Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Feedback over website

Anoniem
peardesigns
19 antwoorden
 • Beste mensen,

  Onlangs heb ik mijn eerste website online gezet: www.leerhtml.net

  Nu zou ik graag jullie feedback over de site willen! En dan bedoel ik feedback over de inhoud en het uiterlijk.

  Ik weet namelijk dat de HTML code nog niet goed is (komt ook nog lang niet door de validatie heen), maar dit ben ik al aan het aanpassen. Dit is niet omdat ik het niet weet, maar omdat ik het niet [b:28708b420b]wist[/b:28708b420b]. Ik heb namelijk erg veel geleerd tijdens de ontwikkeling van deze website!

  Alvast bedankt! :D

  Edit: de codes zijn ook nog niet zo overzichtelijk, daar ben ik ook bewust van.
 • je moet wel veel scrollen op die site….
  maak die bruine balk heel wat kleiner, en doe een kleinere lettergrootte.
  en wat de downloads betreft: haal die registry reviver er als de wiedeweerga vanaf!!
 • Je hebt doctype xhtml 1.1 en gebruikt center tags, align="center" en noem maar op.
  Als site over het correct maken van websites, is het geen goed voorbeeld om zelf een website vol fouten te hebben.
  Het is heel fijn dat je je kennis wilt doorgeven aan anderen, maar wacht hier nog even mee tot je alles beter onder de knie hebt.
 • Zoals ik al zei mike; ik weet dat de html code nog niet goed is en dat ik daar dus ook geen feedback over wil. Maar je hebt gelijk, want het ziet er nu nog slordig uit zoals met die center tags die u opnoemt, maar dit zal nog aangepast worden.

  Ik begon namelijk met niks toen ik begon aan deze website. Naja, met wat informatica lesjes op de middelbare school dan :P

  En bedankt derkdejong voor uw reactie. Ik zal proberen het lettertype en de bruine balk wat aan te passen zodat men wat minder hoeft te scrollen!

  En wat bedoelt u met die registry reviver? Die heb ik er niet opgezet en ik heb net nog alle downloads getest.
 • die reviver staat bij mij ook nu nog onderaan de downloadpagina als aanbevolen download….
  wellicht gebruik je een webhoster die er zelf reclame op zet?
  stap dan zsm over op een webhoster die dat niet niet doet: voor iets meer dan 2 tientjes per jaar kun je bij bijv hostingdiscount.nl voor zoiets terecht.
 • Even voor de goede orde: we zitten op dezelfde pagina? leerhtml.net/downloads.php

  Ik gebruik geen webhoster die er zelf reclame op zet. Ook heb ik net gekeken op een andere pc (met een geheel ander ip-adres) of die download er staat. Dit is niet het geval!

  Weet u zeker dat het in dezelfde tabel staat? Misschien was het als reclame daaronder? :wink:
 • ja, dat meldde ik toch: onderaan de pagina, en wellicht als reclame…..
 • Dat is gewoon reclame van adsense? Je hoéft daar niet op te klikken! Het hoort niet bij de downloads van mìjn site.
 • dat is een wat vreemde redenatie, denk ik: het is jouw beslissing advertenties toe te laten op je site.
  als je je als een soort expert voordoet met een site vol instructies, straalt dat af op de ads die je toelaat….
  zolang je niet aangeeft dat het om ads gaat waar jij geen verantwoordelijkheid neemt, mag de bezoeker ervan uitgaan dat jij goed spul aanbiedt…..
 • Als jij reclame langs de weg ziet, maar je hebt het product dat ze daar aanbieden niet nodig, dan zegt u toch ook niet tegen het bedrijf dat daar haar reclame neer zet: "Hé! Haal dat er eens als de wiedeweerga van af!"?

  Het is bedoeld voor mensen die [b:42451d5811]mogelijk[/b:42451d5811] geïnteresseerd zijn in een registry reviver.

  Dat u dat nou niet bent hoeft niet te zeggen dat ik het er af moet halen.

  Buiten dat, er staat dat het "Ads door Google" zijn. Dus nee, ik ben er inderdaad niet verantwoordelijk voor.
 • En een beetje flauw om te zeggen dat ik me als een expert voordoe. Het is namelijk helemaal niet mijn bedoeling om mij als een expert voor te doen. Het is mijn bedoeling om anderen wat te leren, ook al is het maar een beetje, van HTML en CSS.

  Als u zelf al een 'expert' bent in HTML en CSS is deze website inderdaad niet voor u. Maar denk eens aan de rest die het wel zouden waarderen.

  Beetje jammer, dat ik zo min of meer afgekraakt wordt. Ik had het niveau op Computer! Totaal wat hoger verwacht.
 • Ik zou die hoge kop van LeerHTML wat minder hoog maken. De gegevens voor contact etc. dreigen optisch gezien weg te vallen.

  De termen klik op of als u op contact drukt zijn killing. Die zin zou kunnen luiden. Indien u zich registreerd kunt u zich op de nieuwsbrief abonneren.

  Let verder op de zinsopbouw. Niet elke zin loopt even vlot en is dus lastig leesbaar.

  Op de downloadpagina een heel rijtje klik hier. Weg er mee, zet directe download boven de programmanamen en maak van die programmanamen een knop waarin alleen het programmanaam staat.

  Dat die bestanden virusvrij zijn snapt de hele wereld en zeker die mensen die de cursus gaan volgen. Als iemand een virus op zijn pc heeft en de betreffende gebruiker krijgt er last van bij bv IE wordt jij er op aangesproken. Waarom doen Microsoft etc etc. niet van zulke meldingen? Juist, juridische aansprakelijkheid.

  Vermeld op de welkompagina om welke HTML het gaat, nu is HTML5 actueel.

  En dan wil ik ook nog iets graag kwijt over die reclame. Jou voorbeeld van de borden langs de weg is heel iets anders dan die op je site. Ik wil een ander voobeeld oppakken, stel je koopt een auto bij een dealer en die zet rondom zijn naam etc op je auto. Ik denk niet dat je dat zou willen.

  Waarom niet voor ¤ 17 je domeinnaam en 100MB aan schijfruimte zonder reclame? Uiteraard is de keus aan jou!
 • Bedankt PC1! Hier heb ik wat aan!

  Hmm, u heeft gelijk over die kop. Die kan inderdaad een stuk kleiner! Dat is een kleine aanpassing, dus dat is het eerste wat ik ga doen als ik tijd heb.

  Oke, ik maak dus teveel gebruik van "Klik op "Downloads". Klik op "Registreer"" etc. Ik zal deze termen dus aanpassen zoals u voorsteld.

  De zinsopbouw zal ik zoveel mogelijk aanpassen. Ik denk dat het ook veel te maken heeft met "Klik op dit klik op dat".

  En over dat virusvrij heeft u ook helemaal gelijk. Dit heb ik al aangepast. Dat "Klik hier" gedoe (alweer xD) zal ik ook veranderen wanneer ik tijd heb.

  En dan weer over die reclame:

  Die dealer en ik zijn totaal verschillende personen. Wij kunnen niet vergeleken worden. De dealer [b:75a46adfb4]verkoopt[/b:75a46adfb4] iets aan de klanten. Dus wanneer hij die auto verkoopt, heeft hij inderdaad geen recht meer om zijn naam rondom die auto te zetten.

  Ik daarentegen, stel informatie ter beschikking aan een groep mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van deze talen. Ik verplicht niemand om iets te betalen. Dus de bezoekers van mijn website (Let op! Bezoekers, geen klanten), kunnen deze website gratis bezoeken (wat uiteraard logisch is), maar ik probeer wel wat geld te verdienen met advertenties.

  Ik hoop dat u dit snapt?

  In ieder geval hartstikke bedankt voor uw feedback, dat was hulpzaam!
 • Ik vind dat we niet al teveel moeten zeuren over reclame. Kijk eens naar de shitload reclame die hier op C!T overal te vinden is. Als je het niet wil zien, gebruik dan gewoon adblock oid. Het is ook nog redelijk rustige reclame, geen overlay of dat soort ongein.
  Terzijde: de reclame die je ziet wordt o.a. bepaald door sites die je via Google bezoekt i.c.m. de inhoud van de site waar je op dat moment op zit. Ik zie dan ook niet zo'n registry ding, omdat mij dat niet interesseert. Wél zie ik herhaaldelijk reclame van fotoboeken. Niets mis mee, want dat intereseerde ons wel toen wij terug kwamen van vakantie. Als jij die registry reviver dus ziet, betekent dat waarschijnlijk ook wel dat jij daar in geïnteresseerd bent…

  Nu, on topic: de site an sich vind ik verder niet al te mooi. Het ziet er allemaal uit alsof het een jaar of 10 geleden gemaakt is, om het even simpel te zeggen. PC1 geeft al met een aantal tips aan waarom.
  Daarnaast ziet het menu links er nogal jaren '90 uit en mist er nog een hoop inhoud (bijv. CSS). Je kunt dan beter die pagina's nog even onbereikbaar maken.
  En ja, de inhoud… Het is allemaal nogal van een laag niveau eerlijk gezegd. Natuurlijk leuk voor mensen die echt nog geen plakje kaas van websites gegeten hebben, maar op deze manier leer je mensen die echt met HTML aan de slag willen niets zinnigs. En iemand die simpelweg Googlet om HTML te leren, komt eerst al tientallen sites tegen met een hoger niveau. Wat is de meerwaarde van jouw site? Dat zeg ik niet om je te kwetsen, maar dat is wel van belang voor het bestaansrecht en daarmee voor het succes van je website. Denk daar eens over na zou ik zeggen.
 • Dat vind ik ook.. bedankt voor uw reactie daarover!

  Hmm, hij is dus een beetje ouderwets? Misschien omdat ik wel van oude muziek hou? :)

  Maargoed, ik zal het aanpassen zoals PC1 heeft voorgesteld. Misschien dat ik in de toekomst de website een wat modernere look geef. Geen zin om dat nu weer helemaal te doen, de site staat namelijk pas 10 dagen online ongeveer en 3 dagen bekend bij google.

  Het is inderdaad van een laag niveau. Er komen namelijk steeds nieuwe mensen bij die het willen leren toch? Dit is ook mijn bedoeling: om beginners iets bij te leren. En als gevorderden iets zijn vergeten, kunnen ze het altijd nog even nakijken bij mijn site!

  En over dat Googlen: 3 dagen geleden heb ik mijn site aangegeven bij Google, hij staat nu al in de eerste rij als je 'leer html' in tikt. Daar ben ik best tevreden over, wie weet waar hij over een jaar allemaal staat?

  Het is trouwens een project voor informatica, dat is uitgelopen tot iets groters. Het leek me leuk om het op het internet te zetten!
  Wie weet groeit het uit tot 1 van de bekendste HTML sites van NL? Ik moet namelijk ergens beginnen met mijn website toch? :)

  Bedankt voor uw feedback, dat was ook erg nuttig!
 • Dat bruine bovenaan met je titel enz. Heb ik liever bovenaan de pagina.
  Die links naar downloads enzo, die zou ik juist in die bruine balk onderaan zetten.

  En ik weet niet of ik er wat aan heb om te zien wie zich laatst geregistreerd heeft, zeker niet als ik zie dat dat ene googlebot is :D

  Ik zou het ook graag hebben dat die reclame weg gaat, niet dat ik dat zie, ik gebruik addblock plus, maar ik heb het net even bekeken en dat vind ik wel erg irritant.

  Begrijp me niet verkeerd, ik doe het je niet na :D, m'n html komt niet verder dan een paar cursusjes compozer :D
 • Het eerste wat ik dacht was waarom, wat Ger ook al zegt. Er zijn heel wat sites die goede uitleg geven voor mensen die met html/css aan de slag willen, ook in het nedelands. Sites zoals sceneone.nl en modernmarkup.nl/. Je moet van goede huizen komen wil je iets "toevoegen".

  Als je wilt oefenen met html/css dan is het maken van een site inderdaad een hele goede methode. Maar zijn zat onderwerpen om uit te kiezen, anderen html/css leren is een beetje apart onderwerp als je er zelf nog weinig verstand van hebt.

  Het enige wat ik verder aan het commentaar van de anderen wil toevoegen is dat je in je linker menu in plaats van "les 1", "les 2", "les 3" enz veel beter gewoon de titel van de les kan zetten, dat is veel makkelijker navigeren.
 • @Steef435

  Dat vind ik wel een goed idee, dat scheelt me een hoop ruimte bovenaan en niemand die die bruine balk niet ziet :P

  Haha, GoogleBot is, de naam zegt het al, een robot van google (ofwel spider/crawler). Ik laat deze GoogleBot inloggen op mijn website zodat hij ook de beveiligde pagina's kan indexeren :)

  Ach, tegenwoordig heeft elke beginnende website wel wat reclame toch? Dit is zodat ze misschien iets verdienen en zich uit kunnen breiden!

  Kompozer is toch zo'n hulpprogramaatje? Ik type het met de hand hè ;)

  Bedankt voor uw feedback!

  @Drewster

  Ach, dat is inderdaad zo. Alhoewel ik vind dat de Nederlandse sites waarop dit kan niet zo best zijn! En ik zie dat modernmarkup niet zo uitgebreid is, er wordt wel uitgelegd wat de basisstructuur is en dergelijke, maar het gaat niet zo diep op de stof in als ik doe! Dit geld ook voor sceneone.nl. Ik vind wel dat sceneone.nl een goede opmaak heeft, daar kan ik nog wat van leren! Ook heb ik twee handige "tools" wanneer men inlogd op mijn website en ik zal er nog meer bedenken :)

  Ik heb redelijk veel verstand van HTML en CSS, begrijp me niet verkeerd! Ik weet inderdaad dat de code niet top is, maar het leuke daarvan is dat ik dit gemakkelijk kan veranderen. En zoals ik al zei: het was een informatica opdrachtje die wat uit liep, mijn leraar gaat mijn site waarschijnlijk ook gebruiken voor de 4e klassers die net HTML beginnen te leren ;)

  Hmm precies, dat kan ik die hele pagina "lessenlijst" ook gewoon weglaten :)

  Ook bedankt voor uw feedback! Ik zal een lijst maken met de dingen die jullie hebben opgenoemd en ik zal het vervolgens zo veel mogelijk aanpassen!

  Met vriendelijke groet,

  Ralph
 • Klopt, maar ik ben ook niet echt een html-freak…..
  En ik weet wat een google bot is, maar daar bedoel ik mee dat dit niet het idee geeft dat er veel andere mensen geregistreerd zijn :D

  Succes met je site!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.