Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Opacity achtergrond

Anoniem
Gooly
4 antwoorden
 • Ik wil op een website graag een vlak semi transparant maken zodat de achtergrond afbeelding eronder als een soort watermerk zichtbaar blijft. Het gaat gewoon om een egaal gekleurd vlak dat half transaparant moet worden.

  Nu maak ik gebruik van 'opacity:' maar IE (7 en 8) kent dat niet. Geen nood, ik voegde 'filter: alpha(opacity=)' toe voor de internet explorers onder ons. Het probleem is nu echter dat je dan een beveiligingsmelding krijgt en dat je active content goed moet keuren. En zolang je dat niet hebt gedaan is er geen transparantie te zien. Dit is dus een erg lelijke oplossing en ik zoek naar iets beters, maar ik kom er niet echt uit.
  Heeft iemand anders hier ervaring mee?
 • Volgens mij ondersteunt IE vanaf versie 7 het gebruik van alpha transparency in PNG-afbeeldingen. Je zou dus een 1px bij 1px afbeelding kunnen maken met een kleur naar keuze met alpha transparency, en deze vervolgens als herhalende achtergrond kunnen instellen in bijvoorbeeld een div of ieder ander willekeurig element.

  Puur theorie, verder geen ervaring mee.

  - Bas

  [b:bae4df1598]Edit:[/b:bae4df1598] Waarschijnlijk niet bruikbaar in jouw huidige project, maar wel interessant om te lezen, de toekomst van CSS3 met RGBa():
 • Ik heb er inmiddels omheen gewerkt door de transparantie direct in de achtergrond afbeelding te verwerken. Een soort faux columns oplossing dus.
  Trouwens bedankt voor de links!
 • Ik heb dit op mijn website ook gedaan. Beter om het rechtstreeks in je afbeelding op te nemen anders zullen verschillende browsers je website niet leuk weergeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.