Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

gebruik expires

Anoniem
Moos
3 antwoorden
 • Google SEO alsnog installeren?
 • Hallo Allemaal, Om een pagina te verversen als men deze aanklikt heb ik gebruik van expires gemaakt in de header;
  [code:1:76f7c78d46]<?php
  header("Expires: 0");
  ?>[/code:1:76f7c78d46]
  Dit lijkt goed te werken maar kom ook tegen dat het nadelig kan zijn mbt zoekmachines. die zouden het interpeteren als "Oh deze pagina is expired, ok, hoef ik hem ook niet te indexeren" Waardoor je website dus niet meer geindexeerd wordt. Ik kan hier niet echt goede informatie over vinden.
  Is er iemand die daar meer van weet / kan vertellen?
  Alvast bedankt,
  Moos
 • De crux zit hem met name in waar je de expires headers aan toekent. Een pagina bestaat vaak uit veel verschillende delen: je html, je javascript, je css en je afbeeldingen. Hetgeen wat daarvan dynamisch is moet je eigenlijk iedere keer laten verversen terwijl icoontjes om te navigeren waarschijnlijk wel lange tijd hetzelfde blijven en je gemakkelijk de expires op een jaar kunt zetten. Er zijn legio .htaccess scripts op internet te vinden die dit per bestandstype en eventueel zelfs weer per map (bijv als je inhoudelijke afbeeldingen en icoontjes in aparte mappen hebt zitten) voor je inregelen.

  De GoogleBot op zichzelf maakt zich bij mijn weten niet zo heel erg druk om die expires. Google komt gewoon regelmatig langs en kijkt dan ook weer naar de afzonderlijke onderdelen en of die veranderd zijn.

  Dat gezegd hebbende: ik ben geen SEO expert. Mijn mening over SEO is dat -tenzij je in een hevige concurentiemarkt zit met je site- je je met name druk moet maken om je menselijke bezoekers. Zorg dat zij vaak terugkomen, vanzelf veel naar je linken etc. Dat doe je door goede content, prettige navigatie en een vlotte site. Dat laatste kun je overigens inderdaad (mede) bereiken door goede headers.

  Als je veel menselijke terugkerende bezoekers hebt, dan volgt Google vanzelf. SEO trucjes zijn dan niet nodig en werken alleen maar in de marge.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.