Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

psd/ai omzetten naar een eps vector

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een logo ontworpen in psd en ai bestanden. Nu ik deze wil omzetten naar een eps vector, gaat het mis. Het lettertype blijft een hoge resolutie alleen het plaatje in dit logo vertoont allemaal pixels.

  Ik heb van alles geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar om het plaatje ook in een hoge resolutie op te slaan. Het plaatje heb ik gemaakt ik photoshop en opgeslagen als psd. vervolgens geopend in illustrator.

  Ik heb een aantal grafische vormgevers gevraagd hoe dit mogelijk is. Ook zij kunnen mij geen antwoord geven.

  Wie o wie kan mij van dit probleem afhelpen?

  Groetjes

  Xclusiv
 • Als het logo niet al te ingewikkeld is, kun je het natuurlijk natekenen in ai. Dan heb je een schaalbare vectorafbeelding.
 • Inderdaad, als je het echt goed wilt vergroten zul je het in illustrator na moeten maken. Photoshop is immers geen vector programma.

  Wil je in photoshop werken, dan zul je het document vanaf het begin in het gewenste formaat moeten zetten. Naderhand vergroten levert vrijwel atijd pixelproblemen op.
 • Heel erg bedankt voor jullie reacties.

  Echter heb ik één probleem, ik heb nog nooit getekend in Illustrator. Ik kan ook al die tools die ik in photoshop gebruik, niet vinden in illustrator zoals: paintbucket, cilinders tekenen, stukken er uit knippen etc etc etc.

  Ik ben zo gewend aan photoshop dat ik in andere programma's niets kan vinden.

  Kan iemand mij kort en krachtig uitleggen hoe ik het beste in illustrator kan tekenen?

  Alvast bedankt voor de antwoorden.

  Groetjes
  Xclusiv
 • Je kunt je PSD lagen ook omzetten naar vector bestanden. Die lagen kun je exporteren naar AI, en zo kun je alsnog de afbeelding vergroten. Weet zelf ook niet meer precies hoe het ging, maar was altijd iets van: rechter muis-> en dan iets met object.. Eigenlijk het tegenovergestelde van het rasteren van een laag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.