Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

tekst/banner plaatsen in css?

Anoniem
Twenteniner
5 antwoorden
 • Mijn kennis van html/css is basic, maar ik zoek al een tijdje naar informatie over het plaatsen van een banner/tekst buiten het hoofdframe, dus dat deel waar de inhoudelijke tekst staat.

  Ik heb een template aangepast tot mijn website en nu is er links en rechts ruimte van het hoofdframe. Dit is allemaal via css natuurlijk. Nu wil ik wat van die ruimte gaan gebruiken voor tekst, een verticale banner of een zoekfunctie.

  Hoe krijg ik die informatie hier dan in? CSS is voor de opmaak/layout en niet voor tekst oid. Ik kan via de html-editor deze lege vlakken niet benaderen.

  Weet iemand raad?
 • een template heeft gebieden waar je dingen mag aanpassen,
  en de rest van de template is vast. om die "lege vakken" te benutten kun je daar een nieuw bewerkbaar gebied aanmaken in de template zelf.
  dat moet dus in het .dwt bestand. iedere pagina die gebruik maakt van die template, neemt dat dan over. in Dreamweaver wordt er dan direct gevraagd om de bestanden te updaten met het nieuwe template.
 • Bedankt, maar waar vind ik dat .dwt bestand dan? Ik heb de template eigenlijk alleen beschikbaar in html (ik werk met het eenvoudige NVU en Topstyle Lite). Ligt het hier aan?
 • DTW slaat op een template file van dreamweaver of frontpage, aangezien je die programma's niet gebruikt heb je daar niets mee te maken.

  Ik neem aan dat je met template gewoon je html en CSS bedoeld die je in elke pagina hergebruikt…

  Een probleem met je site is dat je de de breedte percentueel hebt ingesteld. Nou is hier normaal gesproken niets mis mee maar hierdoor veranderd de ruimte die wilt gebruiken. Bij een smalle browser window blijft er bijna geen bruikbare breedte meer over in de "sidebars". Nou zullen de meeste mensen hun browser window niet zo heel smal hebben ingesteld dus als je het niet een probleem vind dat het soms een probleem word dan kan je lekker doorgaan.

  Bekijk deze layout eens en kijk of je die kunt aanpassen aan jouw eisen. Als ik het je zou uitleggen zou ik ongeveer op hetzelfde uitkomen:

  3 colum layout
 • (Uitgaande van http://www.29ernederland.nl/)
  Als ik het goed begrijp wil je gewoon een twee- of drie coloms layout ipv de ene kolom die het nu is(?)

  In dat geval is het veel simpeler om gewoon een nieuwe layout te nemen, dan om een bestaande om te bouwen. Zeker met de layout die Drewster aangeeft. (hier vindt je er trouwens nog meer: http://www.code-sucks.com/css%20layouts/fixed-width-css-layouts/)

  Het aanpassen van een bestaande template voor dit doel is over het algemeen veel complexer. Zeker nu het een variabele breedte heeft. Je zit namelijk continue te rekenen dat padding, margin, border, breedte van de sidebar + padding, margin, border, breedte van de content + (eventueel) padding, margin, border, breedte van de andere sidebar, bij elkaar opgeteld hetzelfde is als de totale breedte van de website. Dus wat verander je nou in welke percentages?

  Je bent dan inderdaad in eerste instantie wel je vormgeving kwijt, en dus moet je de 'nieuwe' style van de nieuwe template en de 'oude' style van je oude template samenvoegen. Dan kun je het beste de nieuwe style als uitgangspunt nemen en vanuit de oude style de kleuren en fonts e.d. overzetten naar de nieuwe style. Maar zet de breedtes niet over.

  De styles van code-sucks.com bevatten een border en die zie ik niet bij jou. Als je de borders weg wilt halen, zorg dan dat de breedte in orde blijft.
  B.v. een breedte van 768 px en een border van 1 px geeft een totale breedte van 770 px. Wil je geen border meer, verwijder dan de border en pas de breedte aan door tweemaal de (oude) borderdikte er bij op te tellen. ( oude width 768px + aan beide zijden 1px = nieuwe width 770px + aan beide zijden niks)

  Hetzelfde geldt voor de padding en margins. Wil je die aanpassen, pas dan ook de width aan. Het totaal moet altijd hetzelfde blijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.