Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Forum populair maken

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik weet niet goed in welk topic ik deze vraag moet stellen, maar ik dacht dat dit toch wel het meest toepasselijke was. Ik heb namelijk sinds een week of 2 een forum, maar er is in die 2 weken maar 1 iemand (buiten mezelf) op geweest. Weten jullie soms tips hoe ik mijn forum populairder kan maken.
 • Post op andere forums, met serieuze bijdragen. Als er een sig met link is toegestaan, link dan naar je forum.
  Wissel links uit met gerelateerde sites. Maak een interessante site die gerelateerd is aan het forum.
  Wees geduldig.
 • OK , bedankt voor het snelle antwoord
 • Precies wat Gerben zegt. En dan wil ik nog wel wat toevoegen.
  Probeer je urls te herschrijven. Zoiets als dit is ideaal:
  computerforum.nl/webdesign/website-maken-in-dreamweaver/

  Probeer je forum sneller te krijgen (als dat nog gaat met die hosting) want het is vrij langzaam.

  Zet meer zoekwoorden in de beschrijvingen.
 • OK, bedankt, vooral aan de snelheid moet zoals je zei nog gewerkt worden. Mijn forum wordt door een gratis gehost waarschijnlijk daarom dat het zo traag is. Mijn website word door Magix.com betaald gehost, maar dat ondersteunt geen php en mysql, daarom moest mijn forum bij een gratis hostingprovider. Ik heb ook gezien dat je een account op mijn forum gemaakt hebt, bedankt daarvoor.
 • Als je een nieuw forum opzet, met je je wel afvragen wat jouw forum toevoegt tov de forums die er al bestaan.
  Ik zie dat jouw forum nu niet meteen spannend overkomt qua thema's….

  [quote:0d874d7073]• Isearchfulledition Forum
  Op dit deel van het forum kunt u alle meldingen over het forum lezen. Hebt u een vraag die u niet in de onderstaande onderwerpen kwijt kunt? Stel ze dan hier.

  • Hardware
  • Grafische Kaarten, monitors
  Vragen over grafische kaarten, monitoren en andere beeldverwante hardware kunt u hier kwijt.
  • Moederborden, processors en dergelijke
  Vragen over moederborden, processors en dergelijke? Stel ze hier.
  • Drivers
  Op zoek naar de geschikte drivers voor uw hardware maar vindt u deze niet? Stel hier uw vraag en u hebt vindt gegarandeerd wat u zoekt.

  • Software
  • Grafische Software
  Weet u niet meer hoe u een afbeelding kunt bewerken? Of hoe u een .jpg naar een .png afbeelding converteert? Alle antwoorden vindt u hier.
  • Webdesign
  Vragen over webdesign software? Die kunt u hier kwijt.
  • Programmeren
  Bent u zelf een programma aan het ontwerpen maar zit u op een bepaald punt vast? Gebruik ons forum om uw probleem op te lossen.

  • Besturingssystemen (OS)
  • Windows
  Met vragen over Windows kunt u hier terecht.
  • Linux
  Ubuntu, Chrome OS, Moblin of …? U kunt hier alle vragen over op linux gebasseerde besturingssystemen kwijt.
  • Mac OS X
  Vragen over Apple's besturingssysteem? Die kunt u hier gerust stellen.
  • Besturingssystemen Andere
  Een vraag over een ander besturingssysteem dan de hierboven genoemde? Stel ze hier.

  • Games
  Onderwerpen
  • Games
  Ontspant u zich graag even door een paar games te spelen? Hier kunt u uw passie met anderen delen.
  [/quote:0d874d7073]
 • Dat heet met een deftig woord 'marketing' :-)
  En dat begint eigenlijk al voordat je uberhaupt een website/forum begint met de vragen: Wie is mijn doelgroep? Waar kan ik die vinden? Welke vragen beantwoord ik of welke problemen los ik op? Wat is mijn eigen doel?
  Met dat in je achterhoofd begin je dan. Dat maakt het een stuk gemakkelijker.

  Want in feite zeg je dan: "Ik wil naar Delfzijl om de plaatselijke gehandicapten te helpen om zich bij te scholen. Dus ik heb nodig: Een auto om naar Delfzijl te komen en een pakket lesmateriaal."

  Anders zeg je: "Ik heb een auto gekocht met een pakket lesmateriaal erbij. Ik rijdt nu een beetje doelloos kris-kras door het land, en wat zal ik er nu eens mee gaan doen?"

  Ik zeg niet dat je dat niet gedaan hebt, en evenmin dat dat de enige juiste manier is, maar het is een zeer veel gemaakte 'fout' (waar ook ikzelf mijn neus ooit aan gestoten heb :-)) Dus de kans is groot dat je niet op die manier bent begonnen.

  Mocht dat het geval zijn, dan zou ik dus beginnen met mezelf bovenstaande vragen alsnog af te vragen. En zodra je daar antwoord op weet, dan ga je verder met stap twee en dat is op basis daarvan een methode verzinnen om die boodschap naar buiten te brengen.

  Dan zoek je dus je doelgroep op (je weet immers wie het zijn en waar je ze kunt vinden) en vertel je boodschap (Deze vragen kan ik voor jullie beantwoorden / deze problemen kan ik voor je oplossen)

  En nog een toegevoegde tip: ga er niet van uit dat je iets nieuws hebt. Alles bestaat al en is al uitgevonden, en gaten in de markt zijn er nog nauwelijks. Zeker fora zijn er talloze. Je moet het dus hebben van je onderscheidende vermogen. Waarin onderscheidt jij je van die zeshonderd andere fora? Dat is ook deel van je boodschap.

  En pas dan kun je beslissen welke middelen je daarbij nodig hebt. In ieder geval moet je zichtbaar worden in de kringen van je doelgroep en je boodschap vertellen. De tips van Gerben zullen daar erg goed bij helpen. In het begin zal het wat traag gaan, maar informatie breidt zich exponentioneel uit. Jij vertelt het aan 5 mensen, die vertellen het ook weer aan 5 mensen en die ook weer. Dan zit je theoretisch in drie stappen al aan de 155 mensen. De praktijk werkt helaas minder efficient, maar dit is wel het te volgen principe.

  Ik heb ooit gelezen: Het verschil tussen het hebben van een doel of plan of zomaar beginnen, is het verschil tussen recht op je doel af rijden of een beetje stuurloos rondrijden in de hoop dat je toevallig op een leuke plek uit komt.

  Verder, probeer altijd terugkoppeling te krijgen. Want leven de vragen die je beantwoord wel, bestaan de problemen die je oplost wel? Misschien is er helemaal geen vraag naar waar men paars kantklosgaren kan kopen, terwijl je roept dat jij degene bent die weet waar het te koop is.

  Het klinkt misschien een beetje hoogdravend allemaal en dit zijn voornamelijk tips voor mensen die een eigen onderneming willen beginnen. Maar dat wil niet zeggen dat je er niks van kan leren :-)

  Trouwens, ook een veel voorkomend misverstand is dat hoe breder je je doelgroep kiest, des te groter is je kans van slagen. Dat is onjuist. Hoe scherper je kiest, des te groter de kans op succes. Als je met een schot hagel ongeveer in de richting van een groot doel schiet, dan zal er best altijd een of twee raak zijn. Als je met een kogel gericht op een kleiner doel schiet, dan heeft dat diepe impact.

  Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is: Voordat je de concrete middelen inzet om je forum bekend te krijgen, moet je eerst weten wat je wilt bereiken en op basis daarvan tot actie over te gaan.

  Zoals ik al zei, Gerben heeft hele goeie tips. Verder kun je naar bijeenkomsten gaan waar je doelgroep ook komt, voor mijn part ga je flyeren. Zet Twitter of Facebook in.
  Want alle succesvollen hebben met elkaar gemeen dat ze op z'n hollands gezegd de boer op gingen met hun product
 • Je forum is er wel een van veertien in een dozijn. Daar zijn er al honderden, zo niet duizenden van. Waarvan de meeste waarschijnlijk een noodlijdend bestaan hebben. Zeg nou zelf, waar zou jij je vraag neerzetten. Hier of op jouw forum? Waar denk je dat je sneller antwoord krijgt? Denk dat je je inderdaad toch verder moet specialiseren.
 • Ja, dat is waar. Ik ga nog eens denken hoe ik mijn forum van de anderen kan onderscheiden. En bedankt voor de zovele tips.
 • [quote:e36637b0ae="playermijp"]Mijn website word door Magix.com betaald gehost, maar dat ondersteunt geen php en mysql, daarom moest mijn forum bij een gratis hostingprovider.[/quote:e36637b0ae]Je hebt gewoon serieus een betaalde webhost gevonden zonder PHP en SQL? Dan zou ik toch wel heel vlot een serieuze partner zoeken die dit wel ondersteund. Voor anderhalf a twee euro per maand heb je al prima hosting die dit wel ondersteund, zonder de nadelen van een gratis host.
 • http://www.magix.com/nl/zoeken/?no_cache=1

  Als ik daar forum in tik vind ik niks…. :oops:
 • Hoe bedoel je, je zal mijn forum inderdaad niet vinden via de Magix website. Magix is enkel mijn hostingprovider en zoals ger zei is het inderdaad beter om een betaalde host te zoeken die wel php en mysql ondersteunt. Is Site5.com misschien goed?
 • [quote:a95b361697="playermijp"]… Is Site5.com misschien goed?[/quote:a95b361697]
  geen flauw idee, maar kijk hier eens of er iets van je gading tussen zit. Vaak staan er ook ervaringen van gebruikers bij.
 • Als je dan wel perse een gratis hosting wilt die nog redelijk is qua snelheid en met erg weinig reclame en die ook php en mysql ondersteunt: www.woelmuis.nl
  Ik heb er een genealogie database draaien en dat werkt prima, plus content via CMS (Mambo).
  Kijk maar eens rond of dat wat is, je kunt het iig testen als je dat zou willen, een account is zo aangemaakt…
  Ik heb mijn domein onder .tk staan en daar de verwijzing naar woelmuis gemaakt, werkt probleemloos. (nl was al weg onder die naam)
 • Sorry hoor, maar om me hier te laten beledigen heb ik deze vraag ook niet gesteld he. Ik stel deze vraag om tips te krijgen over wat ik moet doen om mijn forum populair te maken. Ik heb hier geen ervaring in en als jij mij geen tips wil geven dan moet jij dat weten maar daarom moet je me nog niet beledigen. Veel dank [b:ec2e7c32f0]aan alle anderen[/b:ec2e7c32f0] die me wel willen helpen. Ik ga zeker al jullie tips uitvoeren.
 • Laat het even duidelijk zijn dat het antwoord van "De Hulk" niet representatief is voor de gemiddelde forumgenoot hier. Ik sein ook even de moderators in, want dit slaat nergens op.
 • Bedankt voor de steun.
 • Ok, ik heb nu mijn forum vernieuwd en het is vanaf nu te vinden op een ander webadres: http://isearchfulledition.freehostingcloud.com/Forum/
 • Daar zal ook geen bezoeker vrolijk van worden. Laadtijden van 8 tot 53 seconden….
  Als je echt een populair forum wilt hebben, dan moet je zorgen dat je ook een goede server hebt. Anders is iedereen alweer weg voordat ze lid zijn geworden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.