Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Op maat of ideaal antwoorden?

Anoniem
Drewster
1 antwoord
 • Uit http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202038
  [quote:64f021ab73="Drewster"]Ja, en eigenlijk moet al die meuk niet in je html maar in een los style sheet bestandje staan. Dan krijg je ook niet lijsten met verwarrende tekst in je markup en hou je het een beetje oversichtelijk.

  Dan ga je natuurlijk zeggen dat je nog maar een beginnen bent en je het niet allemaal te moeilijk wilt doen en dan zeg ik dat juist [u:64f021ab73]omdat[/u:64f021ab73] je een beginnen bent je het meteen goed moet doen om dit soort zooi te voorkomen.[/quote:64f021ab73]
  Vanzelfsprekend heeft Drewster in de eerste alinea helemaal gelijk (m.u.v. "moet" misschien, maar dat doet niet terzake). Het meest ideale is om stijldefinities in een aparte stylesheet te zetten en niet inline. Ik heb zelf ook nog zitten twijfelen om dat te vermelden, maar heb er vanaf gezien omdat het weer een hoop extra informatie oplevert waar de vraagsteller misschien nog niet klaar voor is.

  Aangzien de vraagsteller inline CSS gebruikt maar ook een ID voor het element in kwestie, én nog de font-tag toepast, zul je heel veel in een keer uit moeten leggen zodat hij/zij snapt hoe het nu zit met de communicatie tussen HTML en de stylesheet. Het verschil tussen hoe ID's, classes en pseudo-classes geïdentificeerd worden, hoe overerving plaatsvindt, etc. De vraagsteller krijgt dan een stortvloed aan informatie over zich heen en ziet dan wellicht door de bomen het bos niet meer.

  Hoewel je dus de ideale oplossing presenteert, is dat misschien helemaal niet ideaal voor de vraagsteller. Is het daarom niet beter om "op maat" te antwoorden? En dan vervolgens te verwijzen van "Dit is weliswaar een werkende oplossing, maar nog niet ideaal. Als je interesse hebt in een betere oplossing kijk dan eens naar deze link …".


  PS: Ik neem hier een post van Drewster als voorbeeld, maar dit is natuurlijk niet tegen hem gericht maar in zijn algemeenheid gesproken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.