Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] http://www.nick-dekoning.nl

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik ben net nieuw op dit forum en dacht bij mezelf dat ik mijn website dan ook meteen wel kan laten keuren :wink:

  De informatie op de website is op dit moment nog niet zo heel veel, maar dat komt mede doordat ik mijn porotfolio nog moet uitbreiden.

  De website is dus: http://www.nick-dekoning.nl

  Wat vinden jullie ervan?
 • Site is idd nogal mager gevuld, op een homepagina zou ik toch wel zetten wat de bedoeling is van de site/wie je bent. Zo'n leeg scherm is natuurlijk niets.

  Ik wordt een beetje duizelig van al die kleurtjes, elke pagina een andere achtergrondkleur en ook dat logo met al die gekleurde lijntjes komt me veels te druk over en niet echt bijzonder voor een site die schijnbaar jouw visitekaartje moet zijn.

  Verder krijg ik een "bezig met laden"-scherm als ik naar een volgende pagina klikt. Mijn inziens een overbodig ding aangezien die pagina 0,5 seconde later al is ingeladen.

  Verder mag je wel een groter gedeelte van het scherm gebruiken voor het weergeven van de content. Bij websites is 75% van mijn scherm leeg en moet ik echt turen om de lettertjes om de screenshots te lezen (waarom trouwens geen links naar de door jouw gemaakte sites?)
 • Heel eerlijk: ik vind het niets. Uiterlijk niets, inhoud niets, code niets.

  [b:cea2db1934]Uiterlijk:[/b:cea2db1934]
  Rustige achtergrond met veel te drukke en te lelijke banner. Bah. En dan een logo wat er half buiten valt.

  [b:cea2db1934]Inhoud:[/b:cea2db1934]
  Buiten dat er nauwelijks inhoud is, geef je ook nog niet aan waar de site nou eigenlijk over gaat. Je geeft bij contact aan dat mensen offertes kunnen aanvragen, maar waarvoor? Websites bouwen?? En waar zijn je KvK-nummer, adresgegevens, etc?

  [b:cea2db1934]Code:[/b:cea2db1934]
  Er staat depricated HTML in, en dat voor iemand die (blijkbaar) geld wil verdienen met websites bouwen. Verder gebruik je een tabel met welgeteld 1 cel om iets weer te geven. Waarom? Je hebt een div met een id (en dus waarschijnlijk ook stijldefinities) waarin je vervolgens het geheel centreert met de center-tag. Waarom? Je hebt veel sluittags voor de list-items in je menu, maar niet 1 openingstag. Waarom?  En het blijft altijd erg opvallend, iemand die zich registreert en meteen een commerciële website laat sitechecken.
 • @ger:
  Mijn website is niet bedoeld als commerciele website, de tekst bij contact lijkt dat inderdaad wel aan te geven, maar dat is een tekst die ik net in twee minuten heb getyped. Ik heb nog niet echt nagedacht over de inhoud. De website is om mijn portofolio neer te kunnen zetten.

  Over de lay-out: het logo dat half buiten de banner valt? welke browser gebruik je, dan kan ik dat waarschijnlijk wel oplossen. Over het uiterlijk an de banner kan gediscusieerd worden natuurlijk.
  Over de code: dat komt vooral door de compiler die cms made simple gebruikt. Ik heb de wbesite daarin gezet om hem makkelijk te bewerken te maken.De orginele code uit dreamweaver ziet er beter uit dan dat.

  Je laatste zin was natuurlijk een generalisatie, want dit was helemaal niet mijn bedoeling.

  @PS: Ik heb nu de achtergrondkleur op donkerblauw gezet. Voor het ïnladen"schermpje ga ik even kijken hoe ik dat weg kan krijgen.
 • @ger

  Ik heb even beter naar de gegenereerde code gekeken. en ik denk dat ik weet waar de problemen zitten. Ik ga kijken wat ik er aan kan doen.
 • [quote:a3e6401080="deKoning"]@ger:
  Mijn website is niet bedoeld als commerciele website, de tekst bij contact lijkt dat inderdaad wel aan te geven, maar dat is een tekst die ik net in twee minuten heb getyped.[/quote:a3e6401080]Ehm, offertes, prijsopgaven… Lijkt me toch weinig anders aan te interpreteren dan dat je er geld mee wil verdienen, niet?
  [quote:a3e6401080="deKoning"]
  Over de lay-out: het logo dat half buiten de banner valt? welke browser gebruik je, dan kan ik dat waarschijnlijk wel oplossen.[/quote:a3e6401080]Momenteel IE6. Iets wat nog steeds door zo'n 25% van de NL bevolking gebruikt wordt (overigens absoluut niet mijn voorkeur, maar heb niets anders bij de hand).

  [quote:a3e6401080="deKoning"]Over het uiterlijk an de banner kan gediscusieerd worden natuurlijk.[/quote:a3e6401080]Klopt, maar bij een sitecheck vraag je om meningen, niet? :)
  [quote:a3e6401080="deKoning"]Over de code: dat komt vooral door de compiler die cms made simple gebruikt. Ik heb de wbesite daarin gezet om hem makkelijk te bewerken te maken.De orginele code uit dreamweaver ziet er beter uit dan dat.[/quote:a3e6401080]Ik heb geen ervaring met CMSMS, maar als die zoiets uitpoept mag CMSMS haar huiswerk wel eens overdoen. De center-tag is al 10 jaar depricated, en CMSMS bestaat pas 5 jaar…

  [quote:a3e6401080="deKoning"]Je laatste zin was natuurlijk een generalisatie, [/quote:a3e6401080]Volledig waar, ik heb er daarom ook zojuist een topic in feedback over geopend omdat je niet de enige bent.
 • [quote:b3e3be9014="Ger"]Ehm, offertes, prijsopgaven… Lijkt me toch weinig anders aan te interpreteren dan dat je er geld mee wil verdienen, niet?[/quote:b3e3be9014]
  Dat klopt inderdaad, en daarom heb ik de tekst nu ook verwijderd :wink:

  [quote:b3e3be9014="Ger"]Momenteel IE6. Iets wat nog steeds door zo'n 25% van de NL bevolking gebruikt wordt (overigens absoluut niet mijn voorkeur, maar heb niets anders bij de hand).[/quote:b3e3be9014]
  gelukkig neemt het marktaandeel af, nu nog maar 19% marktaandeel ongeveer. Maar ik gebruik doorzichtige png's in mijn website, en dat werkt niet met ie6. Het zou veel werk gaan kosten om de website volledig ie6 compitabel te maken. Ik ga even kijken hoe ik dat zou kunnen doen.

  [quote:b3e3be9014="Ger"]Ik heb geen ervaring met CMSMS, maar als die zoiets uitpoept mag CMSMS haar huiswerk wel eens overdoen. De center-tag is al 10 jaar depricated, en CMSMS bestaat pas 5 jaar…[/quote:b3e3be9014]
  Ik heb even gekeken, en het kwam volledig door mij dat het er niet uitzag. Ik heb het nu aangepast, dus zou je de code misschien nog een keer willen bekijken?
 • [quote:267684eff0="deKoning"]Maar ik gebruik doorzichtige png's in mijn website, en dat werkt niet met ie6.[/quote:267684eff0]Niet standaard, maar er is al veel over geschreven hoe het wel kan dus zoeken kan nooit kwaad.

  - Bas
 • Goed, dat is verholpen, maar er klopt nog steeds een hoop niet. Zo heb je nu een ongesorteerde lijst voor je menu, maar zonder list-items maar wel met inhoud. In HTML transitional wordt dat nog toegestaan, maar in XHTML niet. Semantisch gezien moet je ook gewoon list-items aanmaken en als je de bullets niet wil, moet je dat gewoon middels CSS regelen. Zoals altijd; opmaak in de stylesheet, niet in de structuur. dat geldt wel voor meer punten (vet maken met <b>-tags bijvoorbeeld).

  Verder iets wat me opvalt:
  [code:1:85a51aeb5d]<div id="tekst2"><p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;">U kunt contact met mij opnemen via dit mailadres:<br /><br /><a href="mailto:mail@nick-dekoning.nl">mail@nick-dekoning.nl</a><br /></p>
  </div>[/code:1:85a51aeb5d]
  Hieraan valt veel op te merken:
   [*:85a51aeb5d]Je hebt een div met specifiek id, een paragraaf en dan nog meteen een span waarin je de font-family aangeeft. Waarom stop je dat niet gewoon in de stylesheet, bij de div of de de paragraaf? [*:85a51aeb5d]Vervolgens met je nóg een span. Daarvoor geldt sowieso al punt 1, maar ik vraag me ook af waarom je voor reguliere tekst een small aangeeft. Als je de opmaak van reguliere tekst wil bepalen, kun je dat beter gewoon meegeven in de CSS aan de paragraaf-tag. [*:85a51aeb5d]Waarom nog een <br /> onder de paragraaf? Wederom: dat kun je beter met CSS regelen door de paragraaf marge mee te geven aan de onderkant. [*:85a51aeb5d]Als je op deze wijze een mailadres weergeeft, kun je wachten op legio spam. Beter is om je mailadres ietwat te versleutelen. Hiervoor zijn diverse technieken op Google te vinden (ik gebruik meestal de special character methode).[/list:o:85a51aeb5d] Verder heb je helemaal buiten de HTML nog wat comment staan. Waar dient dat voor? Dit hoort iig niet.
   Nog wat algemene opmerkingen: - Wat moet je met al die divs aan de bovenkant van de body? - Waarom 2x de div met id menu? Dat is niet mogelijk. Gebruik classes als je meerdere van dezelfde div gebruikt. - XML taal is engels??
 • @ger

  Ik hbe het probleem met de tekst bij vontact grotendeels opgelost. Ik heb nu nog wel font-tags gebruikt om aan te geven wat het lettertyp moet zijn. Ik heb mijn e-mailadres in een plaatje gezet, niet de meest nette oplossing, maar het werkt wel.
  De xml-taal staat nu ook op nederlands :roll:

  Ik begrijp niet wat je bedoeld met de divs boven de body? ik heb er een stuk of vijf onder staan voor de plaatjes etcetera, maar dat is het.

  De code buiten de html-tags komt helaas door de html-generator van cmsms.

  @BasHamer
  Ik was altijd in de veronderstelling dat het onmogelijk was, maar een heel interessant artikel. Ik ga kijken of het nog gaat lukken!
 • [quote:47ce46cdfc="deKoning"]Ik hbe het probleem met de tekst bij vontact grotendeels opgelost. Ik heb nu nog wel font-tags gebruikt om aan te geven wat het lettertyp moet zijn.[/quote:47ce46cdfc]Waarom? Eigenlijk iedere keer als je inline CSS gebruikt, moet je je afvragen of dat niet beter in de stylesheet kan. Zelfs als het specifiek over dat ene elementje op die ene pagina gaat. Immers, bij een redesign van je site zul je dan weer al je bestanden moeten doorlopen. Bovendien gebruik je nu niet eens meer CSS, maar HTML voor je opmaak.
  [quote:47ce46cdfc="deKoning"]Ik heb mijn e-mailadres in een plaatje gezet, niet de meest nette oplossing, maar het werkt wel.[/quote:47ce46cdfc]Werkt meer ten dele. Inderdaad vinden spambots het nu niet, maar je bezoekers kunnen ook niet klikken of überhaupt het adres kopieren. http://lmgtfy.com/?q=hide+mail

  [quote:47ce46cdfc="deKoning"]
  Ik begrijp niet wat je bedoeld met de divs boven de body? ik heb er een stuk of vijf onder staan voor de plaatjes etcetera, maar dat is het.[/quote:47ce46cdfc]Waarom? Waarom 5 divs voor plaatjes? Drewster noemt dit heel toepasselijk "divveritis"…
 • Ik vind de kleuren en de vorm wel leuk gevonden. Ziet er mooi uit.

  Op de site zou ik geen links/opties vermelden die meteen doodlopen, klik je op "fotografie" ; meteen een melding dat het leeg is. Laat het menu dan weg. Plaats het menu als je de pagina over fotografie gevuld hebt.
 • Ik zou het kriebeltje uit de achtergrond verwijderen en dan een subtiele blauwe gradient gebruiken voor de achtergrond. Het menu kan een stuk interresanter, door menu items duidelijker te highlighten. En aangezien je weinig inhoud hebt zou ik alles in 1 pagina stoppen en dan met Mootools of jQuery dynamisch de voorgrond veranderen.

  Verder vind ik het ontwerp helemaal niet fout, maar inline style is meestal overbodig en gebruik van spans in tekst is in dit geval en bijna alle andere gevallen nergens voor nodig. Daarnaast is een opbouw door middel van position absolute niet optimaal/flexibel/mooi maar niet perse fout…
 • [quote:c55fb44e94="ger"]Waarom? Waarom 5 divs voor plaatjes? Drewster noemt dit heel toepasselijk "divveritis"…[/quote:c55fb44e94]
  Ik heb mezelf aangeleerd om zo plaatjes neer te zetten. Elke div heeft het plaatje als achtergrond. Hoe zou het anders kunnen dan?
 • Je hebt nu dus 5 elementen die alleen maar een plaatje bevatten. Ik neem aan dat je het als background hebt ingevoerd. Maar (zoals ik al vaker heb gezegd dit topic): waarom? Moeten het per se 5 afzonderlijke afbeeldingen zijn? Indien nee, dan kun je er beter 1 afbeelding van maken.
  Horen de afbeeldingen niet bij een ander element? Indien ja, dan moet je ze ook gewoon daaraan koppelen en niet een ander element ervoor misbruiken.
  etc…
 • [quote:003012057f="Drewster"]Ik zou het kriebeltje uit de achtergrond verwijderen en dan een subtiele blauwe gradient gebruiken voor de achtergrond. Het menu kan een stuk interresanter, door menu items duidelijker te highlighten. En aangezien je weinig inhoud hebt zou ik alles in 1 pagina stoppen en dan met Mootools of jQuery dynamisch de voorgrond veranderen.

  Verder vind ik het ontwerp helemaal niet fout, maar inline style is meestal overbodig en gebruik van spans in tekst is in dit geval en bijna alle andere gevallen nergens voor nodig. Daarnaast is een opbouw door middel van position absolute niet optimaal/flexibel/mooi maar niet perse fout…[/quote:003012057f]

  Bedankt voor de tips!

  De style-tags heb ik nu zoveel mogelijk in de css gestopt, maar bij de <b> tags in het menu kan dit niet i.v.m. de menu-generator van cmsms :?

  Ik vind het ook wel een goed idee om alles op één pagina te plaatsen. Mootools ga ik zeker even proberen.

  Ik heb trouwens ook een lichte gradient neergezet i.p.v. de krabbel
 • Ik hbe nu ook ie6 (gedeeltelijk) werkend gekregen! :D
  Ook heb ik al mijn ontwerpen nu op één pagina gezet. Nu alleen nog een tekst schrijven voor de contactpagina en dan ben ik klaar!
  Als je nog tips hebt dan heb ik nog graag dat je het meld

  Maar iedereen iniedergeval bedankt voor jullie hulp!
 • Tekstje voor de home-pagina? Je krijgt nu enkel een leeg scherm voor je neus, voor veel internetters een reden om direct al weg te klikken.

  Verder werkt de optie open image hier niet (IE7).

  Tevens zitten de scrollknopjes om tussen de ontwerpen te bladeren enigzins verstopt, pas goed zichtbaar als je met de muis in de buurt komt.
 • De tekst voor de home-pagina ga ik zometeen even schrijven.
  De pijltjes heb ik nu zichtbaarder gemaakt, en de open image-optie verwijderd. Misschien dat ik die later wel weer (werkend) toevoeg.
 • Je contact pagina kan je eigenlijk ook niet zo houden. Eigenlijk moet je gewoon een linkje naar je adress zetten ipv de cryptische omschrijving… Als je bang bent voor spam moet je maar een contact formulier toevoegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.