Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[HTML] Laden in nieuwe en oude IE versies

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Dag mensjes!

  even snel een vraag!

  Linkje!

  Bij de nieuwe internet explorer versies krijg ik nergens problemen, en verloopt de site soepel!
  HOWEVER, als ik bij mensen kijk met een oudere versie van IE dan de nieuwste tab versie zie ik dat de pagina's niet goed inladen en er een verschil zit in hoogte…
  Kan iemand mij vertellen waar dit door kan komen, en hoe ik dit zou kunnen oplossen? :)

  Alvast super bedankt voor de reacties!

  grz,

  onAIR!
 • Uhm….niemand?
 • Tja, verschillen tussen de browsers, en de problemen die daarbij horen, zijn zo oud als de browsers zelf.

  Maar dat weet jij als webbouwer natuurlijk als geen ander…
 • [quote:4ceae84b2e="vuurtoren"]Tja, verschillen tussen de browsers, en de problemen die daarbij horen, zijn zo oud als de browsers zelf.

  Maar dat weet jij als webbouwer natuurlijk als geen ander…[/quote:4ceae84b2e]

  Klopt, maar ik weet niet alles. :wink:
 • Gelukkig maar :)

  Natuurlijk zullen er erg weinig mensen die zo'n beetje alles weten over webdesign. Maar als jij je profileert als een webbouwer, dan loopt je de kans op een forum als dit wat kritischer benaderd te worden.

  Ik herhaal mezelf maar weer eens een keer…
  laat eerst zien wat je zelf al gedaan hebt, welke oplossing wel of juist niet werken, of waar je aan denkt.
  We zijn geen schooljuf die je aan 't handje naar de oplossing stuurt maar zijn best bereid om tips te geven als we zien dat je zelf al energie in je probleem hebt gestoken.
 • Als ik jou was zou ik eens kijken naar de marges, daar zit vaak het probleem bij de oudere IE browsers.
 • Een goede methode om dat soort dingen te omzeilen is aan het begin van je stylsheet de browsersettings te overrullen:
  [code:1:0961574f8a]*{
  margin: 0;
  padding: 0;
  }[/code:1:0961574f8a]
  En idem eventueel voor font-sizes, outlines, borders, lijsten, en wat je nog meer wil.
 • [quote:27661721cd="dropkick"]Als ik jou was zou ik eens kijken naar de marges, daar zit vaak het probleem bij de oudere IE browsers.[/quote:27661721cd]Nee, dat zijn de paddings.
  Bovendien zijn er behalve op de body geeneens margins en paddings in gebruik.
  [quote:27661721cd="Ger"]Een goede methode om dat soort dingen te omzeilen is aan het begin van je stylsheet de browsersettings te overrullen:
  [code:1:27661721cd]*{
  margin: 0;
  padding: 0;
  }[/code:1:27661721cd][/quote:27661721cd]Nee, daarmee reset je allerlei dingen waarvan je niet weet dat je ze reset. Vervolgens mag je ze weer apart gaan stylen, maar in veel gevallen betekent het dat degene het stylen van de 'onbekende' elementen gewoon laat zitten. Want gebrek aan inzicht is nou juist de reden waarom die regel wordt ingezet zodra een probleem zich voordoet.

  Ik zou eerder voorstellen het probleem te achterhalen i.p.v. een regel in te stellen die alle margins en paddings weghaalt van alle elementen die je hebt.

  Heeft TS de site wel eens in Firefox of Opera bekeken trouwens? Dan zie je dat het helemaal niet ligt aan oudere versies van IE.

  In dit geval heeft de sitebouwer alles absoluut gepositioneerd. Dat vraagt meestal om problemen. In dit geval zie ik ook geen reden om absoluut te positioneren, net als 99% van de andere topics waarin wordt gekozen voor absoluut positioneren.

  Probeer het eens met wat backgrounds, wat borders en af en toe een float. Zonder ook maar één keer absoluut te positioneren.

  Ik zou ook wat tekst in de HTML zetten; een website laten indexeren zonder dat er tekst in staat, is een beetje als een leeg proefwerkvel inleveren en hopen dat je docent wel weet wat je bedoelt.
 • Ik kom deze problemen zelf ook altijd tegen met het omzetten van website ontwerpen naar HTML. Wat ik meestal doe is aparte CSS bestanden aanmaken voor de verschillende IE browsers: http://css-tricks.com/how-to-create-an-ie-only-stylesheet/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.