Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Website beoordeling

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zou graag wat feedback willen omtrent 2 van mijn websites. Namelijk:
  http://www.jd-sign.nl (mijn portfolio)
  http://css.jd-sign.nl (beginnend project)

  Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden, alle tips helpen :wink:
  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groet,

  Francois Pecasse
 • [quote:7b2f71e962="FrancoisPecasse"]http://www.jd-sign.nl (mijn portfolio)[/quote:7b2f71e962]Het eerste wat me hierbij opvalt: het is een .nl-domein, maar default is de taal engels. Totdat je doorklikt, en dan kom je weer Nederlands tegen (bij webdesign). Ergens klopt dus iets niet met je taalinstellingen. Hoe dan ook zou ik default Nederlands doen, aangezien je een Nederlandse freelancer bent met een .nl-domein (wat toch specifiek voor Nederland bedoeld is).
  [quote:7b2f71e962="FrancoisPecasse"]http://css.jd-sign.nl (beginnend project)[/quote:7b2f71e962]Wat me hierbij opvalt is dat je in de footer hebt staan HTML5 valid, maar dat dit linkt naar een invalid controleresultaat. ;)
 • Is toch gewoon een Spammer. :?
 • [quote:a202afc14a="Ger"]Het eerste wat me hierbij opvalt: het is een .nl-domein, maar default is de taal engels. Totdat je doorklikt, en dan kom je weer Nederlands tegen (bij webdesign). Ergens klopt dus iets niet met je taalinstellingen. Hoe dan ook zou ik default Nederlands doen, aangezien je een Nederlandse freelancer bent met een .nl-domein (wat toch specifiek voor Nederland bedoeld is).[/quote:a202afc14a]

  Hier heb je natuurlijk wel een punt dat NL default zou moeten zijn. Zal hier zeker over gaan nadenken. Wat betreft de taalinstellingen, dit zou eigenlijk perfect moeten werken, maar zal straks of morgen even de cookie nakijken en nog eens alles nalopen.

  [quote:a202afc14a="Ger"]Wat me hierbij opvalt is dat je in de footer hebt staan HTML5 valid, maar dat dit linkt naar een invalid controleresultaat. ;)[/quote:a202afc14a]
  Vreemd, zie ik nou ook staan ja. Zit hem wel schijnbaar in de CSS validator tekst, iets wat ik na de HTML had toegevoegd. Maar zal hier zeker naar kijken.

  Bedankt je feedback!!!
 • [quote:6ced458426="The Dragon"]Is toch gewoon een Spammer. :?[/quote:6ced458426]

  Jouw reactie snap ik niet helemaal, maar leuk dat je reageert haha
 • Over de portfolio:

  - Gelukkig is er wel een knopje om te kiezen tussen NL / EN, maar NL zou standaard moeten zijn.
  - De knalrode balk met je logo, en de donkerrode balk met het menu zijn veel te hoog. voor de inhoud van de pagina, blijft minder dan de helft van de schermhoogte over.
  - Ik vindt het niet mooi om alle tekst in hoofdletters te doen, maar dat is een kwestie van smaak.

  Over je css kleurentabel:
  - Ook weer te groot logo, waardoor er te weinig ruimte over blijft voor de inhoud van de pagina.
  - Je noemt het een css colorchart, maar het is natuurlijk niet alleen maar voor css. je kunt die kleurcodes in veel meer programmeertalen gebruiken. Zo ongeveer ieder computerprogramma dat ook maar iets met kleuren te maken heeft, begrijpt die codes.
 • [quote:71517338d6="PepijnG"]Over de portfolio:

  - Gelukkig is er wel een knopje om te kiezen tussen NL / EN, maar NL zou standaard moeten zijn.
  - De knalrode balk met je logo, en de donkerrode balk met het menu zijn veel te hoog. voor de inhoud van de pagina, blijft minder dan de helft van de schermhoogte over.
  - Ik vindt het niet mooi om alle tekst in hoofdletters te doen, maar dat is een kwestie van smaak.

  Over je css kleurentabel:
  - Ook weer te groot logo, waardoor er te weinig ruimte over blijft voor de inhoud van de pagina.
  - Je noemt het een css colorchart, maar het is natuurlijk niet alleen maar voor css. je kunt die kleurcodes in veel meer programmeertalen gebruiken. Zo ongeveer ieder computerprogramma dat ook maar iets met kleuren te maken heeft, begrijpt die codes.[/quote:71517338d6]

  De taal heb ik inmiddels standaard op NL gezet. Kreeg hier ook van vrienden en andere mensen reacties op.

  De grote van de header heb ik bewust voor gekozen, maar snap de reactie wel (zeiden ze tijdens studie ook vaak). Ik vind persoonlijk dat een grote header mooi oogt en scrollen is snel gedaan tegenwoordig toch.

  Wat betreft de naam van CSS Color Charts, dit heb ik ook gedaan met het oog op de toekomst. Wil dit project nog gaan uitbreiden met uitleg alle CSS codes, CSS tutorials en een omreken programma voor je kleuren.

  Bedankt voor je feedback!!
 • [quote:edf98d7f5e="FrancoisPecasse"][quote:edf98d7f5e="The Dragon"]Is toch gewoon een Spammer. :?[/quote:edf98d7f5e]

  Jouw reactie snap ik niet helemaal, maar leuk dat je reageert haha[/quote:edf98d7f5e] Tsja,je bent gewoon een spammertje die reclame maakt voor zijn eigen website. 8) Triest.
 • [quote:09f3a8077a="The Dragon"][quote:09f3a8077a="FrancoisPecasse"][quote:09f3a8077a="The Dragon"]Is toch gewoon een Spammer. :?[/quote:09f3a8077a]

  Jouw reactie snap ik niet helemaal, maar leuk dat je reageert haha[/quote:09f3a8077a] Tsja,je bent gewoon een spammertje die reclame maakt voor zijn eigen website. 8) Triest.[/quote:09f3a8077a]

  Ik vraag hier gewoon om wat feedback, en vervolgens probeer ik daar wat mee te doen. Volgens mij zijn we hier om elkaar te helpen toch? Ik vind eerder jouw reactie triest, meer woorden ga ik hier niet aan vuilmaken.
 • Zo wat een headers, daar heb ik mijn leesbrilletje niet bij nodig :-)
  Wat mij betreft mag dat minstens de helft smaller. Hetzelfde geldt voor het contactformulier op www.jd-sign.nl/Page/Contact. Ik krijg steeds de neiging om control- te doen (Firefox)
  Je bent duidelijk een grafisch designer. Logo's en stijlen zien er schitterend uit, maar de web layout komt dan weer een beetje saai over.
  Alles is duidelijk te lezen en gemakkelijk te vinden.
  Alles bij elkaar ziet het er professioneel uit.
 • [quote:3d98d41732="FrancoisPecasse"]De grote van de header heb ik bewust voor gekozen, maar snap de reactie wel (zeiden ze tijdens studie ook vaak). Ik vind persoonlijk dat een grote header mooi oogt en scrollen is snel gedaan tegenwoordig toch.
  [/quote:3d98d41732]Scrollen is snel gedaan, maar je drukt wel de inhoud weg van het scherm. De googelaar is lui, en als ze niet heel snel zien waarvoor ze op je site gekomen zijn, is de vorige-knop al gauw weer ingedrukt. Veel hoger dan 250px moet je niet doen, en bij jouw is het al gauw het dubbele.

  Kijk je eens naar de meest gebruikte resolutie van 1024x768. De adresbalk, bladwijzerbalk en tabbladenbalk van de browser nemen al zo'n 150px in, de taakbalk en de statusbalk van de browser ook nog een kleine 100px. Met jouw header van zo'n 500px (eyeballed) heb je dus bijna het complete scherm al vol. Je vraagt dus van de gebruiker om verder te kijken dan zijn neus lang is, maar zoals reeds gezegd: een googelaar is over het algemeen vrij lui. ;)

  Vergelijk het ook eens met een aantal zeer populaire websites op het net, zoals Nu.nl, Facebook, Youtube, Wikipedia, etc. Die laten allemaal meteen content zien. En content is uiteindelijk toch hetgeen waarvoor mensen een site bezoeken. Dat mag nooit ondergeschikt worden aan de aankleding.
 • C4D kenners heb ik wel respect voor, da's nog niet zo gemakkelijk dat programma.
  Maar over je site; Ik geloof dat er iets loos is met de code:
  No DOCTYPE found, and unknown root element. Aborting validation.
  Dat wil zeggen dat je die link naar de stylesheet die boven je doctype staat in de header moet zetten en vervolgens hopen dat je site een beetje heel blijft. Kan ook zijn dat ik zit te zwetsen en dat het zo de manier is om die kleuren te wisselen maarja valideren doet ie zo niet iig.

  @Ger Je hebt gelijk; Jammer dat veel mensen idd. te lui zijn om te scrollen. Ik vindt ze wel gaaf die grote headers maar mijn scroller staat op 15 regels per tikje. Dat zijn er 2 op 1024 en 1 op 1680 resolutie in dit geval. Er zijn natuurlijk een hoop mensen met laptops die geen zin in scrollen hebben.

  Het mooiste is misschien om alleen de beginpagina van die header te voorzien of een knop "scroll down" zoals je "scroll to top" hebt.

  Verder zou ik die text-transform: uppercase; niet gebruiken voor de content. Gewoon lowercase en desnoods de font-size iets groter.
 • [quote:d4c0e0a80c="Ger"]Kijk je eens naar de meest gebruikte resolutie van 1024x768. De adresbalk, bladwijzerbalk en tabbladenbalk van de browser nemen al zo'n 150px in, de taakbalk en de statusbalk van de browser ook nog een kleine 100px. Met jouw header van zo'n 500px (eyeballed) heb je dus bijna het complete scherm al vol. Je vraagt dus van de gebruiker om verder te kijken dan zijn neus lang is, maar zoals reeds gezegd: een googelaar is over het algemeen vrij lui. ;)[/quote:d4c0e0a80c]

  Klopt, en ben ik mij ook van bewust. Is ook iets wat ik niet snel doe, maar in dit geval wel. De mensen op mijn site zijn tenslotte op zoek naar een designer, als ze daar niet de moeite voor willen nemen om even te scrollen, zijn ze verkeerd aan 't zoeken lijkt mij. Door een grote header vraag ik dus bewust om te scrollen en interesse te tonen. Doe/wil je dit niet, dan heb je waarschijnlijk ook niet veel te zoeken op mijn site.
 • [quote:7ab10b7136="glompie"]C4D kenners heb ik wel respect voor, da's nog niet zo gemakkelijk dat programma.
  Maar over je site; Ik geloof dat er iets loos is met de code:
  No DOCTYPE found, and unknown root element. Aborting validation.
  Dat wil zeggen dat je die link naar de stylesheet die boven je doctype staat in de header moet zetten en vervolgens hopen dat je site een beetje heel blijft. Kan ook zijn dat ik zit te zwetsen en dat het zo de manier is om die kleuren te wisselen maarja valideren doet ie zo niet iig.[/quote:7ab10b7136]

  Dankje, Cinema 4D is opzich niet zo heel moeilijk, als je er maar even voor gaat zitten. Als je de basis eenmaal beheerst, dan kun je al redelijk wat. Er zijn ook nog genoeg dingen in 't programma wat ik niet ken of niet snap haha.

  Over de DOCTYPE, dat is inderdaad vreemd. Hij laad de CSS via php erin en doet dit nog voor de DOCTYPE blijkbaar. Zal hier morgen eens naar kijken. Bedankt dat je mij hierop wijst!!

  Lettertype ga ik zeker nog een goeie blik op werpen.
 • Door ***** vraag ik dus bewust om[quote:bae7f082e9]

  Als ik deze redenering volg, dan heb je dus bewust reclame op je site gezet om er de bezoeker mee lastig te vallen ?[/quote:bae7f082e9]
 • Wat ik ook heel erg typisch vind van heel veel websites:

  Als ik een tv ga kopen, dan zal het me worst wezen wie de tv in elkaar heeft gezet of hoe het sociale leven van de verkoper is.

  Als ik echter op een website kom, dan schijnt het ineens nodig te zijn om je hele personalia kenbaar te maken ???????

  Het gaat toch om het product of niet ?

  Ook dat tweetgedeelte, wat moet ik daar mee ? :roll:
  De site komt over als een persoonlijke kijk mij eens site, meer niet.

  Ik zou in ieder geval al geen klant bij je willen worden als ik een webdesigner zocht. :?
 • [quote:89ad80a5ea="Rumaro"]Als ik deze redenering volg, dan heb je dus bewust reclame op je site gezet om er de bezoeker mee lastig te vallen ?[/quote:89ad80a5ea]

  Op mijn eigen website/portfolio zal totaal geen reclame voorkomen, en zal ook nooit gebeuren. Op het CSS project is inderdaad bewust voor reclame gekozen.

  [quote:89ad80a5ea="Rumaro"]Als ik echter op een website kom, dan schijnt het ineens nodig te zijn om je hele personalia kenbaar te maken?
  Het gaat toch om het product of niet ?[/quote:89ad80a5ea]

  Juist doordat je onderneemt op het internet is het belangrijk vertrouwen van de bezoeker te winnen. Door jezelf dan meer open te geven, win je dit vertrouwen eerder.

  Jij gaat dus liever een product kopen bij iemand die je totaal niet kent, niets over leest, niet kan bereiken en dus eigenlijk totaal niets van weet. Of ga je liever bij iemand die iets over zichzelf verteld, en meer open is voor contact?
 • Ik vind het wel goed hoor, een persoonlijk gezicht laten zien. Een website maken is ook niet een kwestie van een winkel binnenlopen, afrekenen en elkaar nooit meer zien. Het is een traject waarbij je meerdere keren contact hebt met elkaar en waarbij de maker de klant moet begrijpen.
 • Wij zijn momenteel op zoek naar kunststof kozijnen. Ik bekijk verschillende websites en lees reacties en/of beoordelingen.
  De personalia van het personeel is echt niet het deel wat me kan boeien nee.

  En geef toe: wie kijkt er nou wel naar ?
  Wie zegt dat als je schrijft dat je 100% betrouwbaar bent dat dat ook zo is ?
  Het zal toch de eigen ervaring zijn die telt, toch ?

  Maar goed, misschien ben ik dan wel een uitzondering daar in. :wink:
 • [quote:2213c3a4aa="Ger"]Ik vind het wel goed hoor, een persoonlijk gezicht laten zien. Een website maken is ook niet een kwestie van een winkel binnenlopen, afrekenen en elkaar nooit meer zien. Het is een traject waarbij je meerdere keren contact hebt met elkaar en waarbij de maker de klant moet begrijpen.[/quote:2213c3a4aa]
  Eens. Maar dan niet op de voorpagina van een website maar op een aparte pagina. Als de interesse gewekt is omdat de producten er goed uitzien kan zo'n persoonlijk verhaal welk helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.