Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

font op website

Anoniem
BasHamar
8 antwoorden
 • Op de door mij te beheren website www.bettyzingt.nl wordt in het logo het Zapfino gebruikt. Dit is (uiteraard) niet op alle pc's standaard aanwezig. Kan ik middels een html code oid dit lettertype wel zichtbaar laten maken op pc's met zowel IE als Firefox ???
 • Als het goed is moet je met de Font Squirrel @Font-Face Generator een heel eind komen.

  - Bas
 • En anders is CUFON wellicht een optie.
 • Als het alleen een kop is zou ik voor een mooie (transparante) png gaan.

  Wil jet het verder in de site doorvoeren, dan is de tip van BasHamar een aanrader.
 • Ik zou niet echt voor een png gaan of het moet echt om een enkele tekst zijn. Anders is het niet echt SEO en zal de zoekmachine de teksten ook niet meenemen of je moet de anchor teksten goed invullen.
 • Ik denk niet dat vuurtoren voorstelt om alleen maar een plaatje in de site te zetten. De manier om dit te doen is om de PNG als achtergrond in te stellen van een heading, en dan via "text-indent" de eigenlijke text voor visuele browsers onzichtbaar te maken.

  Het werkt trouwens ook best om alleen een img tag in je header te zetten met daarin je PNG, zolang je de daadwerkelijke text in de alt attribuut zet komt het met google en text browsers wel goed. Het enige is dat dit niet voldoet aan de scheiding van inhoud en opmaak.
 • Mocht het gebruik van Zapfino geen harde eis zijn, dan kan je ook nog overwegen om gebruik te maken van Google Webfonts. Makkelijker dan dat wordt het op dit moment niet. Het is ongetwijfeld niet de perfecte oplossing, maar die bestaat naar mijn beste weten op dit moment ook niet.

  - Bas
 • Die google font werkt inderdaad prima, en daar zijn nog wel tal van opties voor. Alleen vind ik altijd dat je beter een font kan gebruiken die gewoon gratis voor gebruik is en in eigen beheer is. Wat uiteraard met een Javascript font niet echt zo is. Gelukkig kan je bij Google tegenwoordig wel de font importeren en dergelijke. Ik gebruikt meestal gewoon een CSS file welke de font importeerd vanuit mijn eigen server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.