Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck]www.stichtingmissahoe-wonder.nl

Anoniem
fabstar81
15 antwoorden
 • Hallo medeforummers,

  ik ben bezig om voor een stichting een website te bouwen. hij draait op dit moment op een testserver (is al wel doorgelinkt) dus kan wat traag zijn. graag wil ik jullie mening over hoe ik het nog wat beter kan maken.

  het is een basis template die het logo van de stichting matcht. het logo ziet u links in de hoek. de site is wat zakelijk en koel, maar dit is de wens van het bestuur van de stichting. ik zou hier graag wel wat verandering in aanbrengen. een kader rondom de inhoud en header zodat dat wit blijft, maar een pastelachtige achtergrond wellicht.

  de site is net nieuw opgezet dus nog niet geheel gevuld en er bestaat wat dubbele informatie, maar wat tips zijn nooit weg.

  neem een kijkje op www.stichtingmissahoe-wonder.nl

  tia!

  PS: de headers zijn nog in ontwikkeling. er staan er nu een aantal op die ik snel heb gephotoshopt puur voor functionaliteit te testen van de flexibele headermodule.
 • Ik vind het duidelijk en netjes. Geen storende poepas, je verdwaalt er niet op en hij is to the point.

  Toch vind ik het wat saaig. Ok, men wil hem zakelijk en koel maar volgens mij is dat met een klein beetje meer opmaak ook te doen, zonder dat de site echt helemaal flitsend wordt. B.v. het menu links kan wel wat meer gebruiken, dat ziet er nu wel heel erg basic uit. En het logo is op zich mooi, maar die twee plaatjes rechts ervan vind ik er een beetje voor spek en bonen bij staan. Persoonlijk zou ik deze plaatjes gewoon in de tekst verwerken, dan knapt die er ook wat van op ;-)
  Wat ik persoonlijk ook zou doen is de tekst uitlijnen over de hele regel. Dan krijg je ook een strakkere rechterkant van je kolom.
 • Het is geen website met een kleine template, het is Joomla.

  Joomla is gewoon vullen van wat kolommetjes en heeft mijns inziens niks te maken met het bouwen van een website. :cry:
 • iedereen weet wel wat joomla is. dat hoef je hier echt niet te vertellen. daar gaat uberhaupt een sitecheck niet over. het gaat er om wat je vindt van de site. niet van het systeem…

  dus; heb je nog tips om het beter te maken?

  if you must know. het was inderdaad een basis template en die heb ik aangepast hier en daar.

  ps: bedankt voor je tips gooly. ik ga van het weekend kijken of ik ze kan implementeren.
 • Ik vind het er prima uitzien. Duidelijk en overzichtelijk.
  Je zou misschien onder het menu nog 1 of 2 kleine foto's kunnen zetten.

  Johanna :D
 • dat vind ik wel een goed idee. eens kijken of het daar een beetje vrolijker van wordt.
 • ziet er prima uit!
 • Het is idd een beetje saai, het menu kan wat groter en het zou mooi zijn als je in een bepaalde pagina meteen kan zien waar je je in het menu bevind, verder wel okay… En dan kijk je naar de code… "when in doubt add a div"?. Ik begrijp dat dit voor een deel is wat joomla uitpoept maar de code voor dat menu is echt een zooitje, dat kan [i:e93940228f]zo[/i:e93940228f] makkelijk [i:e93940228f]zo[/i:e93940228f] veel beter/schoner/semantischer… Na een korte ervaring met joomla enkele jaren geleden mijd ik het nu als de pest dus ik weet niet of dit ook door Joomla wordt uitgepoept, ik kan alleen maar aannemen dat je ook bij dit CMS de mogelijkheid hebt om enige controle uit te voeren over de gegenereerde html. Daar zou ik dan ook maar gebruik van maken.

  Ik weet dat CMS'en nooit zo zuinig zijn met code maar als er zoveel code nodig is om zo'n klein stukje van een website weer te geven dan is er wel iets mis (link):
  [img:e93940228f]http://millar.nl/bla/stukje-text.jpg[/img:e93940228f]
  [code:1:e93940228f] <span class="article_separator">&nbsp;</span>
  </div>
  </td>
  </tr>
  <tr>
  <td valign="top">
  <table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
  <td valign="top" width="100%" class="article_column">
  <div class="Post">
  <div class="Post-body">
  <div class="Post-inner">
  <h2 class="PostHeaderIcon-wrapper"><a href="link" class="PostHeader">Scholing</a></h2>
  <div class="PostHeaderIcons metadata-icons">
  </div>
  <div class="PostContent">
  <div class="article">
  Het eerste project waar Stichting Missahoe Wonder zich mee bezig houdt, is het naar school krijgen van 11 jongens die op dit moment in het weeshuis wonen. <br /></div>
  <p>
  <a class="Button" href="link">
  <span class="btn">
  <span class="t">
  Lees&nbsp;meer…
  </span>
  <span class="r">
  <span>
  </span>
  </span>
  <span class="l">
  </span>
  </span>
  </a>
  </p>
  </div>
  <div class="cleared">
  </div>
  </div>
  </div>
  </div>
  <span class="article_separator">&nbsp;</span>
  [/code:1:e93940228f]
 • tsja.. daar heb je wel gelijk in. ik kan je iig verzekeren dat dit joomla aan het werk is ja. mijn eerste prioriteit is de website nu over te krijgen op de hosting.

  ik zal de css en de template aanpassen op jullie genoemde punten. kijken of het wat oplevert. ga er proberen vandaag mee aan de slag te gaan.
 • even tussendoor; ik heb een vraagje. de website staat al voor 90% over, alleen heb ik problemen met de random image module op de hosting site. op de testserver draait ie goed en werken de headers prima (alleen zijn er nog niet veel verschillende headers om te randomizen, maar da's een tweede).

  ik wil eigenlijk niets meer coderen of veranderen op de testserver (want dan moet ik alles 2 keer doen) maar ik wil wel zsm de site laten draaien van de hostingserver.

  is het volgende daarom mogelijk:
  Alleen de header module van de testserver laten draaien, de rest van de website incl. content van de hosting laten draaien.

  ik heb het geprobeerd met wrappers, maar helaas…dat werkt niet. externe URL's is ook niet echt onderhoudsvriendelijk want dan heb je 2 menu's.

  als bovenstaande kan, is het dan ook in 1 klap mogelijk om die header module in een frame oid te plaatsen zodat ik ook af ben van het IPadres waarnaar de website wordt doorverwezen?

  Als het lukt, ben ik in staat om de content en de website zelf bij te houden op de hosting, en ondertussen tijd creeer om rustig die headermodule te configgen op de hosting, zodat ie ook random images toont.
 • [quote:0b2c1ed996="Gooly"]…
  Wat ik persoonlijk ook zou doen is de tekst uitlijnen over de hele regel. Dan krijg je ook een strakkere rechterkant van je kolom.[/quote:0b2c1ed996]

  als ik dat doe, dan ziet het er nog strakker en zakelijker uit. ik weet niet of dit een vooruitgang is. ik laat die even voor wat het is.

  [quote:0b2c1ed996="Drewster"]…het menu kan wat groter en het zou mooi zijn als je in een bepaalde pagina meteen kan zien waar je je in het menu bevind, verder wel okay… E…[/quote:0b2c1ed996]

  je bedoelt Breadcrumbs?
 • Breadcrumbs is een mogelijkheid, wat zeker handig is als je meerdere lagen in je site hebt. Anders kan het al voldoende zijn om de knop van het gedeelte waar je in zit een andere kleur te geven dan de andere knoppen.
 • Wellicht kan je nog een kader oid om de site heenzetten. Puur om de lay-out wat sterker te maken; als ik nu op de frontpage kom zie ik 3 plaatjes, 2 stukjes tekst en nog een plaatje.

  Probeer dus iets meer samenhang te creëren.
 • ik zat zelf te denken aan inderdaad een kader, en dan als achtergrond buiten het kader een kleurstelling te doen. zo springt het kader er uit en brengt het iets meer sfeer in de hele website. goed idee?
 • zo, heb een image rotator toegevoegd, maar dat menu zou ik wel graag in een andere kleur willen hebben…dat grijze doet zo doods aan.

  verder, heeft iemand nog een antwoord op

  [quote:be7b1303d0="fabstar81"]is het volgende daarom mogelijk:
  Alleen de header module van de testserver laten draaien, de rest van de website incl. content van de hosting laten draaien.[/quote:be7b1303d0]

  Verder, hoe maak ik zo een kader? :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.