials om te leren.
  En ja, mijn tip is, focus je eerst op html en CSS. Daar worden de meeste sites mee gebouwd en dat is niet zonder reden..

  groetjes Nelleke
 • Alibaba, kun jij mij misschien eens uitleggen hoe jij als drijvende kracht achter 'zoekmachine marketing campagnes', jij je producten verkoopt ?

  Ik krijg namelijk de indruk dat jij van internet en zo helemaal niks af weet en dat lijkt me nou toch juist een sterk argument om zoekmachines te verkopen. :lol:
 • [quote:76c1f5c723="Rumaro"]Alibaba, kun jij mij misschien eens uitleggen hoe jij als drijvende kracht achter 'zoekmachine marketing campagnes', jij je producten verkoopt ?

  Ik krijg namelijk de indruk dat jij van internet en zo helemaal niks af weet en dat lijkt me nou toch juist een sterk argument om zoekmachines te verkopen. :lol:[/quote:76c1f5c723]Tja, je hebt ook geen monteurs nodig om auto's te verkopen, en om nou te stellen dat iemand niets van internet afweet omdat hij niet op de hoogte is van het bestaan van Wamp of MoWes is ook een beetje kort door de bocht.
 • Nou, dat zeg je nou wel, maar als ik vraag: hoeveel kleppen heeft hij en de verkoper zegt: alleen 1 achterklep, dan geloof ik dat ik toch maar naar een andere garage ga !. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.