Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Werkt het? :)

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Beste C!T'ers.

  Ik bouw voor iemand een website, en heb hier het eindresultaat staan. Nu wil ik graag van jullie weten of hij bij jullie ook werkt. (Hier, in Chrome wel. Firefox en IE ook.), en of de laadtijd van de flash niet te lang is (mensen willen er steeds meer foto's in :?

  Alvast bedankt
  Torrentus
 • Doet het hier perfect!!
 • Ik zou alleen de scrollbar aan de onderkant weghalen.
  Laat de gehele pagina scrollen.

  Tevens mis de DOCTYPE.
 • Het werkt, maar is niet gebruikersvriendelijk. Bij 1024x768 (meest gebruikte resolutie) houd je voor het onderste gedeelte slechts zo'n 150px over. Aangezien het onderste gedeelte wel het belangrijkste is, zou ik dat toch wat prominenter en prettiger leesbaar maken.

  Verder natuurlijk de standaard-riedel: je gebruikt geen doctype, en daardoor kunnen rare dingen ontstaan in verschillende browsers. En het gebruik van frames is ook niet handig. Nu kan je via een zoekmachine bijvoorbeeld hier terecht komen. De bezoeker heeft dan geen enkele mogelijkheid om verder op de site te komen aangezien het menu mis. Misschien vind de bezoeker het verdomd interessant en wil hij graag een offerte aanvragen, maar wáár dan?

  Ik heb een jaartje terug ofzo ooit eens een opsomming gegeven waarom frames "fout" zijn. Zoek maar op "Don't do frames". ;)

  Ook veel depricated HTML en ouderwetse opbouw in tabellen terwijl het geen tabulaire data is. Ofwel: je gebruikt technieken niet waarvoor ze bedoeld zijn.

  Aangezien jij jezelf blijkbaar verhuurt als websitebouwer, raad ik je aan je toch iets meer in de basics te verdiepen. Je klanten moeten namelijk wel gevonden kunnen worden en potentiele klanten kunnen binnenhalen.
 • Wat is het doel van de website? Ik neem aan iets in de trant van potentiële klanten wijzen op dit stucadoorsbedrijf. Dan kun je natuurlijk offline moeite doen om dat bekend te maken of wat linkjes aanleggen naar de site, maar dat is erg duur en arbeidsintensief. Als je gewoon HTML-pagina's maakt, zonder frames en Flash, word je redelijk vanzelf vindbaar. Oké, het zit wat ingewikkelder in elkaar, maar op de huidige manier weet je in ieder geval zeker dat de concurrentie beter scoort.

  Verder zie ik ook niet waar het is. Het lijkt mij voor veruit de meeste mensen onzinnig om dit bedrijf in te huren aangezien het hier gaat om een lokale mkb'er, maar daar kom je pas achter als je diverse pagina's hebt afgestruind en gescrold.

  M.a.w. ik zou dus wat meer aandacht besteden aan de inhoudelijke kant, hoe denk je de communicatiedoelen te bereiken.
 • Bij opera heeft hij fouten, maar dat ligt denk ik aan mijn versie(9.0) je kan het ook makelijk doen net als ik Hier.
 • ik werk met firefox 3.5.5 maar zie nagenoeg niets op de site….

  een groot zwart vlak met wat tekst en een lelijke (sorry) grijze balk onderin.
 • Met IE8 in een resolutie van 1920x1200p ziet het er best o.k. uit en hij laadt behoorlijk snel.
 • Dank jullie wel voor de reacties.

  Dan even een inhoudelijke reactie op dit alles:

  Over de lage kwaliteit html, dat komt vooral omdat deze klant zelf een website heeft aangevoerd (Klik) en ik die dus alleen maar heb aangepast. De vorige webdesigner is begonnen met frames etc. En deze klant wou niet al te duur uitkomen, dus zijn we bij dat idee gebleven.

  Natuurlijk snap ik dat frames eigenlijk verschrikkelijk zijn, zou er zelf ook nooit aan beginnen. Heb dit ook aan hem gemeld, maar 'zolang het werkt, is het goed' :P

  Ik zal kijken of ik die 'lelijke' grijze balk onderin nog wat chiquer kan wegwerken. En over de inhoud ga ik niet. Die komt (zoals je misschien al hebt gezien) van de oude website.

  Allemaal bedankt voor jullie reacties, heb er veel aan gehad.
  Torrentus
 • Is het als goede websitebouwer niet je plicht om aan je klant uit te leggen waaróm het handig is? Bijvoorbeeld door te melden wat ik reeds deed; dat men terecht kan komen op een subpagina zonder de mogelijkheid te hebben ergens anders heen te gaan (bijvoorbeeld om contact op te nemen). Dat zijn essentiële dingen, zeker voor een commerciele website!

  Het is een kleine moeite om zo'n site om te zetten naar een kwalitatieve site met bijvoorbeeld een standaard CMS, PHP of SSI. Kost je met zo'n kleine site misschien een uurtje of 5. Als de klant dat nog niet kan betalen, dan moet hij misschien helemaal niet beginnen aan een website laten bouwen.

  Bottom-line: buiten het puur uitvoeren van de opdracht heb je nog de morele verantwoordelijkheid om je klant juist te informeren. Het enige wat je nu namelijk doet is een slechte site iets minder slecht maken (en echt op het niveau druppel-gloeiende plaat) en daar heeft je klant niets aan, terwijl het hem wel geld kost.
 • Hoewel ik het in principe met je eens ben kan ik je vanuit mijn eigen ervaring vertellen dat dat in de praktijk zo simpelweg niet werkt. De opdrachtgevers in het MKB willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, dus alles wat ze extra moeten betalen is te veel, uitzonderingen daargelaten. Als je een website vanuit niets moet opbouwen dan kan je dat volgens je eigen regels doen (lees: volgens de standaarden en "best practices";) maar als je een bestaande site moet aanpassen heb je die luxe gewoonweg niet. Technische verhalen zijn voor de klant ook niet interessant, ze hebben één eis: het moet werken. Een pragmatische benadering zoals die van de TS lijkt me dan ook de juiste in gevallen als deze.

  - Bas
 • ik krijg een lege pagina?
 • [quote:ee3c95661d="BasHamar"]Hoewel ik het in principe met je eens ben kan ik je vanuit mijn eigen ervaring vertellen dat dat in de praktijk zo simpelweg niet werkt. De opdrachtgevers in het MKB willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, dus alles wat ze extra moeten betalen is te veel, uitzonderingen daargelaten. Als je een website vanuit niets moet opbouwen dan kan je dat volgens je eigen regels doen (lees: volgens de standaarden en "best practices";) maar als je een bestaande site moet aanpassen heb je die luxe gewoonweg niet. Technische verhalen zijn voor de klant ook niet interessant, ze hebben één eis: het moet werken. Een pragmatische benadering zoals die van de TS lijkt me dan ook de juiste in gevallen als deze.

  - Bas[/quote:ee3c95661d]

  Dat is inderdaad precies wat ik probeerde duidelijk te maken en op dit moment mijn situatie.

  @D'acide, dat kan kloppen want de site is nu definitief de lucht in gegaan. Dus bovenstaande link werkt niet meer :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.