Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Webdesign software gezocht

Anoniem
The_Ultimate
6 antwoorden
 • Ik heb wat websites draaien op FrontPage 2000. U leest het goed: FrontPage 2000. Nou, als me dàt niet oude webdesign is ? Dan weet ik het niet meer. Toch echter: de websites die ik heb draaien met FrontPage draaien goed trouwens, zeer goed, geen klachten erover !
  Maar ja, die webdesign is wel zo'n 13/14 jaar oud. Ik dacht zo: hoog tijd om up to date webdesign, passende bij deze moderne tijden anno 2013/2014 te gaan gebruiken, toch ?

  Tsja, maar nu eenmaal gewend geraakt aan FrontPage 2000, stel ik wel zo m'n eisen aan nieuwe webdesign software. De allerbelangrijkste twee eisen zijn dat ze de optie: "Frames" hebben en goed alignment, tekst uitlijnen.

  En ja, daar je vroeger FrontPage Gratis bij het Office Pakket kreeg, en ik er uiteindelijk toch nog best mee uit de voeten kan, ma.w. écht nodig is nieuwe webdesign software niet, stel ik dat ik het gratis moet kunnen bemachtigen.

  Nu beschik ik wel over Macromedia Dreamweaver. Maar helaas heeft ie, bij alle framevoorbeelden, net niet het Frame wat ik zoek…
  Ik zoek het volgende frame: Boven een vast kader over de breedte van het scherm. Onderaan ook een menukader over de breedte van het hele scherm. Links ertussen een keuze-menu. En rechts het kader, de pagina die steeds wisselt bij aanklikken van een menukeuze. 4 Frames in 1 frame dus.

  Microsoft Expression Web bezit ik ook, maar geeft veel problemen met Alignment (uitlijnen teksten, zodat het netjes op de pagina's komt).
  Dan heb ik nog Bluegriffin. Maarrrrrr geen Frames !

  Met andere woorden ik zoek dus een gratis webdesign programma, die van deze tijd is en waarmee je met Frames kunt werken en de alignfunctie normaal beschikbaar is.

  Komt de al verwachte vraag: welk webdesign programma software moet ik daarvoor hebben ?
  Griffioen
 • Ik ben niet zo op de hoogte met webdesign software ala frontpage maar het lijkt of je twee heel verschillende dingen wilt. Namelijk frames en een up-to-date programma. Het is alleen zo dat frames, ondanks dat ze goed ondersteund worden door de browsers, in de webdesign wereld ingehaald is door css. Niet vreemd dus dat nieuwe software geen webpagina's (meer) afleveren met frames.

  Het kan best zijn dat er actuele software is die aan je wensen voldoet maar misschien is het ook verstandig om je wensenlijst iets aan te passen om zo aan mooie nieuwe site te kunnen maken.
 • Frames zijn niet meer van deze tijd en worden ook niet veel meer gebruikt. Het geen jij wilt kun je ook bereiken met css en php. M.b.v. <div> </div> maak je de indeling zoals je die wilt en vervolgens met het php commando include voeg je de pagina's in.

  Ik gebruik het gratis progamma [url=http://notepad-plus-plus.org/Notepad ++

  Als je aardigheid hebt in het maken van websites dan zou ik mij verdiepen in html, css en php.
 • Ik vermoed helaas dat je het antwoord niet gaat vinden.
  Ten eerste leg je nogal de nadruk op frames, een techniek die steeds minder gebruikt wordt en navenant ondersteund. Ten tweede omdat het gratis moet zijn, waardoor je de keuze ernstig beperkt, en ten derde omdat de meesten hier zelf niet met frames werken en over het algemeen met 'platte' code werken (dus geen WYSIWYG)

  Dat geldt ook voor mijzelf. Ik bouw m.b.v. Notepad++ en een paar browserplugins voor controle en testen. Met platte code ben je overigens ook volkomen vrij in wat je doet en ben je niet beperkt tot de features die een bepaald WYSIWYG programma aanbiedt.
  Het enig gratis WYSIWYG dat ik ken en waarmee ik heel beperkt ervaring heb is KompoZer, maar ik vraag me af of dat doet wat je wilt. Over frames ondersteuning ervan kan ik niks zeggen, want ik gebruik nooit frames, dus ook niet die twee keer dat ik KompoZer heb gebruikt :)

  Misschien is het een goede aanleiding om de WYSIWYG programma's vaarwel te zeggen en je HTML en CSS kennis te updaten? Want frames, anno 2013, dan moet er wel iets heel bijzonders aan de hand zijn, wil je die nodig hebben :)
 • Tip 1: leer code, niet een programma.
  Tip 2: wil je tip 1 niet opvolgen, zoek een webhosting waar je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld drupal, wordpress of Joomla (of een van de vele andere cms die bestaan) en verdiep je in 1 van die. Zodat je daar een site mee kunt bouwen waarvoor je weinig tot geen code hoeft te kennen en wel jou eisen kunt toepassen. WYSIWYG dus ;)
  Tip 3: Zie zoveel mogelijk af van frames. Je maakt de site er zeer slecht traceerbaar van voor zoekmachines. En de al eerder genoemde nadelen.

  Als je met code gaat werken. Dreamweaver, CoffeeCup free html editor. Deze heeft trouwens wel wat functies wat betreft uitlijnen.

  Ik vind tegenwoordig de WYSIWYG programma's maar hoogst irritant. Ik kan er niet mee werken, want het doet meestal niet wat ik wil. Ondanks dat het me door diverse mensen is aangeraden dat het zo fijn zou zijn om ermee te werken.

  Ik ben trouwens begonnen met frontpage 98, met frames, en idd klik en klaar, was toen makkelijk, uiteindelijk draaide de laatste websites die ik met dat programma maakte voornamelijk op zelfgeschreven code tot ik de overstap naar html met css en een vleugje php ging maken, waar dreamweaver beter mee uit de voeten kan.
 • Niet echt een antwoord of advies, maar een vraagje:
  Je zegt dat FrontPage vroeger gratis was bij Office. Komt niet overeen met mijn herinneringen en ik gebruik al heel lang Office. Wel gratis was FrontPage Express, en sterk uitgeklede versie. Bedoel je die misschien? FrontPage zelf was destijds namelijk peperduur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.