Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Vraag over Iframe (of alternatief)

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Stel, je hebt een pagina, pagina1.php en daarop wil je een stukje plaatsen van pagina2.html. Hoe kan dit, zonder alles over te nemen? Ik dacht zelf aan een iframe waarbij je ingeeft hoeveel pixels hij aan elke kant (boven onder links rechts) moet "overslaan".
  Kan dit ook anders?
 • De nadelen van (i)frames zijn al opgesomd in tientallen andere topics dus daar ga ik niet aan beginnen. maar een iframe gaat je ook niet helpen want je kan er gewoon de hele pagina in bekijken. en niet alleen een gedeelte ervan. Hooguit kun je hem m.b.v. een anchor in pagina2.html op een bepaald punt in het iframe laten verschijnen, maar de hele pagina is er toch gewoon in te bekijken.

  Als je echt een bepaald gedeelte wilt tonen en niet de hele pagina, dan heb je vlgns mij iets server sides nodig als PHP die de pagina leest, een gedeelte selecteert, en dat vervolgens op je index dumpt.
  Maar wellicht heeft iemand anders een beter idee.
 • [quote:1b8ae42a64="Gooly"]De nadelen van (i)frames zijn al opgesomd in tientallen andere topics dus daar ga ik niet aan beginnen. maar een iframe gaat je ook niet helpen want je kan er gewoon de hele pagina in bekijken. en niet alleen een gedeelte ervan. Hooguit kun je hem m.b.v. een anchor in pagina2.html op een bepaald punt in het iframe laten verschijnen, maar de hele pagina is er toch gewoon in te bekijken.

  Als je echt een bepaald gedeelte wilt tonen en niet de hele pagina, dan heb je vlgns mij iets server sides nodig als PHP die de pagina leest, een gedeelte selecteert, en dat vervolgens op je index dumpt.
  Maar wellicht heeft iemand anders een beter idee.[/quote:1b8ae42a64]
  Ik weet dat iframes heel veel nadelen hebben, maar ik wilde even een snelsnel scriptje voor mezelf in elkaar knutselen. Kan je aub een voorbeeld geven van de phpcode?
 • Jep, kan anders. Zorg dat je in je pagina2.html herkenbare begin- en eindpunten hebt (bijvoorbeeld commentaar).
  Vervolgens zet je de inhoud van je hele pagina2.html in een variabele:
  [code:1:e06c2c1f21]$pagina2 = implode("", @file("pad/naar/pagina2.html"));[/code:1:e06c2c1f21]
  En dan pak je het bewuste deel met een preg_match:
  [code:1:e06c2c1f21]preg_match('#\<!– begincommentaar(.*)eindcommentaar –>#s', $pagina2, $data);[/code:1:e06c2c1f21]
  $data[0] bevat nu de gewenste inhoud (inclusief commentaar).
 • [quote:8febc13e57="Ger"]Jep, kan anders. Zorg dat je in je pagina2.html herkenbare begin- en eindpunten hebt (bijvoorbeeld commentaar).
  Vervolgens zet je de inhoud van je hele pagina2.html in een variabele:
  [code:1:8febc13e57]$pagina2 = implode("", @file("pad/naar/pagina2.html"));[/code:1:8febc13e57]
  En dan pak je het bewuste deel met een preg_match:
  [code:1:8febc13e57]preg_match('#\<!– begincommentaar(.*)eindcommentaar –>#s', $pagina2, $data);[/code:1:8febc13e57]
  $data[0] bevat nu de gewenste inhoud (inclusief commentaar).[/quote:8febc13e57]
  Ok bedankt, hiermee kan ik vooruit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord