Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Schoolwebsite maken

Anoniem
SSJSanGoku
6 antwoorden
 • Hallo,

  ik wil voor mijn school een nieuwe website maken, maar beheers geen html of andere scripttaal. Ik kan het design maken in Adobe Photoshop, en ik was van plan om daarna de website te maken in Studio Webdesign 5 Pro (een programma wat van een 'beeld' een html code maakt). Maar ik las ergens dat je dan de website ook alleen kan aanpassen met dat programma en niet in een open tekstblok (Notepad ++) of iets dergelijks…
  Want mijn bedoeling is om het layout te maken, informatie erin en dan online te zetten. Maar wanneer de school iets wil aanpassen, zoals bijvoorbeeld pagina's, tekst of afbeeldingen, moeten hun dan ook persé dit programma hebben?

  Kortom, wat is de beste manier om een websitelayout te maken voor mijn school en online te zetten zonder dat ik kennis heb van html of ander scripttaal? Ik ben best bereid me te verdiepen in slicen of iets dergelijks in photoshop, zolang ik maar een goed eindresultaat heb wat voor de school ook makkelijk aan te passen is.
 • Als de site zonder kennis van html aangepast moet kunnen worden, zit je toch wel haast aan een cms vast. Er zijn diverse goede. Wordpress is relatief eenvoudig te installeren. Er zijn ook diverse providers die het standaard kunnen installeren. Daarna hoef je alleen de template aan te passen aan je layout.
 • Als je het vanuit photoshop wilt doen zijn er ook verschillende plugins die de psd file kunnen omzetten naar html en css. Je kan vaak met die plugins via de titelnaam van de layer een functie aan de layer geven als een button of iets dergelijks.

  Kijk eens op: psd breaker voor een voorbeeld van 1 van deze plugins.

  Als je het iets prof. wilt aanpassen zou ik ook voor een cms systeem gaan. Een simpele om te beginnen is Wordpress omdat daar ook heel veel informatie op internet over te vinden is. Er zijn erg veel van deze systemen, een aantal zijn iets minder gangbaar maar zijn wellicht nog makkelijker in gebruik.

  Voor een lijst met demo's van cms systemen kijk op: opensourcecms
 • psd breaker kost na 5 layers geld.. Is er ook een gratis plugin van zoiets? Lijkt me enorm handig tooltje! :D
 • Zelf html leren blijft de beste optie en het mooiste is: het is zo simpel als wat, echt waar.
 • Geeft jouw hostingaanbieder geen websitebilder?, Mijn vrouw doet de website van ons bedrijf zelf m.b.v. de standaard bilder van onze hosting

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.