Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Fotoalbum in website

Anoniem
peardesigns
9 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Ik ben bezig met een website voor een vereniging. Maak gebruik van een eenvoudig cms zodat men zelf content kan aanpassen en een nieuwsbrief systeempje. Nu ben ik bezig met een fotoalbum pagina. Deze wil ik ook zo maken dat men zelf foto's kan uploaden en in een album kan zetten. Nou zijn daar natuurlijk allerlij progjes voor maar ik ben er nog geeneen tegen gekomen waarbij de gemaakte albums makkelijk in de fotoalbumpagina geintergreerd kunnen worden. Je hebt dan bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om met een template te werken maar echt intergreren ben ik nog niet tegen gekomen. JAlbum is geen optie want daarmee kan je niet online albums maken, wat wel een vereiste is. Coppermine heb ik geprobeert maar kan je ook niet zomaar itegreren. Nu bezig met Gallery maar het ziet ernaar uit dat je die ook niet zomaar in je site kan integreren. Ik er iemand die een programma kent waarbij dat wel kan? Ben nu al heel wat uurtjes bezig zonder het gewenste resultaat. Alvast bedankt!
  Moos
 • Kijk eens of hier iets tussen zit.
  http://www.hotscripts.com/category/scripts/php/scripts-programs/image-galleries/

  Alternatief kun je ook eens kijken naar een cms, waarin je wel foto's kunt uploaden.
 • Inderdaad, welk CMS gebruik je? De meeste mij bekende CMS'en hebben goede foto-album opties, dus ik verwacht dat je iets van jezelf gebruikt? Zijn er nog bepaalde vereisten qua techniek (bijv PHP/ASP, Win/Lin)?
 • Hoi Ger, Het cms wat ik gebruik, en zelf gemaakt heb, is een eenvoudig cms waarbij alleen de inhoud van de pagina's aangepast kan worden.
  Van de bekende cms en ben ik er nog niet echt een tegen gekomen die ik echt lekker vind werken. nee dat is niet helemaal waar ik ben onlangs met modx bezig geweest. Volgens mij werk jij daar ook mee, toch? Of vergis ik me nou. Maar ik ben daar nog niet zo ver mee gekomen om een fotoalbum uit te proberen. weet jij daar meer van? Qua techiek, PHP, MySQL, op Linux.
  Alvast bedankt weer.
  Moos
 • Ik werk inderdaad af en toe met MODx. En die heeft inderdaad een gallery ja. Zie de rtfm van MODx daarover.

  Als je nu echter al alles in een eigen CMS hebt zitten, is het echter een beetje overkill om voor een fotoalbum alles om te gooien naar MODx. MODx is mooi en erg krachtig, maar misschien ook weer een beetje overdone voor hetgeen wat je wil bereiken.

  Als je iets wil dat heel simpel is, dan kun je misschien Scry proberen. Geen fancy stuff, en daarom ook gemakkelijk aan te passen aan je eigen site.
 • Niet geprobeerd, maar Picasa integreren in je site lijkt mij wel wat. Iedereen weet wel hoe Picasa werkt en het integreren lijkt nauwelijks werk.
 • Ger, Ik wil het voor deze vereniging echt simpel houden dus daarom ook geen modx en omdat het al bijna klaar is. maar wel bedankt voor je link. Ik ga ook kijken naar Scry.
  boelieboelie, picasa ken ik wel, nog nooit echt mee gewerkt en wist al helemaal niet dat je het kan integreren, ga ik ook eens verder uitzoeken.
  Bedankt weer!
  Moos
 • Ger, werkt die gallery ook op evelution van modx?
  Moos
 • Volgens mij niet, bij de requirements staat niet voor niets Revolution 2.0.0 of later…
  Voor Evolution zijn wel andere mogelijkheden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.