Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

HTML en PHP samen?

Anoniem
glompie
5 antwoorden
 • Heyy,

  Heb de search functie gebruikt, en enkele dingen geleerd over HTML en CSS, maar kwam ergens niet uit dus post het maar!

  Ik ben met een vriend van me aan het leren om websites te bouwen, en we hebben wat ebooks en onder andere w3schools bekeken. Nu willen we een site met skateboard filmpjes, een "duimpjes-systeem" en een database in elkaar gaan zetten. Zodat iedere gebruiker een eigen account heeft, en filmpjes erop kan zetten zegmaar. Nu hebben we de basics onder de knie, en hoorde ik dat we het best deze site in PHP zouden moeten schrijven. Nu komt de vraag:

  Kunnen we gewoon beginnen in HTML? Met notepad bv? We hebben dreamweaver maar in de beginpost stond dat dit soort wysiwyg programmas vaak slordige codes maken, en daarom willen we het helemaal begrijpen. Als we beginnen in HTML, moeten we dan halverwege alles weggooien en in PHP beginnen? Moeten we een PHP boek kopen, zo ja, hebben jullie tips? Moeten we ook java gebruiken / leren? Kan een site een combinatie zijn van html / css / php en of java?

  Belangrijk om te vermelden dat we alleen de basics kennen, maar veel html / css cursussen gaan ook niet veel verder dan <h1> </h1> etc. Komt er eigenlijk op neer dat we naast standaard ebooks over html / css niet weten waar we verder moeten om de skateboard-site in elkaar te zetten.

  Ik weet dat het veel vragen en onduidelijkheden zijn maar iig alvast heel erg bedankt!

  Gr
 • Zonder PHP of een andere server-side taal zal je er toch niet komen.
  Je kan de html wel maken, maar je kan met html/css niets met een database doen…

  Als je het echt zelf wil doen stel ik dit voor:

  http://www.tuxradar.com/practicalphp
  http://w3schools.com/php/default.asp

  of een goed boek over PHP kopen, maar met boeken heb ik zelf niet zoveel ervaring.

  Een site kan en is meestal een combinatie van html / css / php en niet java maar javascript. (let op, java is niet hetzelfde als javaSCRIPT)

  Java heb je helemaal niet nodig om een site te maken. (Javascript kan handig zijn).

  En voor editor kan je dreamweaver gebruiken, maar het is niet gratis en ik ben nu al een paar maanden sublime text 2 aan het gebruiken en het valt me goed mee.

  Als je goed bent in Engels kan je dit ook even meepikken…

  http://net.tutsplus.com/tutorials/tools-and-tips/sublime-text-2-tips-and-tricks/
  http://net.tutsplus.com/tutorials/tools-and-tips/essential-sublime-text-2-plugins-and-extensions/

  Je zal ook waarschijnlijk een lokale test-environment willen opzetten, en dit kan met :http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

  Maar als je voor dit alles niet de tijd hebt kan je ook een kant en klare oplossing gebruiken met behulp van een CMS, wat waarschijnlijker op korte tijd veel gemakkelijker is. Om een goede en veilige site te bouwen heb je veel kennis nodig.
  Over CMS enzo weet ik eigenlijk weinig, omdat ik alles zelf doe, maar ik denk dat iemand anders op het forum je dit graag vertelt.
 • Gewoon ff Googlen op "youtube clones".
 • Bedankt voor het antwoord!

  De tijd is er voorlopig genoeg, en de site is meer een soort uitdaging om te kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen. Uitbesteden zou kunnen, of een kant en klare oplossing gebruiken, maar de kennis van het daadwerkelijk bouwen en html css en php krijg je er niet van…

  Ik vroeg me nog iets af, wrs weer een beginnersvraag maar: waarom beginnen veel sites (voor de duidelijkheid hier youtube gebruikt) niet met de standaard

  <html>
  <head>
  <style

  etc?? zoals je geleerd wordt in al die tutorials?

  Als ik bv bij youtube de bron bekijk zie ik dit:


  <!DOCTYPE html>
  <html lang="nl" dir="ltr" >

  <!– machid: nLThsU052OXJEdFdiRWRSRWN1Z2dVM0xlWldnQ25RNU80dVR6ay1CckZ2T3BNbkRrVEloZ1B3 –>
  <head>

  <script>
  var yt = yt || {};yt.timing = yt.timing || {};yt.timing.tick = function(label, opt_time) {var timer = yt.timing['timer'] || {};if(opt_time) {timer[label] = opt_time;}else {timer[label] = new Date().getTime();}yt.timing['timer'] = timer;};yt.timing. window.msPerformance.timing.navigationStart;} + meer tekst… </script>


  <title>
  YouTube - Broadcast Yourself.
  </title>


  Of is een site als youtube te ingewikkeld om dit aan een beginner uit te leggen?

  alvast bedankt!

  Gr
 • Bij tutorials is het altijd opletten wanneer ze geschreven zijn. Ga je aan de slag met een uitleg uit - pak m beet - 2006, dan loop je tegen allerlei problemen aan omdat informatie verouderd is. Dat zie je aan de code en je merkt het als gebruiker wanneer je de website in een moderne browser opent.

  Die eerste regel '<!DOCTYPE html>' is de meest actuele versie om een website mee te beginnen en het vervangt de langere varianten zoals <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">. Populair gezegd valt de nieuwe versie onder de noemer HTML5.

  Ik denk dat je eerst die basis MOET kennen voor je met PHP allerhande functies toe gaat voegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.