Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

wordbestanden downloaden via website

Anoniem
berkery
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik wil eigenlijk via onze professionele bedrijfswebsite mensen de mogelijkheid bieden om een inschrijfformulier in de vorm van een Word document te downloaden. Zij kunnen dan dit inschrijfformulier vanaf de website downloaden, thuis invullen, en per email opsturen naar mijn bedrijfsaccount. Ik heb gekozen voor een Word document omdat nagenoeg ieder wel word heeft op haar/zijn computer.

  Nu hoor ik van het bedrijf die de website gebouwd heeft het volgende:

  De wens tot mogelijkheid van toevoegen van Word documenten hebben we niet opgepakt.

  Dit is niet gebruikelijk in een web omgeving en kan zelfs voor de eindgebruiker problemen opleveren met virusscanners en blockers.


  Ik heb mijn twijfels bij deze inschatting. Wie kan hier meer over vertellen. En als zij gelijk hebben, kun je dit dan oplossen?

  Graag jullie reactie.
 • Met de informatie die ik nu heb vind ik het een beetje een raar antwoord. Het klopt welliswaar dat office bestanden een veiligheidsrisico kunnen zijn, maar ik mag toch aannemen dat je je bestanden hebt gechecked voordat je ze online ter download zet. Bovendien is het helemaal niet zo raar om een formulier ter download aan te bieden. Kijk eens op diverse gemeente websites. Die staan er vol mee.
  Het klopt ook dat virusscanners e.d. wel eens moeilijk willen doen bij het downloaden, maar dat is nog geen reden om het niet te doen.
  Stel je voor dat Ikea zo zou denken: "We bieden deze kast niet aan in de winkel, want sommige mensen krijgen hem niet in de auto" Dat lijkt me het probleem van die mensen, niet van de Ikea.

  Jij bent de klant en het is helemaal geen rare wens. En ik kan me voorstellen dat een webbouwer je waarschuwt voor bepaalde dingen, en als je iets heel idioots wilt, ook nog wel dat hij het weigert. Maar dit valt niet in die categorie. Als je het mij had gevraagd had ik hooguit gezegd dat het bestand goed gechecked moet zijn en waarom, en ik had het zelf ook nog een keer gechecked en meer niet.

  Dus ik zeg: Bestanden goed scannen met diverse scanners, en online zetten. Klaar. En als ze dat niet doen, dan heb je niet zo'n beste websitebouwer gevonden.
 • Inderdaad, een webbouwer moet gewoon een mogelijkheid tot downloaden van bestanden inbouwen als je daarom vraagt. Welk bestandsformaat dat is zou niet uit moeten maken, hoewel bij gekende problematische bestanden je wel een waarschuwing zou mogen verwachten. Maar de wens naast zich neerleggen is wel een zwaktebod.
 • [quote:6c8150e9ea="vuurtoren"]Inderdaad, een webbouwer moet gewoon een mogelijkheid tot downloaden van bestanden inbouwen als je daarom vraagt. Welk bestandsformaat dat is zou niet uit moeten maken, hoewel bij gekende problematische bestanden je wel een waarschuwing zou mogen verwachten. Maar de wens naast zich neerleggen is wel een zwaktebod.[/quote:6c8150e9ea]Inderdaad. Het doet eerder aan onkunde denken als je dit zo leest.
 • Mag een pdf wel?
  met Adobe Reader 11 kun je tekst toevoegen…
  http://forum.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=7&t=36804

  Maar, dan moeten mensen wel 11 hebben, de keuze voor Word lijkt logischer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.