Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Wordpress] Thema voor piekmomenten (veel verkeer)

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,

  Een groot deel van mijn website draait op Wordpress. Nu is het nogal een thema dat zeer rijk is aan verscheidene visuele elementen en dergelijke, dus vraagt het nogal wat bandbreedte en serverkracht. Nu is mijn vraag of ik ook ergens een plugin of manier kan vinden om ervoor te zorgen dat het thema van mijn website automatisch naar een simpel thema wijzigt wanneer er een grote hoeveelheid verkeer aanwezig is op de site. Weten jullie zo iets?

  Bij voorbaat dank,
  Playermijp
 • Een dergelijke plugin ken ik niet, ik betwijfel ook of die bestaat (een vlotte google leverde niets op).
  Wat je zou kunnen doen als je een beetje thuis bent in PHP is gebruik maken van sys_getloadavg(). Als je ziet dat de afgelopen minuut (of 5 minuten) de server load te hoog is, de achtergrondafbeeldingen achterwege laat en bijvoorbeeld alleen gebruik maakt van achtergrondkleuren.

  Ik vraag me echter af of dit heel veel gaat doen, en ik denk eerlijk gezegd dat het ook niet optimaal is. Je levert dan namelijk geen eenduidige pagina aan je bezoekers (dan weer heel basic, dan weer heel rijk). Beter is gebruik maken van caching van Wordpress zelf of indien je die mogelijkheid hebt van PHP. Dat reduceert je server load ook enorm, zonder nadelig effect voor je bezoekers.
 • Andere mogelijk oplossing is caching. Dit zorgt ervoor dat pagina's niet elke opgebouwd hoeven te worden, maar dat er statische html pagina's klaar staan om gelijk te versturen naar een bezoeker. Bijvoorbeeld http://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/.

  Andere oplossing is kijken of je de site nog kan optimaliseren, bijvoorbeeld door de resolutie van je afbeeldingen te reduceren (geen 8mpx foto's gebruiken, etc, heeft geen enkele zin op het scherm).

  Ook load-balacing kan een oplossing zijn, hierbij word de load verdeeld over verschillende webservers. Om hoeveel bezoekers gaat het per uur? 10.000, 100.000?
 • Ok. Ik heb niet erg veel kennis van PHP, enkel HTML en CSS3. Ik heb wel al naar caching gekeken en nu is mijn vraag of de url's dan veranderen? Ik heb namelijk ergens een plugin gezien die alles cachet door er HTML bestanden van te maken zolang de inhoud niet gewijzigd wordt. Hierdoor zou Google mijn pagina's niet meer kunnen vinden, of zie ik dit verkeerd?

  Ik heb echt niet veel verkeerd op mijn site (20 per dag) maar het duurt enorm lang om een pagina die op wordpress draait op mijn systeem te laden. Eens je 1 pagina bekeken hebt en je klikt door naar andere pagina's gaat het een stuk vlotter. Het lijkt wel alsof de server eerst een tijdje op gang moet komen. Ik wou dit probleem oplossen door wanneer er meer verkeer is een lichter thema te gebruiken, maar ik ga dan naar caching kijken zoals je zei. Mijn site wordt gehost door Versio.

  Voorbeeld van een pagina die traag opstart:
  http://nieuws.isearchfulledition.com/android-4-1-voor-samsung-galaxy-s-iii-verschijnt-online/


  Bij voorbaat dank,
  Playermijp
 • Als je met zulke pagina's en 20 bezoekers per dag vertraging ondervind, kan de cache of de template nauwelijks het probleem zijn. De hosting is dan de hoofdverdachte, met de DNS routing op een stevige tweede plaats.
 • Gewone statische HTML-pagina's werken supersnel, maar Wordpress gaat echt traag. Ik denk dat het aan de database ligt. Telkens er bepaalde gegevens van de MySQL database nodig zijn duurt het een tijdje. Het duurt 4 tot 5 seconden om een pagina te laden, soms nog langer. Maar zoals ik zei werkt het wel snel eens je 1 pagina bekeken hebt, als je dan binnen een bepaalde tijd meerdere pagina's bekijkt laden deze in 1 seconde.
 • Met je provider contact opnemen en je probleem melden. Dit is een database (server) issue wat je niet zelf gaat kunnen oplossen. Toevallig one.com als provider?
 • [quote:fdbe1c6ee6="Fabian-NL"]Toevallig one.com als provider?[/quote:fdbe1c6ee6][quote:fdbe1c6ee6="playermijp"]Mijn site wordt gehost door Versio.
  [/quote:fdbe1c6ee6]
  ;)

  Maar Fabian-NL heeft wel gelijk: je moet hiervoor hoogstwaarschijnlijk bij je host (Versio dus) zijn.
 • OK, ik zal ze een mail sturen. Ik zal het resultaat hier posten (waarschijnlijk morgen).
 • Ik ga morgen Versio contacteren omdat vandaag hun Live chat niet beschikbaar is. Ik ben ook nog bezig geweest met de cache plugin te testen en deze versnelt de boel enorm. Althans op de Wordpress installatie van mijn blog, als ik mijn nieuwspagina's wil verbeteren met de plugin crasht het hele nieuwssysteem bij het toevoegen van nieuwe .htaccess regels. Ik hoop dat ik deze morgen nog wat kan testen en zo ook op de nieuwspagina's de cache werkend te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.