Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

webdesinger worden

Anoniem
Ger
7 antwoorden
 • Hallo
  Ik heb even een vraagje omdat ik vastloop. In de afgelopen jaren heb ik mijzelf redelijk wat aangeleerd over webdesign. Ik werk nu met CMS en kan hier wel wat mee. Nu wil ik hier graag meer mee. Ik ben nu bezig met het aanleren van Adobe Creative Suite Web voor mijzelf (via de How-to) en aan het rondkijken naar bijv de HBO Grafisch Ontwerpen. Ik weet nu niet zo goed hoe ik verder moet. Kunnen jullie mij vertellen hoe je een echte goede webdesigner bent geworden? Opleiding, zelf geleerd ervaring enz.
  Alvast bedankt!
 • nou, goede webdesigner ben ik niet….
  maar
  Om een webdesigner te worden is een van de eerste vereisten talen zoals javascript, vbscript, css script, html script, php script, en asp script toch echt goed kunt typen zonder dat een programmaatje je daarbij helpt(behalve dan een iets ingewikkeldere tekstverwerker)
  Ik zou als ik jouw was eens beginnen met wat dingen formulieren maken gewoon via frontpage ofzo… met php enzo
  http://www.htmlwijzer.nl/artikel/php/mail-emailformulier-met-php.php
  Als je dit gewoon uit losse hand kan typen, zonder veel hulp, dan ben je een webdesigner.
  Ook menu's maken met bijv. java/css script leer je veel van.

  mvg,
  RMS123
 • Een heel snel advies, er is geen rechte lijn in 'leren designen'.
  Zoveel mogelijk met grafische toepassingen omgaan. Vergeet vooral potlood en papier niet.
  Zo leer je snel en 'conceptueel' te denken. Errug belangrijk voor ieder project.
  Als je een HBO opleiding wilt gaan doen, een portfolio (ook van je ideeën) is echt een must.
 • da's waar maar webdesigner zonder scripts :\
  Scripts zijn de uitvoerende kracht van je design.
  Je ontwerpt een website gewoon op papier, dan bepaal je de filestructuur, dan is het een kwestie van scripten.
 • @rms123 Ik kan het mis hebben, maar naar mijn beste weten hoeft een designer weinig tot geen verstand van scripten te hebben. Als scripter heb ik wel eens werk van een designer aangeleverd gekregen en dat werd echt niet in PHP aangeleverd ;-)
 • Er zijn bij mijn weten ook wel gespecialiseerde hbo opleidingen op dit gebied. Je hoeft niet iets alternatiefs als grafisch ontwerpen te kiezen. Het is ook maar net wat je aanspreekt: het grafische gedeelte, het scripten/coden, of allround.
 • Een web[i:2ad73625a1]designer[/i:2ad73625a1] is niet (perse) hetzelfde als een web[i:2ad73625a1]developer[/i:2ad73625a1]. Het is handig als je als webdesigner enige verstand hebt van de talen waarnaar een ontwerp moeten worden vertaald om het een website te maken maar het is niet nodig dat je een CMS in elkaar kunt knutselen.

  Daarnaast is het ook helemaal afhankelijk van wat je wilt. Je kunt jezelf heel veel leren, er is heel veel op het internet te vinden. HTML/CSS/JavaScript/PHP is allemaal jezelf te leren, maar daar heb je redelijk wat discipline, doorzettingsvermogen en tijd voor nodig. En dan ben je nog geen webdesigner, SEO, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie, marketing enz. komen er ook nog bij kijken.

  Lees er hier meer over over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.