Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Met welke CMS kan ik dit realiseren?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb momenteel een blog met Wordpress maar wil een hoop dingen anders. Wat ik wil is een news portal waarvan de categorieën een eigen layout hebben en ook een eigen topmenu.

  Voorbeeldje van wat ik graag wil maken: http://www.buddytv.com

  Let vooral op hoe de categorieën hun eigen sucategorieën hebben en die vervolgens in de cat zijn topmenu zit (articles, slideshow, games etc)

  Cat voorbeeldje: http://www.buddytv.com/glee.aspx

  Ik vraag uiteraard niet om een kant en klare oplossing. Ik ben goed met CSS, redelijk HTML/JS and photoshop. Ik kan helaas niet programeren (PHP, ASP etc). Het gaat mij om de hiërarchie (de cats en hun individuele layout) en het gemakkelijk kunnen invoeren van artikelen (daar is WP dan weer een ster in).

  Alvast bedankt voor de hulp.
 • Je kunt eens kijken naar portals als bijvoorbeeld postnuke. Ik neem aan dat je je al eens verdiept hebt in mods voor wordpress?
 • [quote:2805c8e660="gerben"]Je kunt eens kijken naar portals als bijvoorbeeld postnuke. Ik neem aan dat je je al eens verdiept hebt in mods voor wordpress?[/quote:2805c8e660]

  Ik ben intussen aan de slag gegaan met Joomla, een grote verbetering t.o.v. Wordpress wat betreft CMS (logisch, WP is hoofdzakelijk voor blogging, Joomla is een CMS). In Joomla is er veel meer vrijheid met het zelf creeren van pagina's en de structuur (hiërarchie) er van. Qua functionaliteit heb ik de boel al redelijk af.

  Voor de geïnteresseerden zal ik mijn eigen vraag even beantwoorden:

  [b:2805c8e660]Uniek topmenu per pagina:[/b:2805c8e660] In Joomla een menu aangemaakt en toegewezen aan de specifieke pagina, vervolgens stylen in CSS tot het gewenste resultaat er is. Je kunt het menu 'klonen' en zo heb je weer een nieuw menu met eigen cats voor de volgende pagina etc.

  [b:2805c8e660]Bovenste topmenu zoals aangegeven voorbeeld pagina in OP:[/b:2805c8e660] Waarschijnlijk ga ik zelf de dropdown aanpassen of vervangen met mijn eigen HTML.

  [b:2805c8e660]Domain/cat:[/b:2805c8e660] Vrij simpel, een menu item aanmaken met gewenste naam (ex. honden) en je hebt domein.com/honden. Door de pagina honden weer een child te geven heb je /honden/jackrussel

  [b:2805c8e660]De non-flash slideshow:[/b:2805c8e660] Plugin gebruikt; Lof ArticlesSlideShow Module

  [b:2805c8e660]De categorie zelf:[/b:2805c8e660] is gewoon een artikel met de modules er in (m.b.v Modules Anywhere). Dus: Article slide, Yj Newsflash 3.0 (hier komen articles binnen) etc.

  [b:2805c8e660]Unieke styling en BG per pagina:[/b:2805c8e660] Ben ik nog mee bezig maar kan waarschijnlijk door een Page Class Suffix toe te voegen.

  [b:2805c8e660]Comments:[/b:2805c8e660] hiervoor zijn genoeg extensions te vinden.


  Qua blogging kan Joomla redelijk wat ik wil, dus geen achteruitgang t.o.v. WP. Heb zelfs grotere pagina's, handig :P
 • Heb zelf ook paar sites in joomla. Eenvoudig en veelzijdig.

  Nadeel is dat je veel moeite moet doen om een site een eigen layout te geven. Als je een goede template hebt zijn er geen problemen maar er zelf 1 maken is erg lastig.

  Joomla is niet erg snel vind ik. Zeker de eerste keer openen.
 • [quote:00d638acf5="stee0036"]Heb zelf ook paar sites in joomla. Eenvoudig en veelzijdig.

  Nadeel is dat je veel moeite moet doen om een site een eigen layout te geven. Als je een goede template hebt zijn er geen problemen maar er zelf 1 maken is erg lastig.

  [/quote:00d638acf5]

  Ik vind het wel meevallen. Joomla werkt met standaard plaatsen die je in principe zelf weer kunt verschuiven in de DIVjes. Alle comunity sites werken vrijwel met dezelfde posities, YouTube bijvoorbeeld. Ik kan makkelijk met Joomla de YT layout namaken incl. pagina structuur.

  Ik heb nog nooit zelf een template gemaakt van niets uit maar wel templates volledig omgegooit. Is een hoop werk maar je kunt vrijwel alles maken gezien al het script open ligt.

  [quote:00d638acf5]Joomla is niet erg snel vind ik. Zeker de eerste keer openen.[/quote:00d638acf5]

  Voordat ik aan deze site begon dacht ik precies hetzelfde omdat mijn andere Joomla sites ook traag laden. Maar deze site laad idioot snel en juist die 'first encounter' valt echt reuze mee. En dan te bedenken dat ik juist veel plugins gebruik, zal wel aan de hosting liggen ofzo, gebruik voor mijn huidige testserver shared hosting van Antagonist
 • Ik ben ook wel eens met Joomla bezig geweest maar vindt het over het algemeen erg onduidelijk en erg lastig werken.
  Ik heb onlangs eens Modx uitgeprobeerd. Als je goed bent in html en css zou ik dat echt eens gaan proberen als ik jouw was. Zit erg goed in elkaar en werkt duidelijk en snel.
  Moos
 • MODx is een prima pakket. Je kunt er enorm veel mee, is hartstikke compleet, flexibel en goed doordacht. Echter: hierdoor is het ook redelijk complex voor beginnende gebruikers. Ben je wat meer ervaren dan is dit zeker een goed pakket om eens mee te nemen.

  Slechts één nadeel: het supportforum was 2 jaar terug niet zo actief. Ik kon toen af en toe weken wachten op een antwoord. Voordeel is dan wel weer dat ik al tijden geen support meer nodig heb gehad, en daardoor dus ook geen idee heb hoe dat tegenwoordig is. :)

  Met Wordpress kun je trouwens ook erg veel hoor. Hoewel begonnen als blogsoftware, is het nu eigenlijk een volwaardig CMS. Als je daarmee prettig werkt, zou ik er niet zomaar vanaf stappen. Wat jij wil bereiken kan met Wordpress volgens mij ook. Kwestie van goed nadenken over de CSS en je templates. Je kunt goed gebruik gaan maken van de C in CSS. ;)
 • Ik zweer ook bij MODx… geniaal CMS systeem.

  Doet ook hetgeen jij wilt met je site.
 • Ik zou eens kijken naar Joomla of Drupal. In geval van Joomla kun je bijv. kijken naar de templates van rockettheme. Deze hebben vaak die functionaliteit.
 • Ik zie een patroon….
 • [quote:5d35cc3e06="nikos1505"]Ik zou eens kijken naar Joomla of Drupal. In geval van Joomla kun je bijv. kijken naar de templates van rockettheme. Deze hebben vaak die functionaliteit.[/quote:5d35cc3e06]
  Is gewoon een spammer die reclame maakt voor zijn eigen bedrijf. (in zijn sig)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.