Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Op zoek naar een menu

Anoniem
103720
3 antwoorden
 • De afgelopen weken (ja echt, weken) ben ik op het net op zoek geweest naar een menu. Maar ik kan niet vinden wat ik zoek. Vandaar dat ik hierbij de hulp inroep van mensen die veel meer verstand hebben van het maken van een website.

  Onze Stichting (vrijwilligers in het jeugdwerk) heeft al enkele jaren een website en dat is nu dan ook het probleem. De website bestaat al jaren maar is nooit aangepast. Begonnen met wat tekst en foto's is de site inmiddels gegroeid en wordt veel bekeken. Het probleem is nu dat we destijds geen duidelijke structuur in onze website hebben aangebracht waardoor het navigeren naar de verschillende onderdelen (of jaargangen) onmogelijk is geworden. Vandaar dat we op zoek zijn naar een menu wat onze website overzichtelijker kan maken.

  Nu weet ik wel dat er duizenden menu's te downloaden zijn op het web, maar we hebben er niet 1 kunnen vinden die precies doet wat wij willen. Hebben we niet goed gezocht? Dat kan. Willen we iets wat niet kan? Ook dat kan. Maar toch hebben we hoop dat er hier iemand te vinden is die ons kan helpen. We hebben namelijk het idee dat we eigenlijk op zoek zijn naar iets wat niet onmogelijk is.

  Onze site willen we zo gaan maken dat die bestaat uit een frame bovenin (waar het menu straks moet komen te staan) en een frame daaronder waarin de pagina's geladen worden die met het menu worden opgeroepen. Tot op dit moment nog niets raars dachten we.

  Maar het menu moet een soort van horizontaal uitklapmenu worden, dus als we bijvoorbeeld over menu-onderdeel A 'hoveren' dan moet onder menu-onderdeel A een submenu tevoorschijn komen met sub-onderdelen (die dan ook weer uit moet klappen in sub-sub-onderdelen). Ook dit soort menu hebben we al gevonden maar het is niet wat we zoeken.

  Want het probleem is dat wij eigenlijk willen dat het menu uitklapt over de onderste frame. Dus het menu is te vinden in het bovenste frame en moet uitklappen over het onderste frame. Omdat het menu namelijk naar beneden moet uitklappen zouden we anders een te hoog boven-frame moeten hebben om alle onderdelen van de sub-menu's te tonen.

  Bestaat er zo'n menu? En zo ja, waar is zoiets te vinden, of hoe is zoiets te maken (we hebben zelf echt niet veel verstand van websites maken)? Of zijn er andere mogelijkheden om te werk te gaan?

  Alvast bedankt voor de moeite.
 • Als je weken zoekt en het lukt niet, dan kun je je afvragen waarom het niet lukt. Een horizontaal uitklappend menu is niet uniek, dus daar kan het niet aan liggen.

  De reden dat het niet lukt, is omdat je met frames werkt. Het handige aan frames is dat je slechts één keer een menu hoeft te plaatsen en dan staat het overal goed. Het nadeel is dat het menu ophoudt waar het frame ophoudt, waardoor het menu niet over de andere frames valt. Daar zijn dan weer javscripttrucs voor.

  Maar dan kom je erachter dat als je jullie site zoekt, dat je internetpagina's vindt zonder navigatie. Dus bezoekers lezen die pagina en kunnen dan niet goed verder surfen op jullie site. Daar is ook wel een javascripttrucje voor.

  Er is altijd wel een trucje. Maar het hele probleem zijn die frames. Als je niet met frames werkt, heb je geen trucjes meer nodig en kun je de prachtigste menu's gebruiken, word je site beter vindbaar en makkelijker navigeerbaar.

  Nadelen van frames (overheidswebsite)

  De oplossing is dus: geen frames gebruiken. Maar je hebt natuurlijk geen zin om op elke pagina dat menu te zetten. Dan heb je misschien iets aan de volgende topics:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198960
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=199284
 • Je geeft aan dat jullie website in de loop der jaren uitgebreid is maar met weinig structuur. Misschien is het dan nu een goed moment om dat in zijn geheel op te pakken.
  Je bent al weken op zoek maar een passend menu en zoals ik het inschat, met de beperkte informatie die ik heb, zal het een soort lapmiddel zijn. Waarom dan niet een paar vrijwilligers om tafel om een mooie nieuwe website te maken? Ik kan me voorstellen dat er diverse CMS zijn die goed geschikt zijn voor dit doel. Eenmaal ingericht zorgt jan voor de foto's, piet voor de notulen en klaas voor de actualiteiten.
  Je zou er bijna een aktiviteit op zich van maken :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.